ltft-stft değerlerinini çok yuksek olması

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve emresaygın tarafından 30 Kasım 2019 başlatılmıştır.

1. emresaygın

emresaygın Lpg-C01A Pro Atiker Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhabalar aracım seat ibiza 1.4 motor 2015 model.aracımda ltft stft değerlerini incelediğimde ltft değerlerinin 90 üstü seviyelere cıktıgını goruyorum.LTFT+STFT değeri hicbir zaman +-5 10 olmayıp hep neredeyse 20 30 ve daha fazlası. Bunu benzındede denedım aynı sonucla karsılastım bunun sebebı nedır acaba ? ne yapmam gerekıyor.bu konu hakkında beni bilgilendirebilir misiniz?

2. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    509
    Konusu vardı forumda isterseniz bir bakın, Tsi motorlarda ltft 0 değeri -100 veya +100 gibi değere tekabül ediyordu yani 20, 30 ltft değeri %20 %30 fakirde veya zenginde olduğu anlamına gelmiyor sizin aracınızda

3. emresaygın

Beğenilen Mesajları:
    0
    ancak benim aracım tsi motor değil. normal 1.4 motor.

4. cafer

cafer LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    168
    Benzinde biraz kullanın lft +sft toplu kaç oluyorsa LPG de aynisni ayarlayin 0 odasına takilmayin.mesela benzinde ikisinin toplamı 100 oluyorsa LPG dede aynısını yapin

powerkırk3 ve husnu bunu beğendi.
  5. emresaygın

Beğenilen Mesajları:
    0
    bu verimli oluyor mu ilk defa boyle birşey duydum siz bu yöntemi denediniz mi acaba

6. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    509
    Başka seçeneğiniz yok, en doğru yol benzin verileriyle ayar yapmak, örneğin benzinde kullanırken ltft ve stft toplamı 25 veriyorsa aynı bölgeyi lpg de de 25 verecek şekilde ayar yapacaksınız demektir, en sağlıklı yol budur

7. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    509
    Ayara geçmeden önce hava kaçağı kontrolünü de yapmanızı tavsiye ederim

emresaygın bunu beğendi.
  8. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Buji bobin ve oksijen sensörü kontrol etmenizi tavsiye ederim. Aracı benzinde çalıştırıp değerleri kontrol etmenizi tavsiye ederim.

emresaygın bunu beğendi.
  9. emresaygın

Beğenilen Mesajları:
    0
    hava kaçağı kontrolunu nasıl yapabilirim acaba biraz daha detay verebilir misiniz?

10. emresaygın

Beğenilen Mesajları:
    0
    aracın bujilerini yeni değiştirdim orijinalinden farklı olarak lpgli olduğu için BOSCH iridyum buji tercih ettim acaba onun etkısı olabılır mı bilemiyorum

11. emresaygın

Beğenilen Mesajları:
    0
    ltft değeri sabit kalmıyor çok kısa sürede değişimler gösteriyor bu normal değil gibi geliyor. Videosunu incelerseniz eğer kendimi daha iyi anlatmış olurum

12. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    509
    Lpg enjöktörlerinin manifolddaki/motor da ki giriş yerlerine su püskürtün eğer motor sesinde değişim, titreme veya benzeri değişiklik olursa kaçak var demektir stabil kalıyorsa sağlam demektir tüm enjektör girişlerine bu uygulamayı yapın bu şekilde tespit edersiniz

emresaygın bunu beğendi.
  13. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    509
    Videoyu izledim fakat çok ters olan bir durum var, lpg ye geçtikten sonra ltft 50 oluyor stft -45 veya -50 oluyor sonrasında ltft 60 oluyor stft -50 -60 oluyor en son ltft 70 oluyor bu çok garip, çünkü stft - yönde hareket ederken ltft nin düşmesini bekleriz toplamı genellikle sizin araçta lpg de +5 oluyor gözlemlediğim kadarıyla, tersine bir durum söz konusu

14. emresaygın

Beğenilen Mesajları:
    0
    hüsnü bey sizin dediğiniz yöntemi bugun uyguladım ve su puskurtunce herhangi bir motorda değişiklik olmadı.ancak aracın hava filtresi borusu nasıl cıktıysa artık cıkmıs ve onu yerine takıp tekrar izledim verileri. benzindeyken araç ltft değeri 18-20 arasında bir değişkenlik gösterdi.seat ibiza 1.4 motor serisinde buna benzer sorunlar var sanırım benden hariç birkaç kişininde bu sıkıntıları yasadığını gördüm. ne yapmak lazım bu konuda bilemiyorum

15. ibrahimtiryaki16

ibrahimtiryaki16 Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    Benim aracımdada LTFT, STFT değerleri -100 ve +100 üzerinden hareket ediyor. Beyin güncellemesi yapıldıktan sonra bu şekilde oldu.

-100, sıfır olarak geçiyor. örneğin; -95, -5 anlamına geliyor. 100'den aşağı düştükçe artıyor veya azalıyor. Örneğin; +98, aslında +2 anlamına geliyor.

Benzinde araç sağlıklı çalışıyorsa LTFT +95 ise örneğin, STFT'si de -95 olmalı. Toplamında 0 veya sıfıra yakın değerler elde edilmelidir.

16. emresaygın

Beğenilen Mesajları:
    0

yani sürekli 90 95 lerde gezse 100 e tamamlayıp bir değer alınır ancak 0 ile 100 arası her değeri görüyor. normalde ltft değerinin çok oynaması lazım

Sayfayı Paylaş