Selam Arkadaşlar, VW Bora aracın soğutma sistemi aşağıdaki gibi. Sizce regülatör için en iyi yer neresidir? 2001 sonrası Vw Bora'ların termostat'ı elektrik kontrollü ve motor soğutma suyu 110 derece olduğunda termostatı açar. regülatör'ün maksimum çalışma sıcaklığı 120derece.
Bende aşağıdaki gibi yağ soğutucusuna bağlamışlar. Kışın biraz geç geçiyor ve hızlanınca regülatörün sıcaklığı düşüyor. yerini değiştirsem mi diyorum.
hocam motorun ön cama yakın olan kısmı izole edilmiş yer antrifiriz tasınında hemen sağına dogru.araçta lpg varmı yokmu belli olmuyor.
Regülatör teknik dökümanlarda kesinlikle motor ile sürücü kabini arasına montaj yapmayın yazıyor. Sanırım güvenlik gerekçesiyle. Benim sorum regülatörün yeri değil de sıcak suyu nerden alacağım? Şuanki haliyle yukarıdaki şemadan anladığım kadarıyla radyatörden gelen su regülatöre giriyor ordan yağ soğutucusuna devam ediyor. Aslında yağ soğutucu üstündeki giriş çıkış hortumları değiştirsem yeterli olur gibi. Radyatörden soğuk su yağ soğutucusuna, orda ısınan su regülatöre devam eder.
Bence başka bir soğutma ihtiyacı olan ekipmana seri bağlamayın. Kalorifer hortumu bu iş için en ideal hortum benim düşünceme göre. Daha stabil bir sıcaklık yakalarsınız paralel bağlantıda. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
direk kokuyu ıcerı alır gaz kacagını hemen farkederız riske kaldıysa eğer arka koltugun altına neden koyarlarki benzın deposunu bomba uzerınde gıdıyoruz
eski kitimde sizin aracınız hava filtre kutusu olan yer bcb lerde boş duruyor oraya montajlamıslar.ıkı metre yol giderek enjektorlere gıdıyordu.sımdı ise 50 cm var yok kalorıfere gırmeden almıslar suyuda on numara olmus bence cunku eskısı kışın 3-4 km gıtmeden lpg gecmıyordu bırazda kitin ayar olanagının dar olmasından kaynaklı.
Benimde radyatorün hemen arkasindaydi rüzgar aliyordu ve gaz borulari ters yerdeydi radyatörün üzerinden geciyorlardi bakır boru falan hep tehlikeli yerdeydi gaz borusuda 1.50 m uzayip enjektorlere gidiyordu bugun öglen bir giristim kesiciyi geriye cektim regulatörü akü muhafazanın ortasina aldim gaz borularini motorun icine dogru cevirdim kalorifere zaten seri baglamistim daha önce regüyü. Lanet T bglantilarinin borulari kesmesindende kurtuldum ( 2 defa yolda kesti hemen farkettim) Şuan lpg borusu 50 cm oldu bakır boruyu spiral sekilde sardim oda icerde kaldi. Lpg sicakligi daha cabuk yükseliyor simdi regulatorde ruzgar almiyor sicakligi düşmez artik.
Üstad bizim arabalar emektar illaki bir yerleri olur olmaz su koyuveriyor. Araç 2oo1 model lpg 2009 da takilmiş haliyle hortumlar patlamaya başladı. Bende araştırdim seri baglarsam ne olur ne olmaz diye hatta konuda var acmistim zamaninda. Herkes olmaz dedi bende olur dedim ve denedim oldu. 1. Regülatör daha çabuk ısınıyor. Motor > regulatör > kalorifer > motor döngüsü yaptim ben termostattan önce aldim boruyu. 2. O boru kalabaligindan kurtuldum motorda parmak girecek yer yoktu.
Evet, BRC hanfbookda LPG reducer için hem paralel hem seri bağlayabiliyorsun diyor. CNG için ise seri bağlamayın diyor, kalorifer ısıtma performansı düşebileceği için. Sende kalorifer ısıtmasında sorun yoksa en doğru yerde