Soğukken tekleme

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve atore78 tarafından 6 Aralık 2018 başlatılmıştır.

1. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Merhaba arkadaşlar bir iki haftadan bu yana 1.33 auris nanofast aracımın sabah lpgye geçtikten sonra teklediğini rolantide daha titrek çalıştığını fark ettim. Sıcaklık düzetme ayarı mı diye baktım eğimi biraz azalttım soğukken biraz daha zenginleştirdim yani ama fark etmedi. Basınç biraz yüksek ilk lpgye geçişlerde 1.40 lardan başlıyor araç iyice ısınınca 1.10 seviyelerine geliyor. Basınç düzeltmeye bağlı olarak soğukken lpg ile benzin enj süreleri çok yakın hatta eşit gibi idi. Reglatör ile ilgili sorun olabileceğini düşğnüyorum. Bunun yanında lpg enjektörleri sanki eskiye göre biraz daha sesli gibi çıt çıt diye gelen sesler. Enjektör de aklıma ggeldi. Motor sıcakken yani sorunsuz çalıştığı zaman tek tek enj hortumlarını pense ile sıktığımda her enjektör sıkmamda motor sesi değişti. Yani enjektör çalışıyor sanırım. Daha çok reglatörden şüpheleniyorum. Sizce ne olabilir.

2. karaefe

karaefe LPG-C04a Pro Brc Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    47
    bende cevabını bekliyorum.benzer prb. bende de mevcut basıncı arttırınca 1,5 bar civarı sabahları gazı kolay yemiyor motor ısınınca cok daha iyi gaz yiyor resmen hissedebiliyorum.acaba basınctan mı ki?

3. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Regltör olabilir. 1.5 basınç çok yüksek düşürüp düzenli olarak 1.1 gibi kalırsa sorun kalmaz bence. Ama benşmki soğukken 1.4 lerde çalışıyır sıcakken 1.15 lere düştüğünde düzeliyor gaz tepkisi

4. Burak

Burak LPG-C02a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    246
    Geçiş ısınız kaç? Çok mu düşük?
    Geçiş ısısını en az 35 derece yapın.
    Bir de bujileriniz de soğukta verimli çalışmıyor olabilir. En son ne zaman değişti?

5. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Geçiş ısısı 30 derece olması lazım bıji 100 bin km olacak 100 bakımında değişiyor. Reglatör basıncı daha çok şüphelendiriyor beni. Basınç ilk başlarda çok yüksek çıkıyor 5 10 dakika sonra düşüp daha düzenli hale geliyor. Basınç yüksekken aynı zamanda araç soğuk olduğundan düzeltme ayarlarından dolayı ikiside enjektör süresini azaltıyor olabilir. Her zaman pc bağlama şansım da olmuyır.

6. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Regülatör basıncı problemi yaşandığında basınç vidası çok hafif hareketlerle çevrilerek regülatör üzerine uygun noktalardan vurmak işe yarayabiliyor.
    Basınç yayında takılma varsa sorun düzeliyor.

powerkırk3 bunu beğendi.
  7. karaefe

Beğenilen Mesajları:
    47
    merhaba
    ben atiker sistemde dymco enjektör kullanıyorum.basıncı ona göre ayarlamam şart.malesef 1.15 cok düşük kalıyor.map da200 lere çıkıyor.en ideali 1,5 bara dogru cıkmak malesef..

8. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Karaefe arkadaşım benzin enjeksiyon süresi tam ısınmış motorda mesela 2.5-2.6 aralığına düşüyorsa çarpanların yüksek çıkması normaldir. Siz bence çarpanlardaki rakamlara takılmayın önemli olan lpg enjektörlerinin min. Çalışma eşiğine yaklaştırarak max faydalanmak. Fakat söyle bir durum da var lpg rölantisini min süresine yaklaştıramazsanız bile kullandınız enj.ler kaliteli olduğundan üst devirlerde debileri düşmeyeceği için genede performanslı olacağını düşünüyorum. (Bir de soğuklardan kış mevsiminden dolayı benzin süresinin iğice düşmesi uzun süreceğini yazın benzin süresinin daha da aşağı düşebileceğini hesaba katarak lpg süresini min süreye çok yaklaştırmamak lazım ).

karaefe ve x-calibur bunu beğendi.
  9. karaefe

Beğenilen Mesajları:
    47
    Sende fazla oynama diyorsun yani .:D. tamam ama kafama takılan bir husus daha var.oto. kalibrasyondan sonra 8ms çarpanlarını alt mslere de uyguladığımda "gas kesme" kısmı %10 lara kadar çıkıyor.bu 8 ms satırını kopyalamasak olmaz mı? neden kopyalıyoruz alt satırlara?

10. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Sizin kullandınız enjektörlerden dolayı olur kopyalama yapıştır yapmayınız. Sebebi de enj. Hızlı çalışsalarbile debidelerinde düşme olmuyor demek ki

karaefe ve x-calibur bunu beğendi.
  11. karaefe

Beğenilen Mesajları:
    47
    Sende fazla oynama diyorsun yani .:D. tamam ama kafama takılan bir husus daha var.oto. kalibrasyondan sonra 8ms çarpanlarını alt mslere de uyguladığımda "gas kesme" kısmı %10 lara kadar çıkıyor.bu 8 ms satırını kopyalamasak olmaz mı? neden kopyalıyoruz alt satırlara?
    evvvet aradığım cevap buydu :D tesekkurler..

powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş