Rölantı Bozukluğu

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve Mazda 323 1.6 tarafından 7 Ocak 2013 başlatılmıştır.

1. Mazda 323 1.6

Mazda 323 1.6 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Selam uzun zamandır internette araştırmalar yaptım bir türlü derdime çare bulamadım 1999 model mazda 323 1.6 75 b motor hacmi olan bir aracım var benim sıkıntım arac çalışırken devir saati düşüp kalkıyor boğaz kelebeğini temizlettim bobinleri yenisin taktırdım buji kablolarını değiştirdim fakat yine olmadı:( ustama devir saati yine aynı düşüp kalkıyor yani sabitlenmiyor rolanti ayarı yaptık yine olmadı aceba bogazkelebeğini temizledikten sonra adaptosyon gereklimi:confused: birde potansiyemetreden sıkıntı olur mu benzin ve gaz da aynı hiç bir değişiklik yok bir türlü derdime çare bulmadım:confused: lütfen bana yardım ederseniz çok minnettar kalacam sizlere SAYGILARIMLA

NOT : POTANSİYELMETRE ,NİN FİŞİNİ ÇIKARINCA DEVİR SAATİ NORMALE DÖNÜYOR BİLGİNİZE CEVAPLANDIRMAYI BUNU DİKKATE ALARAK VERMENİZİ RİCA EDİYORUM

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    Tps(boğaz kelebeği konum sensörü)nin fişini çıkarında değişiklik oluyor mu?
    potansiyometreden kasdınız sanırım hava akış metre.

3. Mazda 323 1.6

Mazda 323 1.6 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba bogazkelebeğini üstündeki fişten bahsetmiştim potansiyemtere diyerek akış metre dediğiniz sanırsam hava filtresinin hemen cıkışında olan onu cıkarınca arac stop ediyor zaten ama benim dediğim bogazkelebeğinin üstünedeki fişi çekince normal çalışıyor ozaman

4. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Sabah soguk calısmada,direksiyonu cevirip beklrfiginizde ve klimayı actıgınızda devir yukseliyor mu?

5. Mazda 323 1.6

Mazda 323 1.6 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    aracta kilime yoktur dediklerinizde yaptım sabahları 5 dakika normal çalışıyor ama sonradan ısındıkca başlıyor devir saatinin düşüp kalkması

6. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Sabah devir 1500 civarında calısmalı yavas yavas normale donmelidir.
    bu sekıilde olmuyorsa ya isc(rolanti motoru) arızalı ya da tps ayarı bozuk. Ayar imkanı varmı yokmu bilmiyorsanız resim koyabilirsil niz

7. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Mazda'larla benim Tempra'nın LPG'ya karşı tepkisi aynı diye biliyorum. Uzun süre LPG'de kullanınca benim arabada benzinde bile rölantide durmaz olur, araba benzinde çekişten düşer. 500 km civarında benzinde kullanınca tekrar düzelir.

Motor tam sıcakken rölantide eksozu koklayın. Eğer normalin çok üstünde benzin kokusu geliyorsa, yani çiğ atıyorsa, aracınızın benzin düzeni LPG'den dolayı bozulmuş demektir. Eğer aracınızda dier sorunlar, gaz kelebeği açısı ayarı, boru çatlakları vs. yoksa, bir kaç yüz kilometre benzinde kullanın, sorununuz muhtemelen hallolacaktır.

Ama aracınızda ısınınca genişlediğinden dolayı hava alan hortumlar, yada contalar gibi bir sorun varsa, önce onu çözmeniz gerek.

8. Mazda 323 1.6

Mazda 323 1.6 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba
    bakalım bir mazda ustası buldum adem usta diye birisi merter deymiş adamlar bu işim uzmanıymış birde oraya gösterecem inşallah sorun çözülür adamlar idialı konuştular telefonda derdimi anlattım bazit bir şey dediler ustayla sorunu çözebilirsek buradan tekrardan sorun neymiş yazarım diğer arkadaşlarada yardımcı olabiirsek ne mutlu bize SAYGILARIMLA

Sayfayı Paylaş