Megane 3 Atiker Safefast Ayarlar Nasıl?

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve t_jet_çi tarafından 2 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

1. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Arkadaşlar merhaba.Abimin arabasının ayarları bunlar.Araç klima açıkken rölantide bazen stop ediyordu.Ara hızlanmalarda tıkanma sorunu vardı.bende ayarlara müdahale ettim.Atikerde çok yeniyim.İnj/rpm bölümünün 6 ya kadar olan bölümünü seçip % 10 arttırarak benzin-lpg sürelerini eşitledim.Oluşan Map haritası resimlerdeki gibi.Ayarların nasıl olduğu konusunda bir fikir verir misiniz?[​IMG][/url][/IMG] Ne tür müdahaleler yapmam gerek sizce? teşekkürler... Birde arkadaşlar ben ilk ayarları kaydettim.Bunlara tekrar nasıl dönebilirim aceba?? Dosya yükle sekmesine tıkladığımda boş bir sayfa çıkıyor...Bilgisayardan yüklenecek bir dosya çıkmıyor...

Ekli Dosyalar:

• Benzin.png
      Benzin.png
      Dosya Boyutu:
      853,7 KB
      Görüntüleme:
      52
    • LPG.png
      LPG.png
      Dosya Boyutu:
      853,4 KB
      Görüntüleme:
      53
  2. Oktay DOGAN

Oktay DOGAN UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    10
    aracınız lpg basıncı cok duşuk ve de nozullar kucuk gorunuyoo
    basınc :1.20 ve nozullar da 2,2 ideal olacagını sanıyorum

t_jet_çi bunu beğendi.
  3. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Nozulları büyütmeniz şart.
    Dosyayı yüklemeden önce safeafst klasörünü açıp oradan ayar dosyasını bulun.
    Eğer orada yok ise kaydetmemiş olabilirsiniz. Farklı bir yere kaydettiyseniz oradan kopyalayıp safefast klasöründe ilgili klasöre yapıştımanız gerekir.

t_jet_çi bunu beğendi.
  4. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    LPG enjeksiyon süreleri 3.5-4 ms aralıgına kadar indirmek lazım.

çözümde yukarıdaki mesajlarda yazıldığı gibi nozzle büyütmek ve basınç açmak.

t_jet_çi bunu beğendi.
  5. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Hocam basinc ve nozul olcusu konusunda tavsiyeniz nedir?

6. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    yukarıda yazıldığı gibi 2.2 mm - 1.2 bar da olabilir.

veya alternatif 2.5 mm - 1 bar olabilir

hangi matkap ucunu daha rahat bulursanız onu uygulayabilirsiniz.

t_jet_çi bunu beğendi.
  7. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Hocam bugün nozulları büyütmek için otogazcıya gittik.Velakin nerdeee.Adam nuh diyor peygamber demiyor.yaww diyorum yüklendiğinde araba tıkanıyor çekmiyor yüksek devirlerde.sanırsam gaz yetmiyor , bu sarı borucukları delsek belki daha fazla gaz gider araba tıkanmaz falan filan.yok diyor nozulları delersek araç bozulur stop eder.artı garantisi gider bilmem ne.binbir dereden su getirdi usta.Neyse en sonunda dedik ki kardeşim isterse araba yansın.garantidende vazgeçtik.seninde bir sorumluluğun yok. Allah için şu nozulları 2.2 mm yap...Neyse nozulları deldi.yerine taktı.tamam dedi yaptım.. ee dedik kalibrasyona gerek yok mu? Tamam dedi yapıyım.adam bağladı aracı ve dedi ki ; program hata veriyor nozullar çok geniş oldu.velakin gözümün ucuyla bakıyorum nozul ölçeğinde kırmızı çizgi "doğru" kısmının 1/4 kısmında.birşey demedik...otomatik kalibrasyon yaptı.lpg enjeksiyon süresi 4.40 ms ye indi. ...dedi ki araç sağlıklı çalışmıyor böyle.bayramdan sonra getir bırak halledelim...eve gelince kabloyla bağlanıp benzin ve lpg deki enjeksiyon sürelerine baktım 3.2 ms de her ikisinde de eşit...vallahi gülermisin ağlarmısın... Sonuç olarak araç eskiye nazaran gayet sağlıklı çalışıyor...tıkanma kesilme aksırma öksürme kalmadı..Araç uzun yola çıkacak bugün.Uygun bir zamanda basıncı 1.2 mbar a çıkarıp tekrar kalibrasyon yapacam.Sanırım rölanti enjeksiyon süresi 4 ms seviyesine düşer...Gelişmeleri paylaşacam...

Ercan KORULU bunu beğendi.
  8. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    bilmediği için korkuyor gibi geldi bana :)

1.2 - 1.3 bar deneyin, 4 ms altına inerseniz iyi olur.

en son ali ile kalibrasyonu yapıp, map1 tablosunun ekran görüntüsünü paylaşırsanız, performansı iyileştirmek için 1-2 manuel müdahale önerisinde bulabilirim.

t_jet_çi bunu beğendi.
  9. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Hocam merhaba.zaman sıkıntısından kaynaklı uzun bir süreden sonra anca müdahale edebildim.Son durumla ilgili map görüntülerini paylaşayım...basınç 1.2 bara çıktı.enjeksiyon süresi 4.3 ms civarı.çekiş çok iyi.herhangi bir tıkanma aksırma öksürme yok.basıncı arttırdıktan sonra otomatik kalibrasyon yaptım.enjeksiyon süreleri tam eşitlenmediği için bütün haritayı seçip % 3 arttırdım.şuan enjeksiyon süreleri birebir aynı...Yorumlarsanız sevinirim hocam...illa tam 4 ms ye ye inilmesi gerekir mi? benzin.png gaz.png

10. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Tam gaz yapıldığında (yolda giderken) benzin MS kaç oluyor?

11. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Hocam bilgisayar bağlıyken yol testi yapma şansım olmadı maalesef...ama ilk fırsatta bakacam...

12. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Hocam 2 defa ölçüm yaptım.araç aşırı yakıyor.yüzde 14 civarı... yani 1 litre ile 7 km gidiyor sadece... Ortalama hız 32 km...şehiriçi yani...bu değer sakin kullanımla diyebilirim.sizce neyden kaynaklı olabilir?

13. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Hocam bugün denedim benzin ms si max 14 ms ye çıkıyor.3-4-5. viteslerde devirlenme anında dipgaz yaptık 14 ms yi geçmedi hiç...

14. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    10 ms satırındaki tüm kutucuları tara /seçili olsun, ctrl+c tuşlarına bas.

sonra 12ms satırın soldan ilk kutuya git, kutu seçili olsun, ctrl+v tuşuna bas, bu şekilde 10 ms satırındaki tüm değerler aynen 12 ms satırına kopyalanacak.

12 ms sonrasında 14 ms- 16 ms - 18 ms satırlarına , 10 ms satırındaki değerleri kopyalarsınız.

bu hali ile bir deneme yapıp , tam gazda performansına bakın.

sonra birde 8 ms satırında yazan değerleri, 10-12-14-16-18 ms satırlarına kopyalayıp, birde bu şekilde deneyin, eğer hissedilir bir artış olmazsa bu halde bırakabilirsiniz.

t_jet_çi bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş