mazda 6 2.0 atikfast ayarlar

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve süleymanastina tarafından 11 Şubat 2021 başlatılmıştır.

1. süleymanastina

süleymanastina LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    16
    Herkese merhabalar daha önce 323 ms topu zıplaması ile konu açan ben şimdi yeni aracımdaki kit ile karşınızdayım :)

Mazda 6 aracımda çok şükür fazla bir sıkıntı yok ama insan kablosu olunca kurcalamadan duramıyor:
    hele sizin gibi meraklı arkadaşlar her soruyu yanıtlamaya çalışıyorlar gurur duyuyorum gerçekten herkese şimdiden çok teşekkürler
    benim aracımda eski bir kit vardı söküldü atiker atikfast obdsiz olan kit mevcut
    parça parça takıldı ama komple grand kit oldu diyebilirim enjektörlerim yeni ve grand
    regülatörüm yeni ve grand
    elektrik tesisatım komple atikfast ile gelen kitten
    bu değişiklikler yapıldığında regülatör değişmemiş iken yol ayarım yapıldı ama regülatörüm yüksek hızlarda basınç düşürüyor idi o zaman için regülatör yenileyemedim (keşke imkanları zorlayıp hepsini bir yapsaydım)

sonrasında regülatürüm yenilendi aracımda enteresan şekilde süürüşü rahatladı ve vites geçişleri bile yumuşadı
    ama hala 2. viteste çok ufak bir vuruntu alıyorum

şimdi sorularıma geçebilirim :)

1- haritam ve ayarlarım sizce nasıl regülatör değişti şehir içi kullanımdan memnunum ama yüksek hızlarda araç isteksiz ama afr yi bozmak istemiyorum ama gerekirse sizler gibi uğraşacağım

2- basınç ayarlarını excele göre yaptım ama o günü gaz ısısını bilemediğim için 40 derece 1,1 basınç baz aldım ama ağustos ayında ve sıcak iken yapılmıştı basınç ayarlarını yaptığım andan sonra 90 km hızlardan sonra araç daha isteksiz olmaya ve stft -10 ,-12 lerde ve gaz pedalı çok isteksiz gibi geliyor ,basınç için neden kalibrasyon esnasındaki gaz ısısı şart onu tam anlayamadım ya denemeler yapacağım yada kalibrasyon
    3-benim stft acayip sapıtık gösteriyor afr ayarı yapan abi oksijen sensöründen şüphelendi yani hiç mesela -10 u gösterecek -10 -2 arasında çok hızlı gidip geliyor artık ben stft yi tam olark net değilde sıfıra yakınlığı ile tespit etmeye çalışıyorum

haritaları yüklüyorum sizce ne yapmal sürüşü daha iyi hale getirmek için 2000-3000 devir arası 6-8 ms değerleri ile az oynadım vites gçişleri az daha rahatladı yani haritayı biraz biraz aritmetik hale mi getirmeli ?
    attıklarım son durum
    birde acaba şu nokta ayarlamalı olan harita ayar için dahamı uygun ona güncelleme yapabilirmiyim yapıp da memnun olan varmı ? map 2 var ama tıklamadım o kısım mı bende bilemiyorum. 2021-02-09_184301.jpg

sondeneme.jpg sonBASINÇ.jpg

Ekli Dosyalar:

2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Madem uğraşmayı seviyorsunuz
    ilk ayarları yedekleyin
    haritayı sıfırlayıp motor sıcakken kalibrasyon yapın
    kalibrasyon sıcaklığa göre ısı düzeltmesini tekrar düzenletin
    ÇÜNKÜ lpg ecusu kalibrasyon anındaki lpg ısısına göre ısı düzeltmesini oranlıyor
    biz se ecunun ayarını elle daha iyi bir ayara almaya çalışıyoruz
    ama referans noktası "kalibrasyon sıcaklığı" değişmiyor.
    yolda ekran kaydı alırken
    siz ilk ltft ye göre ayara başlayın
    ayarlar oturmaya başladıkça stft de takip edin
    ltft değiştirmeyen stft değerlerini dikkate almayın.
    geçiş devrini 1200 olarak siz ayarladınız herhalde
    kolay gelsin

süleymanastina ve husnu bunu beğendi.
  3. süleymanastina

süleymanastina LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    16
    @powerkırk3 çok teşekkürler deneyip paylaşacağım

peki bu "kısa enjeksiyonlar " ne işe yarıyor bütün gördüğüm haritalarda o bölümün yarısında,
    bende en kapalı konumda
    2021-02-09_184307.jpg

4. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Ayarlanan sürenin altında kalan enj. Süreleri "ecu görmezden gel." Ayarı olması lazım. Kısa enj. yapan motorların lpg de dalgalanma yapmaması için ayarlanıyor diye biliyorum.

Son düzenleme: 5 Mart 2021
  5. tahir açık

tahir açık New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba,

Atiker ECU m aşağıdaki gibidir. hangi program ile ayar yapabilirim? Kablom mevcut.

Sayfayı Paylaş