rolanti ve stop etmeye manifold içi boru çözümü

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve ozgurkso tarafından 26 Şubat 2016 başlatılmıştır.

1. ozgurkso

ozgurkso LPG-C02a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    8
    Selamlar 3008 1.6 vti araçta rölantide dalgalanma ve bazen stop etme problemi yaşıyorum bazen.Lpg ayarları,çekişi normal araştırmalarımda motorun yapısı gereği az vakum yapmasından kaynaklanabildiğini öğrendim.Verdiğim linkteki bakır borular manifolttaki gazı subaplara yaklaştırarak piston içine emilmesini kolaylaştırıyorlar anladığım kadarıyla.Bu konuda bilgisi olan var mı acaba emişi zayıf motorlarda stop etme düzensiz rölantiye ne kadar faydası olur bu sistemin? Teşekkürler. http://www.lpg.auto.pl/en/index.php?stat=info&id=225

2. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    https://en.wikipedia.org/wiki/VTi_Engine

Linkte Vti teknolojisinin valvetronic kökenli olduğu yazıyor. Forumda daha önce multiair ve valvetronic ile alakalı mevzu vardı oraya bakabilirsiniz.

ozgurkso bunu beğendi.
  3. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
  4. ozgurkso

ozgurkso LPG-C02a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    8
    Teşekkür ederim güzel bilgiler paylaşmışsınız.aeb yazılımda valvetronic seçeneğini seçilince 12 voltu benzin pompasından alınız diyor.bu bağlantıdan lpg ci anlar mı .bu seçenek işe yarar mı merak ediyorum.yukarda bahsettiğim manifolda boru sistemi de mantıklı geliyor ama piyasada bilen var mı bilmiyorum.

5. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Lpgci anlar mı bilmiyorum Özgür Bey. Ben de hiç anlamam, bilgilerim teorik sadece okuduklarımı aktardım size. Ama multiair seçeneği varsa bir deneyin isterseniz, çünkü bir kaç yerde gördüm multiair seçeneğinin valvetronic için de seçilebileceği yazıyordu.

Sayfayı Paylaş