Safefast'ta Program Kilitlenmesine Çözüm

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve yillik2002 tarafından 2 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

1. yillik2002

yillik2002 Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Allah'a hamdolsun, yeni bir bilgi öğrenmek nasip oldu, sizlerle paylaşmak istedim.
    Atiker Safefast programının 1.1.0.7 sürümünde (şu anda son sürüm buymuş), yüksek ms değerlerinde program kilitleniyor ve kablo bağlantısını çıkarmadan program sonlandırılamıyordu.
    Net'te "Safefast montaj kitabı" buldum, orada bizim kullandığımız kırmızı enjektörlerin (Mscsi'nin satışında olan) "Atiker AHC 3 ohm" olarak adlandırıldığını, "Atiker 3 ohm"un ise başka bir model olduğunu gördüm. Bunun programda seçiminin önemli olduğu belirtiliyordu. Gerçekten de program varsayılan olarak bu ikincisini seçiyor. AHC olanı seçince "parametreler değişecek" uyarısı veriyor ve sonrasında nozül ölçüsünü daha doğru göstermeye başlıyor. Tekrar bağlanıldığında da AHC olarak görmeye devam ediyor. Yol testinde zorlama yapıldığında yüksek ms'lerde programda kilitlenme olmuyor. Gaz ayarında olumlu bir etkisi oluyor mudur bilmiyorum (muhtemelen oluyordur) ama program kilitlenmesinin bu şekilde önlenmesi mümkün oluyor.
    Accent Era'da ve Kia Rio'da arıza ışığı yanan arkadaşlara, ayarlar esnasında bunu da göz önünde bulundurmalarını tavsiye ederim.
    [Not: Bu yeni bir bilgiyse, Mscsi'den ödül bekliyoruz :) ]

Hayırlı Ramazanlar dilerim.

Son düzenleme: 4 Temmuz 2015
    HASCORUMLU ve powerkırk3 bunu beğendi.
  2. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    "Atiker 3 ohm" ile " Atiker Ahc 3 ohm" programda farklı seçildiğinde çarpanlar değişmekte,ahc seçildiğinde ısı düzeltme ayarı farklı ve daha etkili oluyor.Ben konumda bundan bahsetmiştim.Enjektörler aynı.

Sayfayı Paylaş