stefanelli lpg ayarı

Konusu 'STEFANELLI LPG AYARI VE LPG PROGRAM DETAYLARI' forumundadır ve murat35yigit tarafından 17 Aralık 2014 başlatılmıştır.

1. murat35yigit

murat35yigit New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba Arkadaşlar,
    Stefanelli kablo sahibi olarak aranıza yeni katıldım. Kitim stefanelli sis plus, aracım 1.6 otom vites BFQ motor volkswagen bora. hafta sonu kurulumu tamamladım.
    Aracın lpg ye geç geçmesi nedeniyle sadece lpg ye geçiş ısısını 35 dereceden 28 dereceye düşürdüm. sabahları ilk çalıştırmada sıkıntı yok, ilk çalıştırmadan yaklaşık 2 km sonra lpg ye geçiyor. ancak motor sıcak iken kontağı çevirdiğimde lpg ye hemen geçmeye başladı, daha önce 2-3dk sonra geçerdi. erken geçme nedeniyle araç bazen stop ediyor. bu problemi nasıl düzeltebilirim, yardımlarınızı bekliyorum.

2. Kadir

Kadir Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    Benim bildiğim 28C düşük.Araç lpgye geçince vuruntulu çalışmıyormu?Bence sen onu 35C yap derim.Gerken lpgye geçmesi pek iyi gelmez araştırdığım kadarıyla.Benim 30C ayarlanmış.Bende 35C yaptım.
    Yinede sitedeki yetkili arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verebilir.Ama benim düşüncem bu yönde.

3. murat35yigit

murat35yigit New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    35 c olarak deneyeceğim. araç vuruntulu çalışmıyor, geçişlerde sarsıntıda olmuyor. dediğim gibi sadece motor sıcakken 2. çalıştırmada direk olarak lpg ışıkları yanıyor. sanki sıralı sistem değilmiş gibi çalışıyor. bazen de 2. çalıştırmada stop ediyor

4. Kadir

Kadir Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    Benimde aynısını yapıyordu.Şimdi düzeldi.Ama benim enjektörlerde de sorun vardı.Onları da değiştirdim.Motor contası,su devir daim falan da değişti.Dereceyide 35C de yükselttim.Artık enjektörlerden mi düzeldi yoksa dereceden mi,contadan mı Bilemiyorum.
    Isı ayarını değiştirmeden önce de varmıydı bu sorun.Eğer yoksa büyük ihtimal ısıyla alakalıdır.Bence bir dene ısı ayarını 35C yap bir de öyle dene.Eğer sorun düzelirse demekki ısıdan düzelmezse başka bir yerlerde araştırmanı yaparsın.

5. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    kış ayalrında çok düşük geçiş sıcaklığı bu türden sorunlara neden olabilir.
    30Derece idealdir.

6. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    LPG parametrelerinde sıcak motorda LPG ile çalıştırma var, o seçili olmalı gazda çalıştığına göre.

Kontrol eder misiniz?

7. mehmethayri

mehmethayri LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba, bende stefanelli kullanıcısıyım.

Öncelikle yazılımda Parametreler bölümünde Önceki Gecikme Düğmeyi Kapat Seçeneği "0 (sıfır)" ve Düğme Yolu üzerinde seçeneği "Direk" seçenekleri seçili ise Araç sıcakken sadece kontağı açtığımızda bile doğrudan lpg ye geçiyor. Ancak Düğmeyi Kapat seçeneğindeki saniyeyi 5 veya 10 sn seçeneğine getirirsek kontağı açtıktan sonra o kadar saniye bekleyip lpg ye o şekilde geçiş yapıyor. Tavsiyem bu sürenin 10 veya 15 sn olarak ayarlanması.

Yukarıdaki seçeneği kendim bizzat uyguladım. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

8. murat35yigit

murat35yigit New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba,
    Parametredeki Düğme yolu seçeneğini Direk seçeneğinden ivmelenme olarak değiştirdim, düzeldi. ama bu seferde gaza yüklenince LPG ye geçiyor.
    Mehmet bey, tavsiyenizi uygulayacağım, sonucu bildiririm.

9. mehmethayri

mehmethayri LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba.
    Düğme yolundaki ivmeleme seçeneği seçilince araç devir hizina göre lpg ye geçer yani siz aynı ekrandaki devir hizini ne seçerseniz araç o devire ulaşmadan lpg ye geçmez. Tabi bunun içinde öncelikle aracın gereken sıcaklığa ulaşması gerekiyor.

10. murat35yigit

murat35yigit New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba, düğme saniyesini 10 sn yaptım ve direk olarak değiştim. şimdilik problem gözükmüyor. geçiş sıcaklığını da 30 c yaptım. ilgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim

11. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    Sadece bir öneri olarak yazıyorum sıcak motorda lg ile çalışmayı aktif etmeyiniz ilk çalışmada lpg silindire geç ulaşıyor ve motorun geç çalışmasına sebep oluyor. İdeal geçiş 35 derece 10 sn olarak ayarlamak bence en ideali.

Sayfayı Paylaş