SIRALI SİSTEM LPG BENZİN VE LPG MS HAKKINDA

Discussion in 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' started by Seslenti, Nov 1, 2017.

1. Seslenti

Seslenti LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Aracım 99 model 1.3 mpi motor skoda felicia

Aracım benzinde ve rolantide iken benzin ms sürem 3 ms (bu süre hiç bir şart altında değişmiyor ki, öylede olması lazım sanırım)

Aşağıdaki tüm ayarlarda regulatör basıncı 1,10 bar, forumda regülatör basıncı ile oynamak tavsiye edilmediği için hiç dokunmadım.

Lpg ayarlarından resimde alanı sıralı seçersem ve araç LPG de çalışırken,
    benzin enjeksiyon sürem 3 ms (benzinde ki ile aynı değer)
    Lpg enjeksiyon sürem ise 4,10 ms

Yalnız araç sıralı seçili iken rolantide dalgalanma yapıp ara ara ışıklarda veya ayağımı aniden gazdan çektiğimde stop ettiği için aracı sıralı seçili vaziyette kullanamıyorum, o yüzden tüm ayarlarımı FULL GRUP seçili vaziyette yapıyorum, çünkü rolanti sorunum ortadan kalkıyor.

Şimdi diğer rolanti sıkıntısını çözmek için full grup seçtiğimde ki soruna gelecek olursak

Araç Lpg ayarlarından resimde alanı full grup seçersem ve araç LPG de çalışırken ve 1,8 mm nozul ile
    Lpg enjeksiyon sürem ise 7,14 ms

Görüldüğü üzere full grup seçtiğim anda LPG enjeksiyon sürem çok uzadı.
    Bende nozulları 2,00 mm şeklinde büyüttüm, yeni değerler;

Araç Lpg ayarlarından full grup seçersem ve araç LPG de çalışırken ve 2,00 mm nozul ile
    Lpg enjeksiyon sürem ise 5,45 ms

Lpg enjeksiyon süremi biraz daha düşürdüm, ancak 4 ms gibi istediğim değeri yakalayamadım.

Bu noktada 2 sorun olacak ;

1. Ben şimdi lpg enjeksiyon süresini düşürmek için nozullları 2,2mm şeklinde biraz daha büyüteyim mi ? yoksa 5,45 ms iyi bir değer mi

2. Görüldüğü üzere benim araç benzin çalışırken de, lpgde çalışırkende benzin enjeksiyon sürem 3 ms, lpg enjeksiyon süremin de 3 ms yani benzin süresi ile aynı olması lazım yoksa, benzin süresi ile lpg süresi arasında fark olması mı gerekiyor ?

Last edited: Nov 1, 2017
  2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Lpg enjeksiyon süresinin benzin süresinden fazla olmasının sebebi kullanılan lpg enjektörlerinin min çalışma süresi.
    Rölantide benim aracım da 3. msn benzin 2.7 msn lpg enjesiyon süresi var.(Basıncı düşüremediğimden map basıncı dalgalıyordu brcde enjektör geçikmesi var onu arrtırarak dalgalanmayı giderdim)
    Sizin aracınız mpı motorlu olduğundan ters köşe yaptırıyor ne desek olmuyor .
    Normalde lpg süresini 4 msn ye yaklaştırsanız neredeyse bütün devirlerde benzine yakın performans alırsanız ama 2.2 mm nozulda rölanti dengesizliği olur mu tam gazda kelkinme yapar mı bilmiyorum
    Siz tecrübe etmedikçe öğrenemiyeceyiz
    Nozulu 2.2 mm yaptıktan sonra sıkıntı çıkarsa basıncı 1 bara ayarlayıp kullanırsınız .diyebiliyorum sadece

Full group / sıralı seçimine gelirsek , sinyal çalışan benzin enjektörden geliyor ve aynı lpg enjektörü işiyor .
    full şeçildiğinde hepsi aynı anda mı çalışıyor.
    o zaman manifolt gaz la dolmaz mı ...
    Bence siz full grup seçsenizde lpg benzin enjektörlerinden gelen sinyale göre çalışıyor .
    full olayıda ön ayar kalibrasyonu düzgün yapılması için referns.
    yoksa uyumlu olmaz hiç lpg de çalışmazdı..derim

Last edited: Nov 1, 2017
  3. Hsn63

Hsn63 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

ustalar daha iyi bilirler.
    1-araç kaç beygir?
    2-benim anladığım benzin enjektör süresi ile arasındaki fark 2 kattan az olmalı. aynı olması şart değil. yakın olması öneriliyor.

4. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Evet 2 katından fazla olmamalı 1re 1 den de az almamalı...

Share This Page