Renault Scenic 2 (2005) 1.6 16V LPG Hk

Konusu 'LANDI RENZO LPG AYARI VE PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve olcay tarafından 30 Ocak 2016 başlatılmıştır.

1. olcay

olcay New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Arkadaşlar Merhaba,

yaklaşık 2 yıldır kullandığımız scenic 2 aracımızın Landirenzo Lpg tesisatında bazı sorunlar yaşadık (8. yılı sistemin) şöyle ki,

1. İlk zamanlar LPG performansı benzin ile aynıydı. Açıkcası çok memnunduk ki hala daha memnunuz ama 8 yıllık sistemin enjektörleri haliyle hata vermeye başladı arızalı olanlar değişti fakat bir ara Lpg ye geçişte sorun oldu Ustaya götrüdüğümde enjektör hataları olduğunu ve bilgisayara bağlayarak düzelttiğini söyledi ama ertesi gün yine aynı sıkıntı olunca açtım ben ustaya götürmekten bıktım. Kaputu açtım ve tesisatı kontrol ettim depodan gelen gaz borusununa takılı çekvalf tarzı ucunda manyetik bir sistemin olduğu parçayı söktüm tahminime göre depodan gelen gazı uygun zamanda enjektörlere veriyor. manyetik kısmın bağlı oldu çıkıntıyı ince bir zımpara ile temizleyip sildikten sonra tekrar taktım ve bu şekilde arıza vermeden 6 ay kullandım. Ancak aynı arıza tekrar etti bugün servise gittim sistemi bilgisayar bağladılar enjektör arızalı dediler yeni değisti dediğimde hata sıfırladılar bu sefer diğer enjektör arıza verdi. Bunun üzerine Ecu arızası olabilir değişmesi gerekir dediler fiyat 800 tl sistemi komple değiştireceğimi söyledim. Zaten bir süredir aklımdaydı ama haziran ayında muayenesi var aracın o zamana planlıyordum hepsi bir seferden aradan çıksın diye ama bu çok ters oldu. Yapılacak bişey var mı çok bi masraf yapmadan ?

2. Açıkcası landirenzodan memnunum fakat fiyatları çok yüksek 2600 tl açıkcası bana fazla geldi. Bugün gittiğim servis Atiker gold u tavsiye etti 1400TL ama atiker ile ilgili iyi yorumlar okumadım Brc için 1900 TL lavato için ise 1800Tl fiyat verdiler. Hangi sistem daha performanslı sıkıntısız çalışır? ne tavsiye edersiniz

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    ecu'yu bize gönderirseniz sorunun çözümü 50TL.

3. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Yeri gelmişken ustaların yenisi ile değişmesi gerekir yalanına sakın kanmayın.
    Ustalar işler kötü olduğunda her gelene aynı şeyi söylerler. Bunu söküp yenisini takmamız lazım...

4. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    admin bu ecu tamiri hakkaten büyük nimet. Sistemin en pahalı parçalarından biri ve onarımının yapılması bence ülke ekonomisine bile büyük katkıdir.ecu tamir edildikten sonra kaç yıl garanti veriyorsunuz ve ecunuz bozuk olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Yani bizimki bozulsa nasıl anlarız?

5. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Lpg ecu'lerinin %80 i ithal edildiğini belirterek olaya milli servet gözüyle baktığımızı belirtelim.

Tamir edilen ecu aynı sorundan dolayı 1 yıl içerisinde arıza yaparsa garanti kapsamında tekrar onarımı yapılır.
    Başka noktadan çıkacak arızalar garantiye girmez. Yapılan işlem seri numarası verilerek kayıt altına alınıyor.

Lpg ye geçmeme, tekleme, vuruntu, çekiş düşüklüğü, kalibrasyonu tamamlamama, benzine atma vs gibi belirtiler var. Ecu arızalı demek için illa ki işi bilen birisinin kontrol etmesinde fayda var. Kablosu olanlar anlayabilirler. Veya bize sorunu bildirdiklerinde kaynağı hakkında bilgi verebiliriz.
    Tamir yanında çıkma lpg ecu'leri çok uygun fiyata sattığımızıda belirtelim.
    http://www.lpgkablo.com/lpg-beyin-fiyatlari-ecu.aspx?pageID=17&CatID=84

Msc Elektroniğin varlığı lpg sektörü için velinimettir. Bugun Msc sayesinde 37,50 liraya kablo alınabiliyor. Biz olmasak en uygun kablo fiyatı 60-75tlTL arasında değişir.
    Diğer yandan ecu tamiri işine girmiş olmamızda yakın zamanda etkisini gösterecektir.

RomanoyaAyarVerenAdam bunu beğendi.
  6. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    şu dükkan işini de inşallah hallederseniz bence bir çok insanı şu lpg sorunlarından kurtaracaksınız inşallah. ankaradaki dükkanınıza da yazın ilk fırsatta Allah'ın izniyle kesinlikle gelip bir çayınızı içeceğim inşallah.
    işiniz rast gelsin

Sayfayı Paylaş