LPG KİTLERİNDE FARKLI MARKA LPG FİLTRESİ KULLANILIR MI? BRC YERİNE FARKLI MARKA LPG FİLTRESİ

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve ersin310 tarafından 14 Nisan 2020 başlatılmıştır.

1. ersin310

ersin310 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    75
    merhabalar,
    aracımdaki brc seq24 kitin hem gaz kesicideki filtreyi hem de büyük filtreyi değiştirdim. gaz kesici neyse de büyük filtreyi takmak baya uğraştırıyor, iki taraftaki uçları takana kadar çok uğraştırdı. bundan sonra kendi filtresi yerine atiker vb. kullan-at şeklinde filtre kullansam sorun olur mu acaba?

bir de brc filtresinin bir ucunda 4 köşeli bir tapa var. bendeki plastikten yapılmış ve 2 tarafı çok gevrediği için kırıldı. youtube videolarında ise bu parça dört köşe bir metal. şimdilik parçacılarda (plastik-metal farketmez) bu parçayı bulamadım. lpgci dışında nasıl temin edebilirim acaba?

2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Başka filtre neden olmasın tabii kide olur.
    O tapa olmazsa filtre iş yapmaz . Benim aracımda o parça metal.
    benim aklıma 3d yazıcıda yazılabilir gibi geliyor

3. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    509
    elbette olur ama şunu belirteyim hem brc nin hemde atiker filtrenin iç kısımlarını farklı gördüm, BRC nin filitresi metal bir süzgeç gibi duruyor, atikerin filtre ise hava filtresi gibi kağıt veya benzeri bir ürün, fark yaratırmı bilmiyorum

4. ersin310

Beğenilen Mesajları:
    75
    brcnin filtre yüzeyi diğerlerine göre baya büyük kalıyor, o yüzden şüpheye düştüm aslında.

dediğiniz gibi tapa olmazsa lpg filtreden geçmez. ben tapayı taktım ama 2 ayağı yok diye düşünün, muhtemelen bir tarafa yaslanık şekilde duruyor. sizinki gibi metal bulmam lazım aslında, internetten bulunmayacak belli ki. şu işler geçince lpgcileri gezeceğim artık, ya da başka filtrelerle devam ederim.

filtreyi açıp 2 uçtaki contaları değiştirdikten sonra kapatması çok zor oluyor benimkini, ite kaka baya uğraştırıyor. sizde de böyle mi acaba?

5. ersin310

Beğenilen Mesajları:
    75
    filtre metal bir süzgeçle sarılı ama içinde yine kağıt filtre elemanı var, muhtemelen diğer markalar ile benzer birşeydir.

6. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    509
    o zaman geçiş yapın gitsin, atiker filitre 3 lüsünü 46 tl ye aldım hem ucuz hem değişimi pratik

powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş