Otogazda kalite için kriter nedir?

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Excellent56 tarafından 2 Haziran 2017 başlatılmıştır.

1. Excellent56

Excellent56 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    75
    Merhaba arkadaşlar. Ben genelde aygaz yada mogaz kullanırım ikisi de aynı zaten. Kalibrasyonumu vs hep bu gazı kullandım. Aracımı genelde şehir içinde kullanırım. Her gaz aldığımda aldığım litreye bakarım ve km sıfırlayıp benzine geçene kadar ölçüm yaparım. Aygaz ile 100 km de 10.8 litre yakarım. Geçen gün daha ucuz diye ilk defa duyduğum exengaz aldım litresi 2.54 lira. (Aygaz 2.75) Exengaz ile 10.2 litre yaktı şaşırdım.
    Sormak istediğim daha fazla km yapılan gaz daha mı kaliteli oluyor?

2. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    merhaba, hicbir zaman marka kalitelidir takintim olmadi. bazi bilindik markalarda hep sıkıntı yasadım, zorunda kalmadikca onlara ugramadim. bana ekseriya degil her zaman ekonomiklik oncelikti. keza lpg demek dogaya saygi demenin yaninda ekonomi demek.

zira cesitlilik soyle de iyi: devamli mudavimi olunan bir veya iki istasyonda sıkıntı varsa sonucta sizin sistemde de sıkıntı olacaktır. bu yonden bakmakta fayda var. ornegin baskasının aracına su basan istasyonu da gormuslugum var!!!

ben 4-5 yıldır bu sistemle devam etmekteyim; su zamana kadar bir sıkıntı yok. tabii fikir hur, vicdan hur. kolay gelsin...

elkmuh bunu beğendi.
  3. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Düzenli filtre değişimi yaptıktan sonra ucuz lpg nin sisteme zarar verme olasılığı düşük hoppet zıppet zırtpet gibi uyduruk isimli ama nispeten ucuz gazların şehir dışında yaptığım ölçümde marka gazlardan daha az yol yaptığına defalarca şahit oldum . Bir ara bolca kullandığım katkılı gazlarında filtreyi çamur gibi doldurduğuna şahit oldum . Sürekli petrol ofisinden ya da total dan alıyorum çok da memnunum .

4. Excellent56

Beğenilen Mesajları:
    75
    Ben genelde şehir içi kullanıyorum ölçümleri ona göre yaparım. Aldığım exengaz ile daha çok yol yaptım ancak performansta hafif düşüş farkettim. Ancak çokta önemli değil. Sorun şurda ucuz gazı alıp daha fazla km yapalım derken sonra sıkıntı yaşamayalım. Aygaza devam mı edeyim bilemedim

5. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    %8 ucuza almışsınız. Sizin hesaba gore %6 oranında lt/100km daha az yakmış ama burada atladığınız bir nokta var, o da depoda kalan gaz. Bir kaç kez daha exengaz ile fulleyip o şekilde ortalama tüketim çıkarmanız gerekiyor.

Ayrıca benim görüşüm en ucuz nerdeyse oradan almak. Benzin ve motorin için aynı şeyi kesinlikle söyleyemem ama lpg de hile olayı ancak butan propan oranı değiştirilerek yapılır başka şekilde çok zor. Aynı firmanın farklı istasyonlarından alacağınız yakıtın bile kalitesi değişiyorken markaya takılmak bence fiyattan daha önemli değil.

Excellent56 bunu beğendi.
  6. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    po Shell BP milangaz dışında lpg almam

elkmuh bunu beğendi.
  7. Excellent56

Beğenilen Mesajları:
    75
    Po ve shell e lpgyi tedarik eden milangaz. Bildiğim kadarıyla cezayirden ithal ediliyor 93 oktan değerindeymiş.

8. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Total de onların

elkmuh bunu beğendi.
  9. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Önceleri çok araştırdım aldığın yerlerin 2 si katkılı lpg kullanıyor ve hep sikayet almış yerler 3. yü hiç görmedim. Katkılı gaz filtrede erken tıkanma yapıyor. Mecbur kalmadıkça shell veya totalde başka yerden almam. Gazı kaliteli mi bence pek ahım şahım fark yok lakim pompaları hileli değil. Digerlerinin %90 ının pompalar hileli. Eleman gaz hortumunu dolum başlığına taktımı hemen gider hortuma ayağımla hafif basarım. Bp nin her pompasında en az 3 liradan sonra basmaya başlar 4 liradan sonra bile basmaya başlayan oldu. Tabi haram zıkkım edip ayrılırım bir daha o istasyona ugramam. Shellde hiç denk gelmedim sayaç saymaya başladımı hemen pompa basmaya başlar. Her istasyonu böyle. Po nun hava bastığı sahit oldum yada hiç basmadı artık doğanım vardı sene 2011 deli gibi gaz ölçümü yapıyorum. 20 tl ile 80-90 km arası gidiyor rahmetli gaz pedalının altına yumurta koymuşum . :D Bu po denen alçaklardan 20 TL aldım 30 km sonra gaz bitti. Yolda kaldım.

Sayfayı Paylaş