opel astra 1996 model 75 hp

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve mahirK tarafından 8 Şubat 2015 başlatılmıştır.

1. mahirK

mahirK LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    82
  2. mahirK

Beğenilen Mesajları:
    82

opel asra1

3. dr.arrican

dr.arrican LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    132
    Lpg enjeksiyon süreleri yüksek, nozullar kaç mm? Hafif zengin karışım var gibi. Ve gaz sıcaklık sensörü ile ilgili bir problem var.

4. mahirK

Beğenilen Mesajları:
    82
    nuzullar 1.8 mm, gaz sıcaklık sıkıntı var araç ilk çalışmada lpgye çabuk geciyor 30 dereceydi 300 metrede geciyor yani bir dakikada lpg ye geciyor ne yapmamız gerekiyor şimdiden teşekkürler araç komşumun

5. mahirK

Beğenilen Mesajları:
    82
    yukarıdaki en son resimde lpg kontrol ayarları yazıyor orada yeşil yazıyla çalışma ayarları ve mavi yazıyla çalışma ayarları yazıyor bunlar kaç olması gerekiyor aynı isimde olanlar var gecme sıcaklıgı ,gecme devri, hata zamanı gibi

6. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    selam,

rölanti enjeksiyon süresi yüksek, nozzle lar küçük demektir.

sizin aracınızda olduğu gibi, nozzle deliği 2 mm basınç 1.5 bar yapılabilir.

alternatif olarak nozzle deliği 2.3 mm- basınç 1.2 bar yapılabilir.

bu değişiklikleri yapıp kalibrasyon yapın, daha sonra bilgisayar bağlı iken benzine alın, turuncu çizginin alt tarafında yeşil ve mavi sil butonlarına tıklayıp noktaları silin,

benzinde aracı kullanın, kullanırken, gaz pedalına farklı seviyelerde basın ve o seviyede en az 10 sn tutmaya çalışın, yani önce %25 basın öyle gitmeye çalışın, sonra %50 basın o şekilde gitmeye çalışın, sonra %75 basın ve gitmeye çalışın, sonra tam basın ve o şekilde bir süregitmeye çalışın.

en büyük viteste denerseniz araç çok hızlanmaz, rahat rahat bütün seviyelerde kullanmış olursunuz.

bunu yapınca mavi çizgi oluşacak.

Daha sonra LPG ye alın ve aynı şekilde gaza farklı seviyelerde basarak, bu sefer yeşil çizgiyi oluşturun.

iki çizgi ekran görünecek, o halinin ekran görüntüsünü yayınlarsanız, duruma göre yönlendirelim.

sert geçişler için enjektör hata zamanı (yeşil çalışma ayarları) 500 ms yapabilirsiniz, sert geçiş azalır ama geçmezse, 750 ms, gene yetmezse 1000 ms yaparsınız.

geçişler biraz daha yumuşayacaktır.

7. mahirK

Beğenilen Mesajları:
    82
    cevap için teşekkür ederim cizgiler otamatikmi oluşacak. mavi çalışma ayarı ne işe yarıyor mavide geciş ısısı 0 idi ben 30 yaptım,benzin sil lpg sil ortasında kilitle kutucuğu var o ne işe yarıyor şimdiden teşekkürler araç komşumun

8. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    evet fast sistemde çizgiler bir süre sonra oluşuyor, yeterince veri toplayınca.

belirttiğiniz kısımlar parametreler, ilk görünüşe göre bir anormallik yok parametrelerde.

9. mahirK

Beğenilen Mesajları:
    82
    teşekkür ederim

10. mahirK

Beğenilen Mesajları:
    82
    selam çizgiyi nasıl üstütte getirem

11. mahirK

Beğenilen Mesajları:
    82
  12. mahirK

Beğenilen Mesajları:
    82
    komşu şu anda nuzulları büyütmeye izin vermedi bu ayarlar nasıl teşekkür ederim.

13. haakan35

haakan35 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Resimler de araç motor tipi turbo olarak gözüküyor sizinkin de turbo olmaması lazım bir farklılık yaratır mı acaba değerler de ?

14. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Nozul büyütme ihtimal dışı ise biraz basıncı arttırmanızı tavsiye ediyorum. Lpg enjeksiyon süreleri yüksek biraz.

15. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Bu araç benzinde stabil çalışıyor mu? benzinde çalışırken de enjeksiyon süreleri fazla değişken gibi geldi bana.

16. mahirK

Beğenilen Mesajları:
    82
    benim araçta resulatörde basınc 1,5 yaptık yavaş yavaş zamanla regulator basıncı düşürdü 500 km rede 1,50 den 1,39 tekrar 1,5 çıkardım tekrar aynısı oldu . nuzulları 2.00 dan 2,5 yaptım basınc 1,00 bu seferde lpg enj. süresi yükseldi.(6,00) tekrardan 2.00 takarak ayar yaptım lpg enj süresi (5,30)biraz düstü 100 km yol yaptım basınç 0,95 düstü yarın regulatör spariş edecegim. komşum onun aracının regulatörre basınc yükseldirsek regulatör bozulma korkusundan yapamadık bu ayar iyi derseniz ellemeyecegiz.dayımın araçta zavoli var onada kablo alıp ayar yapacağım sayanizde,bugün opel vacraya ayar yaptım onada ayrı forumda paylaşacığım resimleri.cevremdeki inanlara yardımcı olmak hayır duası almak en güzel şey sayenizde

17. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Regülatörün miadı gelmiş demek ki. :) Basınç düzeyini değiştirmekle regülatör bozulacak olsaydı üreticiler üzerine basınç ayar vidasını koymazdı. ;)

18. mahirK

Beğenilen Mesajları:
    82
    evet benzinde skıntı yok sadece benzinden gecişte her gecişte istop edecek seviyeye geliyordu kalibirasyon ve cizgiler oluştuktan sonra enj. hata süresini 1370 aldım geciş gayet yumuşak neredeyse bilinmiyor murat mayciçek sayesinde ,

19. mahirK

Beğenilen Mesajları:
    82
    basıncı 1,50 bir alabileydim tadından yenmezdi

20. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Regülatörü yenileyin inşallah sorunlarınız ortadan kalkacaktır. :)

Sayfayı Paylaş