SIRALI SİSTEM KİTLERDE LPG'DEN BENZİNE GEÇİŞTE SARSINTI NEDEN OLUR?

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve dr.arrican tarafından 11 Mart 2015 başlatılmıştır.

1. dr.arrican

dr.arrican LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    132
    Merhabalar.
    Benzinden lpg ye geçerken oluşan problemleri her zaman tartışıyoruz. Peki lpg den benzine geçerken oluşan küçük sarsıntı neden olur?

2. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    lpg de zengin yada fakir karışım durumlarından olabilir.lpg de zengin karışımda motor sesi daha hızlı/seri çalışırken benzine geçince motor sesinde yavaşlama oluyordu.

3. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    lpg e gecerken sirali bir sekilde geciyor benzine ise direk gecis yapiyor diye düşünüyorum gazi kesip benzin gidiyor anlik bi sarsinti oluyor

4. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    Bana göre benzin lpg arasındaki oktan farkından kaynaklanıyor.

5. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Aracı lpg de kullanırken açığa çıkan oksijen ile benzinde kullanırken açığa çıkan oksijen aynımıdır? Biz ayarımızı benzin enjeksiyon süresi değişmesin şeklinde yapıyoruz,bu bilgi ise oksijen sensörü tarafından okunuyor.Acaba doğrumu yapıyoruz oksijen sensörü böyle okuyor ama aslında motorda yanan şöyledir durumu olabilir mi?

6. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Lpg de Motor ecusu Oksijen sensörünün okuma durumuna göre benzin zamanlaması düzeltilmesi yapılıyor.Biz benzin zamanlaması değişmeyecek şekilde lpg çarpanlarını uyarladığımızda çarpan oranı kadar fazla motora lpg göndererek aynı işi yapmasını aynı benzindeki gibi oksijen sensörünün doğru değeri okumasını sağlıyoruz..
    bu sayede arıza lambası yanmıyor.
    Fast sistemde enjektör hata zamanını 500/1000 msn yaptığınızda hem lpg/benzinde hem benzin/lpgde enjektörler ayarlanan aralıkta devreye giriyor.Yanlışım yoksa ben böyle olduğunu hatırlıyorum....

7. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Evet öyle bir durum var ama sanırım kayda değer bir fark değil. Emin değilim.

8. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Aslında oksijen sensorune göre ayar yapınca araçta hangisi olduğunu hatırlamadığım fakir ya da zengin karışım söz konusu oluyor. Ama arıza lambası yakmıyor :)

oktayoo bunu beğendi.
  9. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Bu soruda amacım biz doğru olan ne ise onu yapalım.Fast sistemde lpg çizgimiz varsın benzin çizgimizin üstüne çıksın benzin enjeksiyon süremiz düşsün zengin çalışıyor sansın yada tam tersi olsun,doğru olanı yapalım.Lpg de biraz zengin olması yada biraz fakir olması daha doğru aslında durumu olabilirmi? Çok bi fark yok böyle kullanmak doğru ise böyle devam edelim :)

10. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Çok detayını bilmiyorum, geçen sene bir yerde okumuştum çok hatırlamıyorum.

11. engin061

engin061 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    2
    lpgden benzine geçişteki sarsıntıyı çözebildinmi bendede kaç aydir var çözeblen yok :)

12. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Yok devam ediyor. Sizdeki nasıl bilmiyorum ama bendeki rahatsız edici düzeyde değil. Anlık olup hemen geçiyor.

13. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    bence bu sorun tamamen mekanik ve aslında sorunda değil.

benzin enjektörü kapanıp, LPG enjektörü çalışmaya başlarken, sürekli devam eden benzin akışı kesilip, gaz akışı başlatılıyor, arada ki ufak gecikme, yetersiz yakıt nedeniyle motorda anlık bayılmaya sebep oluyor sanırım.

Yeni arabada, sadece 1 kere oldu, enjektörler ayrı ayrı, hortumlar 1-2 cm uzunlukta olmasına rağmen.

bende artık hiç yapmasın istediğimden, hızlanırken gaza geçiş olarak ve devrini 1200 devir olarak ayarladım.

3 aya yaklaştı, eğer gaz kesme valfinin sesini duymazsam, her seferinde anahtara bakıyorum gaza geçtimi diye.

14. engin061

engin061 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    2
    gaza geçişte sıkıntı yok :) gazdan benzine alırken silkeleme yapıyor... 2 sn silkeliyp düzeliyor artiık yapcak bişey kalmadi araba satmaktan başka :)

15. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Benimki 1 snden daha kısa sürüyor ;)

engin061 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş