Nanofast basınç düzeltme sorunu

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve ersin310 tarafından 15 Ağustos 2019 başlatılmıştır.

1. ersin310

ersin310 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    75
    Merhabalar,

Atiker nanofast kit kullanıyorum, sistem 2. yılına gelmek üzere. Şimdiye kadar regülatör basıncı 1,1bar idi, ama son dönemde gördüğüm kadarıyla motor ısınınca basınç 1 bara düşüyor. Oto kalibrasyonu ve yol ayarını yapıyorum, sorun yok. Sonra sıcaklık ve basınç düzeltmeyi girince özellikle soğuk motorda düzgün çalışmamaya başlıyor. Kalibrasyon 1 barda yapıldığı için, gaza geçişte 1.1barda basınç düzeltme yüzünden araç fakir kalıyor. Ben de mecburen basınç düzeltmeyi 0,7-1 bar arası olacak şekilde bıraktım. Depo henüz bitmedi, 1barın altındaki durumu göreceğiz artık.

Basınç sanki fazla oynak, regülatör daha 2 yıllık ama stabil değil gibi. Regülatör değişimi yaklaşıyor mu sizce? Yoksa sıcaklık-basınç ayarına hiç girmeyip yaz-kış kalibrasyonu yenileyip devam mı etmeliyim?

2. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Atikerin reglatörü ithal markalara göre daha çabuk yıpranıyor diyorlar. Çok fazla dalgalanma yoksa basınç düzeltme ayarı sorunu çözebilir. Bende de benzer durum vardı enjetörler de başka markaydı. Reglayör ve enjektörü değiştirdim. 430 cıvarında masraf gitti

Sayfayı Paylaş