Opel Astra 2005 clasicc LPG li aracım sabahları zor çalışıyor.

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve catcaglayan tarafından 2 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

1. catcaglayan

catcaglayan New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Aracım 2005 model opel astra clasicc. Aracımda Ekogaz marka LPG takılı. Bir yıl önce benzer şekilde aracım yine geç çalışıyordu. Ancak şimdiki durumdan farklı olarak o zaman arıza lambası yanıyordu. Yolda giderken hız 100 ün üzerine çıkınca araba çekmiyordu. Sanayi ye gittiğim zaman uzun uğraşmadan sonra usta LPG regülatörünü değiştirdi. Mimgas regülatörü taktı. Bilgisayarda LPG ayarı yaptı. Yaklaşık altı ay sonra aracımda yine geç çalışmaya başladı. Bunun akabinde arıza lambası yanmaya başladı. Konya da gittiğim ustam regülatörde sorun olduğunu kaliteli bir regülatörle sorunun düzeleceğini söyledi. Regülatörü değiştirdi. Yaklaşık 8 aydır. Aracımda herhangi bir problem yoktu. İki hafta önce akü değiştirirken, ustalar LPG regülatöründen çıkan ısı müşürüne bağlı olan kablolardan birisini koparmış, bu sorunu düzelttirmek için, saniyi ye gittim. Kabloyu düzelttiler ancak LPG ECU sunun ayarı ile de uğraştılar. Ondan sonra aracım LPG de geç çalışmaya, LPG ye geçerken ise gaz yememeye başladı.
    Bu sorun tamamen LPG ecu sundanmı kaynaklı, başka bir arızadanmı kaynaklı.. bilgi verebilirsmisiniz...
    Şu anda sorunun kaynağını tam öğrenmeden hiç bir şekilde sanayi ye gitmek istemiyorum. sorunu çözebilme umuduyla sizden kablo sparişi verdim. internetten de program indirdim. kendim ayar yapabilirmiyim.. bilgi verebilirseniz memnun olurum...

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba
    kalibrasyon ile sorunun düzeleceğini düşünüyoruz.
    Aldığınız kablo ile kitinize yapılabilecek her türlü müdaheleyi yapabilirsiniz.
    Programın mantığını kavradıktan sonra gerisi kolay olacak.
    Bağlantıyı kurup arayüzü inceledikten sonra tekrar sorularınızı alabiliriz.

Sayfayı Paylaş