Sabit gazda kesiklik yapma

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve xtuningcix tarafından 21 Ekim 2018 başlatılmıştır.

1. xtuningcix

xtuningcix New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    İyi günler arkadaşlar,

Aracımda Atiker Safefast sistem bulunmakta. Regülatör yeni, filtreler yeni, Afr ayarı yapıldı, bujiler yeni, bobinler sağlam. Tek sıkıntım bazen Lpg miktarı az iken(depoda 5-10 litre kaldığında) ayağım gazda sabit durumdayken aracın kesiklik yapması. Yani öne atılıp sonra geri çekiyor. Bunu yaptığı zaman rölantide titreme de oluyor. İlk kaldırırken gaza basınca devir düşüyor biraz daha fazla basmam gerekiyor. Neyden şüphelenmeliyim? Regülatörde sıkıntım varsa garantisi devam etmekte ona mı baktırmalıyım?

2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hiç birşeye baktırmayın,yazılımda basınç düzeltme kısmı varsa oradan düşük basınçtaki düzeltmeyi ayarlayın

denizci595 bunu beğendi.
  3. xtuningcix

xtuningcix New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ayar kısmını ben yapmadım, kablo vs gibi ürünlerim de yok ama afr ayarımı yapan kişi İzmir ve çevresinde bilinen biri herhalde o ayarı da yapmıştır diye düşünüyorum. Ama kendisiyle bu konu hakkında iletişime geçeyim.
    2.5 nozul 1.1 basınçtayım bu arada.

4. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Bu olayı sadece dediğiniz zamanda yapıyor ise dediğim yöntem işe yarar.muhtemelen p gaz basıncı düşük oluyor ve yakıt az geliyor regülatörü basıncı ayarlayamıyor

5. xtuningcix

xtuningcix New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Teşekkür ederim. Bakayım konunun üzerine gideceğim.

6. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam basınca göre lpg den benzine geçme değerini (kusura bakmayın tam adını yazamadım ama min lpg basıncı gibi bir ayar olması lazım) regülatör basıncının %65 olarak ayarlayın mesela regülatör 1 bar sa 0.65 olarak ayarlayınız

x-calibur bunu beğendi.
  7. xtuningcix

xtuningcix New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Sorun LPG'den değil sanırsam. Eksantrik konum sensöründen olabilir gibi gözüküyor değiştirip bakacağım.

8. xtuningcix

xtuningcix New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ayrıca geçen elm327 cihazından LTFT STFT durumuna baktığımda rölantide LTFT 70 li değerlerde STFT ise -70'li değerlerde geziyordu. Normal midir? Eksantrik konum sensöründen dolayı gariplik mi var?

9. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Araç marka model neydi? Benzin de nasıl ltft stft?

10. xtuningcix

xtuningcix New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Aracım 2004 model Renault Megane 2 1.6 16v K4M kodlu motora sahip manuel vites. Benzine geçince STFT değerinde değişim oluyor -50 civarlarına iniyor.

Bugün ustamın yanından geldim, eksantrik kasnağı ve elektrovanası değişecek triger bakımında başka bir sıkıntı gözükmüyor. LPG'de rölanti 800 civarı olması gerekirken anlık 500'e düşüp çıkıyor ustam sürerken de yaptı hava alıyor olabilir dedi fakat benzinde aynı durum gözükmüyor rölanti stabil.

Sayfayı Paylaş