Lovato LPG ayarı 1.6 BGU motor

Konusu 'LOVATO LPG AYARI VE LOVATO LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve BatuhanK tarafından 19 Aralık 2016 başlatılmıştır.

1. BatuhanK

BatuhanK Lpg-c04L Lovato kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    8
    Herkese merhaba,

1.6 BGU 102 beygirlik vw motoruna sahip audi a3 aracım var, üzerinde lovato takılı, öncelikle tam olarak hangi model olduğunu ne şekil anlayabilirim bunu sormakla başlayayım?

Aracımda lpg montajı sonrası başlayan bir problem var, araç benzinde de olsa gazda da olsa araba bir süre yürümezse düzensiz rölanti sorunu, ancak araç 5-6 dakika giderse rölanti olması gereken seviyeye sabitliyor ve sorun kalmıyor, olduğu yerde çalıştırıp hiç yürütmezsem önce rölanti yükseliyor ve biraz ısınınca 830 dan 600 lere kadar düşüp sonra 530-890 arası gidip geliyor

Aslında temel problemim biraz daha başka, nasılsa yürüdükten sonra toparlıyor diye çok önemsemiyordum ama egr den arıza gördüğümden ötürü ki lpg kaynaklıymış bu, egr sistemini körledim, daha sonra bu yeni duruma göre ayar yaptırmaya götürdüm, bu ayardan sonra 2-3 saat geçmedi araç EPC ışığını yaktı ve yolda kaldı, eksantrikten gaz pedalına map sensöründen egr ye kadar farklı farklı arızalar verdi, hepsini denedim derken kısmen yürüttüm ama soketlerin çoğunu çıkararak, araç haliyle korumaya aldı kendini, benzinde de gitsem aynı lpg de de aynıydı, daha sonra aracın tüm soketleri yerine takıp arızaları silip aracın orijinal haritasını çekip kendi üstüne tekrar yükledim, ondan sonra da lpg yi hiç açmadım, araç o andan beridir yürüyor ve arıza vermiyor

Yani anladığım kadarıyla nasıl etkiledi bilmiyorum ama son ayar aracın tüm düzenini bozmuş, şimdi kendim kabloyla ayar yapmak istiyorum, birkaç yerde okuduğum kadarıyla benzinden bağımsız standart ayarlar da varmış bu tarz benzinde düzenli çalışmayan arabalar için, doğru mudur yanlış mıdır? bu araba en düzenli çalışır hale nasıl getirilir bu konuda yardım eden olursa çok sevinirim

2. BatuhanK

Beğenilen Mesajları:
    8
    Araçtaki far, kalorifer vs herşeyi kapattıktan sonra kalibrasyon yaptım. Sonrasında haritanın şekli bu.

3. BatuhanK

Beğenilen Mesajları:
    8
    Klima, radyo, far ne var ne yoksa açıp o şekilde yaptığım kalibrasyondan sonra da bu şekilde

4. BatuhanK

Beğenilen Mesajları:
    8
    benzin ve lpg ms süresindeki mevzu dışında araçta bir sıkıntı var

geçenlerde araca lpg ayarı yaptırdıktan sonra arızalar başladı, birden krank milinden, gaz pedalına türlü arızalar çıkmaya başladı, tabi hepsi elden geçti ama alakalı değildir diye lpg ye bakılmadı bile, lpg yi tamamen kapattıktan sonra arızalar gitti, yani lpg den olduğunu anladım

daha sonra kablo gelir gelmez kalibrasyon yapıp arabayı yürüttüm, 100 metreye kalmadan yine arızalar çıkmaya başladı, araç çekişten düştü, sadece bir ayar sonrası herşey başladı

bu nedir nedendir bilen var mı? ve yukarıdaki ayarları nasıl yaparsam araç adama döner?

5. BatuhanK

Beğenilen Mesajları:
    8
    farklı marka bir araçta birebir aynı sorunu olan buldum ford forumunda, şu şekilde çözmüş

"Lpg ECU'sunu yerinden çıkardı,çoklu soketi söktü,kontakları ince zımpara ile hafiften zımparaladı,üfledi.Kontakları sayarak bir tanesini kargaburun ile bir işlem yaptı (sanırım temas etsin diye),soketi yerine taktı,çalıştırdı."

burada kontaklardan kastı tam olarak neresi oluyor?

6. cafer

cafer LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    168
    buna benzer bir sorun bendede vardı.montaj yapıldıktan sonra rolanti dengesizliği stop.bir ay uğraştım para harcadım.sorun ise F1 menüsündeki enjektör tipinin yanlış seçilmiş olması idi.böylelikle her şey düzeldi.belki ,işine yarar.birde sank,i basınç yüksek ve map sensör basıncı programda yok.ustalar daha iii bilgi verirler

7. BatuhanK

Beğenilen Mesajları:
    8
    enjektör tipine baktım aynı şeyi ben de duyduğumdan, K tipi yuvarlak J tipi kareymiş, internetten de resimlerine baktım, bende anladığım kadarıyla doğru seçili

youtube da birinin atiker sisteme yaptığı ayarı taklit ederek bir ayar yaptım, yukarıdaki mevcut haller araç devir yükselince eksantrik mili sensörü arızası verip aracın gücünü kesiyordu, daha doğrusu araç devirlenmiyordu, önce kalibrasyon yaptım, 1000-1500 devir ortantılı sayılar gösterdi ancak devam devirler çok daha düşüktü, bir kez gazladım ve araba aşırı saçmaladı arıza verdi, sonra rölantide en sarsıntısız olacak neredeyse her sayıyı denedim, en sarsıntısızı bulunca da devirlere izlediğim videodaki gibi kademeli olarak yüksek verdim, sonuç aşağıdaki gibi oldu

bu ayarla beraber aracın rölantisi de yürümesi de düzenli hale geldi, 3-4 km yol yaptım herhangi bir arıza da vermedi, lamba yakmadı değil vagcomla aracın hata kodlarına da baktım herhangi bir zengin fakir karışım veya oksijen sensörü hatası yok

ha devirlenmesi sanki benzindeki gibi değil ama bana araç gayet normal geldi, diğer yandan benzin ve gaz ms değerlerinin farkı daha da açıldı, burada okuduklarım kadarıyla eşit olmaları gerekirken neredeyse 3 katına geldi, ayrıca bu ayarlama araca bir zarar verir mi, performans mı düşürür, yakıtı mı fazla yakar ya da ne etkisi olur en ufak bir fikrim yok, bu konuda biri yardımcı olursa çok makbule geçer

8. vedovedo

vedovedo LPG-C04x Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    7
    Bu şekilde bir harita olmaz bence hatalı birşeyler var resetleyip tekrar kalibrasyon yapilmali Lovato da böyle bir harita görmedim

9. BatuhanK

Beğenilen Mesajları:
    8
    bana da saçma geldi ama kalibrasyon yaptığım an aşırı saçma bir harita çıkıyor ortaya ve araç yürümüyor, keşke onu da kaydetseydim

bir de her yerde hazır haritalardan bahsedilmiş araçlar için ancak nerede bulamadım, lovatonun sayfasında falan var denmiş ama orada da birşey bulamadım, aracın motoruna uygun hazır harita elimde olsa orantılı olarak arttırıp azaltıp belli bir düzen tutturabilirim belki diye düşünüyorum

10. BatuhanK

Beğenilen Mesajları:
    8
    bu arada en temel problemim sarsıntılı rölanti

11. nehalem28

nehalem28 New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Nozullariniz kaçlık tahminin 1.8mm

12. nehalem28

nehalem28 New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Yanlış bilmiyorsam gaz enjeksiyon süresi /benzin enjeksiyon süresi =çarpan diye biliyorum ama tam emin değilim sizin probleminiz tahminim nozul problemi forumda bolca konusu var nozul büyütmek ile ilgili başlıkları okumanızda fayda var.

13. BatuhanK

Beğenilen Mesajları:
    8
    nozul konusunu gördüm, büyütmek gerektiği belli, onu ilk fırsatta zaten yapmayı veya yaptırmayı düşünüyorum ama çok vaktim olmuyor

bu arada üstteki ayarda otoyolda da sürdüm, 180 civarı hızlarda da gittim, gayet güzel gidiyor, daha sonra tekrar kalibrasyon yaptım, araç rölantisi düzgün dururken çıkan sonuç bu şekilde

harita bu, tabi benzindeyken çekmişim ama ms oranları yine 2 katın biraz üstünde, bu şekilde denemedim, bir de rölanti sarsıntılı, yine biraz yükseltmem gerekecek sanırsam rölanti devrinin sayılarını

14. BatuhanK

Beğenilen Mesajları:
    8
    20-30 km benzinde kullandıktan sonra tekrar kalibrasyon denedim, sonuç aşağıdaki gibi çıktı, rölanti devrindeki yükseltmeyi ben yaptım sarsıntıyı azaltmak için

bu haliyle düzgün çalışıyor, 50 km civarı daha benzinde kullanıp tekrar kalibrasyon deneyeceğim

15. BatuhanK

Beğenilen Mesajları:
    8
    anladığım kadarıyla benim daha önce elle girdiğim haritaya göre araç kendini adapte etti, benzinde 100-150 km gitmeden de normal haritasına dönmeyecek

16. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba, çekiş problemi oluştuğunda benzinde durum nedir kontrol edelim.
    Nozullar küçük. Büyütülmeli.

17. BatuhanK

Beğenilen Mesajları:
    8
    benzindeki sıkıntılar çok önemli değil aslında, aynı şekilde lpg de de yürüsün yeter, nozul büyüttürme konusunda fırsatım olmadı açıkçası
    bazı yerlerde hazır haritalar demişler, programın içinde de bazı hazır haritalar var, benim araç için uygun haritayı bulma ihtimalim var mıdır?

18. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Benzindeki ufak sıkıntı lpg de buyuk sorun olur.
    Hazır harita diye bir şey yok.
    Aynı km de ve aynı şehirde yapılmış bulmanız lazım.

19. BatuhanK

Beğenilen Mesajları:
    8
    aslında benzinde öyle büyük bir sıkıntı yok, araç ısındıktan sonra hiçbir şey kalmıyor ancak 120 km benzinde kullanıp yine kalibrasyon denedim ve yukarıda paylaştıklarım gibi sonuç çıktı, değerler devirlere göre küçükten büyüğe doğru sıralanıyor, ancak kalibrasyondaki değerler çok az kalıyor galiba çünkü gaza basında zorlanarak devir yükseliyor

20. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Regülatör basıncında problem olabilir.
    Kontrol ettirin.

Sayfayı Paylaş