Lovato Yüksek Devirde Gaz Kesme Silkeleme

Konusu 'LOVATO LPG AYARI VE LOVATO LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Furkan Akyurek tarafından 27 Temmuz 2016 başlatılmıştır.

1. Furkan Akyurek

Furkan Akyurek New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhabalar aracım 1.4 8v Fiat Grande Punto, üzerinde lovato easy fast kit mevcut. Aracım lpg de 4500 devir üstünde sırayla 4800- 5200- 5500 ve 6000 civarlarında anlık olarak gaz kesiyor araç anlık olarak silkeliyor. Araçta A tipi nozzle var olması gerekenden çok az büyük görünüyor yazılımda. Rölantide benzin enjektörleri 2,85-2,95 ms aralığında ve lpg enjektörleri 5,85-6,00 ms aralığında çalışıyor. Regülatör basıncı 1,05-1,07 aralığında (rölantide). Bu değerlerde herhangi bir sorun var mıdır? Yüksek devir silkelemenin önüne geçmek için regülatör basıncını 1,15 civarına çıkarsam sorun çözülür mü? Ekran görüntüsünü şimdilik paylaşamadım. Kısa süre içinde ekleyeceğim. Teşekkürler

2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Merhaba Furkan Bey,

OBD li kit mi? A tipi nozül en küçük nozül zaten, daha küçüğü yok bildiğim kadarı ile. OBD li sistem ise ekran görüntüsü paylaşırsanız yardımcı olabilirim

3. Furkan Akyurek

Beğenilen Mesajları:
    0
    Malesef OBD li değil. Aracımda benzinde ilk çalışmada sorun vardı 3-4 marşta anca çalışıyor boğuluyordu. Hiçbir ayar tutmadı 5 senedir. En son nozulları değiştirip A taktık dediler. Zaten bu silkeleme nozul değişimi sonrasında meydana geldi. Fakat yazılımda nozul grafiğinde çizgi tam ortada değil hafif sağda duruyor yani çok az büyük gibi görünüyor. Ekran görüntüsünü akşam eve gidince paylaşacağım

4. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    O kısım birazcık ayarlama ile alakalı, çokta önemli değil orada büyük yada küçük olması. Otomatik kalibrasyonda rölantideki lpg enjeksiyon süresine göre karar veriyor. Otomatik kalibrasyonda da araç ısısı vb şeylere görede oradaki değer değişiyor. OBD li sistem olmadığına göre sizin ayarlamaları 2 türlü kontrol etme şansınız var. Ya uyumlu bir Bluetooth yada wifi ELM327 cihazı ile bağlanıp değerleri kontrol edeceksiniz yada kablonuz olduğuna göre hem benzinde hemde LPG de aynı devir ve yüklerde oluşan BENZİN ENJEKSİYON SÜRELERİNİN yaklaşık olarak aynı olmasını sağlayacaksınız. Akşama nasipse ekran görüntülerini paylaşırsanız kontrol edebiliriz. Bu arada LOVATO Easy Fastta varmı bilmiyorum ama benim bu sorunuma çözüm olarak şu yöntemi kullanmıştım. LOVATO yazılımını çalıştırıp LPG sistemine bağlandıktan sonra açılan ana ekranda YAPILANDIR seçin, orada açılan menüde F2 YAKIT DEĞİŞİMİ yazan ekranda ENJEKSİYON Tetikl.Avanslı gibi yazan yerde ÇEK atarak çözmüştüm. Siz yinede tüm ayar ekranlarının ekran görüntülerini paylaşırsanız iyi olur.

5. Furkan Akyurek

Beğenilen Mesajları:
    0
    Teşekkür ederim, ELM 327 bluetooth cihazım var evet. Nozul boyut ölçme prensibini şimdi anladım teşekkür ederim. Dediğiniz gibi farklı devirlerde enjeksiyon değerlerini dengelemeye çalışayım. Bu arada enj. tetikleme avanslı kısmı bende de var ama ne olduğunu bilmediğim için dokunmadım. Ne gibi bi değişiklik olur bilmiyorum açıkçası

6. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Ben ilk taktırdığımda açıktı o kısım, sonra kapatmıştım ne olacak diye, normal kullanımda farkı yoktu ama dip gaz yaptığımda araba ileri ileri atladı durdu. Genelde bu şekilde kullanılıyor, benim aracım Valvematik değişken zamanlı valf kontrolü var.

Sayfayı Paylaş