Obd kitin faydaları...

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve erolkan tarafından 30 Aralık 2015 başlatılmıştır.

1. erolkan

erolkan LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    13
    Arkadaşlar kullandıgımız kitler genelde obd destekli ama çoğu bağkı değil. Ben bile mayçiçek sayesinde Atiker bayisine taktırana dek göbeğim çatladı.
    Şimdi benim Jeep Wj4,7 alan başka bi arkadaşımda prinse taktırdı. Obd konusunu bahsettim. Oda taktırdııgı yerdeki, 26 yıldır bu şşin içindeymiş,ona sormuş. Oda obd nin bağlanmasının bi faydası olmadıgını,normalde iyi çalışan araçlar için yapılan ayarlarda değişikliğe gerek olmadıgı gibi bir sürü yorum yapmış..
    Bu Obd kitin faydası yada zararları nedir?

2. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    Obd'li kitte arıza ışığımın yandığını görmedim , bir kere obd'yi kapattım lamba direk yandı , obd düzeltme yapıyor ki lamba yanmıyor.

Aracımı boşa attığımda devir 1200'de kalıyordu buda tecrübeme bağlı fakir karışımdı fakat obd düzeltir diye ellememiştim 4 ay sürdüm yavaş yavaş 1100-1000 gibi düşmeye başladı en sonunda %15 haritayı arttırdım direk 800'e düştü bu yüzden obd benimde kafamı karıştırmıştır.

Obd haritayı düzeltiyor mu ? 150-155 gibi rakamı 170-180 gibi arttırıyor mu ?

3. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    26-30-35 yıldır gazcıyam diyenlere itimat etme derim. Lpg 95 yılında kulanılmaya başlandı diye biliyorum 2016-1995 = 21 yıl yapar
    Bir çoğu 1.8 nozul'dan yukarısının kesinlikle olmayacağını söyler ve sizi işi bilmiyormuş yerine koyar

Atiker'in OBD Açıklaması ;

Gaz sistemin kontrol ünitesi, benzin sisteminin kontrol ünitesi ile standart protokolleri kullanarak OBDII arayüzü aracılığıyla iletişim sağlayarak aracın karbürasyonunda anlık düzeltmeler yaparak, sürekli optimum değerleri kullanmasını sağlıyor.

OBDII özellikli kitlerin artıları

Sürekli daha iyi motor performansı sağlanması.

Farklı LPG üreticilerinin gazlarının kullanıldığı durumlarda, sistemin otomatikman yeni gaza adapte olabilmesi.

Mevsim sıcaklığından dolayı değişen motor şartlarına göre yakıt karbürasyonun otomatikman ayarlanabilmesi.

Zaman içerisinde otogaz sistemi ile ilgili mekanik parçalar eskise dahi en yüksek verimin sağlanabilmesi.

Bayilerimizin aracınızın yakıt değerlerini daha iyi görerek, işlerinin kolaylaşması.

dr.arrican bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş