lpg li araçta benzin yakıt durumu

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve bektaş tarafından 6 Şubat 2018 başlatılmıştır.

1. bektaş

bektaş Active Member

Beğenilen Mesajları:
    35
    merhaba merak ettiğim bir konu var .lpg li araçlar benzinle çalışırken demi aynı enjektörleri kullanıyor.yani lpg montajı sırasında takılan enjektörlerimi kullanıyor.ve aynı şekilde aldığımız kablo ile ayar yaparken benzin ayarlarıda yapabilirmiyiz.bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama aracımın nozulları büyüdükten sonra sanki benzin ve lpg yakıtı arttı..bilmiyorum belkide benzin ve lpg lt fiyatları arttığı içinde olabilir. ama ayarlarım güzel gözükmesine rahmen misal 30 tl lik gaz alıyorum 110 km yapıyor ama aynı şekilde 20 tl lik benzinde bitiyor.eğer saçmaladıysaö kusura bakmayın tamamen lpg konusundaki bilgisizliğimden dolayıdır.şimdiden verecğeiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Benzin tüketimi için
    Motor ayarladımız geçis sıcaklığına ulaşıncaya kadar benzinde calısıyor havalar sogudukca motor geç ısındıgından benzin tüketimide artıyor. Birde yüksek yakıt zamanlamasında benzin takviye özelligi lpg yazılımda açık mı kontrol etmek gerekir.
    Lpg ye yaptımız ayar motor ecusunu lambda sensoru vasıtası ile yakıt düzeltme degerlerinden dolaylı etkiliyor direk müdahele söz konusu degil.
    2010 ford focus da yakıt uyarı lambası fransız araçlar gibi kalan yakıt/menzil hesabı ile çalısıyor ibrede çeyrek depo yakıt varken yakıt uyarı lambası yanabiliyor. Ilk gördügümde bende çok şaşırmıştım

x-calibur ve leoncu bunu beğendi.
  3. Bayram

Bayram LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    76
    Merhaba ben size bilgi vermeye çalışayım.Aracınızın marka ve modeli nedir bilmiyorum ama bazı araçlarda özellikle Fransız araçları lpg de iken benzin göstergesi düşer ama araç benzin değil lpg yakar depoda benzin durur her iki yakıtı aynı anda yakması söz konusu değildir araç boğulur veya depoda yakıt az ise uçuyor da olabilir iki yakıt aynı enjektörü kullanmaz öyle olsa lpg için ayrı enjektör üretilmez ayrı enjektör montajı yapılmazdı lpg ayarı için kullanılan kablo ile benzine müdahale edemezsiniz çünkü aracın eküsü daha kapsamlı özelliklere sahiptir hatta lpg eküsü bile aracın sistemini kopya eder umarım yardımcı olur bu bilgiler

x-calibur ve powerkırk3 bunu beğendi.
  4. Bayram

Bayram LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    76
    Bir de şöyle bir şey var eğer ki yüksek devirde benzine geçmesi için ayar yapılmışsa o zaman yüksek devirde benzine geçer benzin de yakar araç bu durumda bilginiz olsun

x-calibur ve powerkırk3 bunu beğendi.
  5. symbol

symbol LPG-C04a Pro Brc Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    969
    Lpg ve benzin enjektörleri farklıdır, benzindeyken benzin lpgdeyken lpg enjektörleri çalışır. Bazı araçlarda benzin ibresi de düşüyor aracın modeline bağlı olarak

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş