opel kullanıcıları reglatör su sicaklığı hakkında

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Aceryeni tarafından 18 Kasım 2017 başlatılmıştır.

1. Aceryeni

Aceryeni LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    148
    iyi forumlar arkadaşlar
    2010 opel corsa lovato obd2 li aracım var.
    aracın gizli menüsü var ve bu menüden motor sıcaklığından tutun da akünün voltajına kadar bir çok şey görülüyor.
    Aracın bu gizli menüsünden motor suyu sıcaklığına baktığımda aracım 60 derecede lpg ye geçtiğini gördüm. oysaki lpg yazılımında 30 derece de gaza geçmeye ayarlı. Sonra lovato nun yazılımından sıcaklık okumayı obd üzerinden seçeneğini seçtim ve regülatör sıcaklığı 70 derece gözükürken obd yi seçince 100 dereceye çıktığını gördüm. zaten aracım lpg ye 30 derece geçmesi seçili olmasına rağmen geç geçiyordu. ben sıcaklık okumayı obd üzerinden aktif etsem bir zararı olur mu? obd üzerinden okuduğu sıcaklık ile regülatörün okuduğu sıcaklık sizce neden farklı çıkmaktadır.
    yardımlarınız için şimdiden teşekürler

2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    lpg yazılımından sersör tipi hatalı seçilmiş veya sensör bozulmuştur. Obd üzerinden okumasının bence sakıncası olmaz zaten yakıt düzeltme bilgisi sürekli geliyor ama tecrübe etmedim

3. Aceryeni

Beğenilen Mesajları:
    148
    hocam her zaman benim araçta reg sicaklığı 70 in üzerine çıkmıyordu. Sensör tipi seçimi ile alakalı lovato da bir seçenek yok ya da ben bulamadım. bir arkadaş ile konuştum opellerde böyle olabiliyor dedi. lpg ye geçiş ısısını 20 derece ayarla dedi. Bende onun yerine obd den sıcaklık okumasını düşündüm. Bir sıkıntı olur mu bilemedim fakat obd den sıcaklığı okuyunca reg sıcaklığının altında "MOTOR SİCAKLIĞI!" yazısı beliriyor

4. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Regülatör hava yapmış olabilir mi...ki
    MOTOR SİCAKLIĞI yazısını regülatörün motordan ayrı bir parça olduğunu hatırlatmak için yazıyordur. Mesela Erzurum da hava -25 de motor 35 derecede çalışıyor ama regülatör hala 10 derecede böyle bir durumda obd den sıcaklık bilgisi ile lpg ye geçişte sıkıntı olur demek içindir.

5. Aceryeni

Beğenilen Mesajları:
    148
    teşekkür ederim cevaplarınız için hocam. Araç regülatör sıcaklığını sadece gaza geçiş için ideal sıcaklığa ulaşmış mı diye kullanıyor yoksa bu sıcaklığın başka yerlerde de önemi var mıdır. Bu soruyu sormamın sebebi sıcaklık obd üzerinden okununca regulatör sıcaklığı gösterdiği değerden 30 derece artar iken lpg gazının sıcaklık değeri değişmiyor

6. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Evet regülatör sıcaklığı sadece ilk geçiş için kullanılıyor başka maksatla kullanılmıyor.
    LPg gaz sıcaklığı değişmiyorsa regülatör sıcaklığı da değişmiyor dur diye düşünüyorum
    Yorum edicem ama
    Sizin aracınız otomtik klimalı mı.
    Bazı otoklimalı araçlarda su girişinde valf varmış regülatör su hattına seri bağlandıysa bu sebep olabilir mi sizin soruna

7. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    Benim aracimda da regulator sicakligi yazilimda 78 gibi gorunurken fan aciyor.
    Fan musurum 88-92. Fan musuru radyator ustunde. Kitteki sensor regulator uzerinde. Yani ya radyatordeki su regulatore donene kadar soguyor ya da sensor dusuk gosteriyor. Iceride 4 litre antifriz var! Ben boyle bir durumda fan musurunu gecerli goruyorum.
    Sizin de ekstra bir ariza yoksa boyle bir sey olabilir. Bir de fan acarken bakip kiyaslayin. Ayrica arkadasinizin dedigi 20 dereceyi deneyin. O da makul gibi duruyor.

8. Aceryeni

Beğenilen Mesajları:
    148

yok hocam manuel klima. Sıcaklığı obd üzerinden oku dediğim zaman regulatör sıcaklığını yol bilgisayarından baktığım sıcaklıkla aynı gösteriyor. Sıcaklığı obd üzerinden oku desemde normal oku desemde gaz sıcaklığı sabit kalıyor.İstanbulda yaşıyorum sadece ayda nerden baksanız 50 tl benzin atıyorum

9. Aceryeni

Beğenilen Mesajları:
    148
    hocam sizin araç nedir?

10. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Obd den oku dediğimizde sanki geçiş sıcaklığını arttırıyordu.35 ise 55 yapıyordu sistem. Regülatör sıcaklığı okutmak daha mantıklı çünkü düzeltme işlemini regülatör sıcaklığına göre yapıyor.

11. Aceryeni

Beğenilen Mesajları:
    148
    aynen sizin dediğiniz gibi hocam obd üzerinden sıcaklık okuyu seçerseniz. 15 derece geçiş sıcaklığını arttırıyor. Ama isterseniz tekrardan istediğiniz sıcaklığa getirebiliyorsunuz. sadece şuan gördüğüm tek şey obd yi seçince sıcak motorda lpg ile çalışmıyor. ben bugüne kadar 30 derecede gaza eçtiğini düşünürken aslında 60 derecede geçmiş. Her ay attığım benzine yazık:eek:

12. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    Lada vega benim araba.

13. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Yalnız şu var, regülatör deki sıcaklık ile zaten aracın kendi ölçtüğü sıcaklık hiç bir zaman bir olmaz çünkü lpg sıvı halden gaz hale geçerken aşırı bir buzlanma olur. Suyu soğutur yani. Siz çokta düşürmeyin geçiş sıcaklığını

Aceryeni bunu beğendi.
  14. Aceryeni

Beğenilen Mesajları:
    148
    obd üzerinden sıcaklık okuma sıkıntı yapabilir mi bilmiyorum. O yüzden lpg ye en düşük 20 derecede geçiyor o şekilde ayarladım. Lpg 20 derece okurken aslında 50 derecede geçmiş olacak. Obd kafa karıştırdı o_O Opeli olan başka bi arkadaş olsa ya da suyun sıcaklığını görebilen araç sahipleri olsa bu konuyu da oturturduk ...

15. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hocam hiç kafanıza takmayın, obd okuduğu yer en sıcak noktasıdır. İsterseniz test yapın.lpg yi kapatın vanadan ve regülatör sıcaklığını okuyun muhtemelen daha sıcak olacak o kısımdaki değer. LPG likit gaz faz değişimi baya soğutur suyu. Çok kasacak bir benzin tüketimi olacağını sanmıyorum

16. Aceryeni

Beğenilen Mesajları:
    148
    Hocam arabayı haftanın 7 günü kullanırım. Ayda 50 TL lik benzin atıyorum. Arkadaşım 2 ayda o kadar atmıyor. O yüzden biraz kafama takıldı. Sonra bunu fark ettim. LPG den anlayan bir arkadaşım var ona durumu anlattım.bana söylediği ilk soru Aracın opel mi dedi. Bende o yüzden konuyu buraya tasiyayim dedim. Şimdi 20 ye getirdim geçiş sıcaklığını. Sizin dediğiniz de doğru depodan gelen gaz buz gibi. İllaki regülatörun suyunu sogutacaktir.

x-calibur bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş