Stefanelli Sıcaklık Ayarı ve düğmeden benzine geçmeme

Konusu 'STEFANELLI LPG AYARI VE LPG PROGRAM DETAYLARI' forumundadır ve AhmetHamza tarafından 29 Kasım 2015 başlatılmıştır.

1. AhmetHamza

AhmetHamza New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Selam arkadaşlar ,dün stefanelli lpg sistemi için ayar kablosu aldım.Kurup aracı bilgisayara bağladım.Araba gaza çok erken geçiyor.Yazın sorun oluyoru ama havalar soğudu malum.Daha bahceden çıkmadan çalıştıktan 2-3dk sonra araç gaza geçiyor ve motor soguk oludugu içinde tekmeye başlıyor hatta stop ediyor.Program ara yüzünden sıcaklığı nereden artırıyoruz ? Alarm -Kontrol menüsünde en üst satırdaki değer 5 görünüyor onu artırdım olmadı.Dün ayarlamıştım bu sabah yine erkenden gaza geçti.İkinci bir husus ise Araç gazda çalışırken düğmeye basıyorum benzine geçmiyor.ECU RESET yaptım.Bişe değişmedi.Kablosunda kopuk vs mi var acaba.
    Düğme yolu üzerinde " yazan yerde Direct mi seçili olacak ? Gaza yüklenince araç benzine geçiyor ve tekrar gaza geçiremiyorum.Stop edip tekrar çalıştırınca gazda çalışıyor. RPM değeri şuan 2000 devir görünüyor.O devri geçince mi benzine geçiyor? Cevaplar çin şimdiden teşekkürler.
    sıcaklık ayar ekran.jpg

2. AhmetHamza

AhmetHamza New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Aracımı yazmayı unutmuşum 98 mercedes c200

3. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba, Oktay bey cevap yazacaktır.

4. Oktay DOGAN

Oktay DOGAN UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    10

5. Oktay DOGAN

Oktay DOGAN UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    10
    Merhaba
    Bi kac sebep den dolayı erken geciyor devir yuksek okudugu için erken gecme yapıyor -enjeksiyon tipini full grup olarak işaretleyiniz ve ısı degerlerini suan net göremiyorum ama 30 derece düşük kış şartlarına göre onu 35 yada 40 derece yapınız
    Ve sizden ricam bu işlemleri yaptıktan sonra monitör kısmınıda resmini atarsanız diğer degerleri görmüş oluruzz

AhmetHamza bunu beğendi.
  6. AhmetHamza

AhmetHamza New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Stefanelli LPG ayar kablosu ile birlikte gelen CD nin içinde bulunan Manuel dosyasındaki kullanma kılavuzu PDF dosyalarını inceledim , Orda gördüğüm değerlere göre bir ayar yaptım. Ayardan sonra aracın çekişi belirgin şekilde değişti.Gaza yüklenince benzine geçme sorunu ortadan kalktı.Motor sıcak oldugu için benzinden gaza hemen geçip geçmediğini motor soğukken deneyince göreceğim.Gazda çalışırken düğmeye basınca hala benzine geçmiyor nedense. Ayar ekranlarının resimlerini çektim.Ayarlarda yanlış veya düzeltilmesi gereken yerler var mı ? Ayar ekranlarında kırmızı çember içine aldıgım iki kısım var. EMPTY TANK yazan ayar menüsü pdf. dosyalarındaki resimlerde yok, benim ekranımda cıkıyor. Ordaki değerin kaç olması gerekiyor ? ikinci çembere aldıgım yer ise kalibrasyon ekranında Gaz Sıcaklığı yazan yerde pdf. dosyasındaki resimlerde o değer 50 olarak görünüyor.Benim ekranımda ise 5 olarak görünüyor.O değeri değiştiremedim. Veya o değer nedir ? Birde motor soğukken gaza geçme sıcaklığını resimlerdeki hangi kısım ifade ediyor ?sağ taraftakinde 5 yazıyordu ben orayı 30 yaptım. Bu resimlerin ilerde stefaneli lpg sistemi kullanan kişilere de faydalı olmasını umuyorum.

Ekli Dosyalar:

7. AhmetHamza

AhmetHamza New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Cevabınız için teşekkür ederim ,Full Grup Olarak denemedim , deneyeceğim.

8. Ylmzgnc

Ylmzgnc Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Oktay bey neden enjeksiyon tipini sıralı yapmıyoruz acaba.

9. Ylmzgnc

Ylmzgnc Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ahmet bey bende stefanelli kullanıyorum bu kullanma klavuzunu paylaşabilir misiniz acaba

10. Ylmzgnc

Ylmzgnc Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Benim araçta da LPG ye ilk geciste boğulma ve devir dalgalanması oluyor. En son yaptığını ayarları paylasirsaniz sevinirim .

11. AhmetHamza

AhmetHamza New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Gaza erken geçtiği için motor da soguk oldugundan motor tekliyordu veya stop ediyordu.Fark ettim ki sıcaklık sensörü yanlış gösteriyor.Motor soğukken bilgisayara bağladım ve sogutma suyu buz gibi oldugu halde sıcaklığı 19 derece gösteriyordu.Arabanın kendi hararet göstergesinde sıcaklık 40 dereceyken bilgisayar ekranında 60 drece civarı gösteriyordu.Onun içinde gaza su ısındı diye geçiyormuş. Sıcaklığı 40 yerine 60 ve 70 derece olarak denedim.Benzine biraz daha geç geçmesini sağladım.Fakat şuan araba gaza yüklenince yine benzine geçiyor.Ne yaptıysam düzeltemedim.ECU RESET yaptım.Yukarda paylaştığım değerlere ayarladım yine olmadı.Düğmeden benzine geçmiyor.Stop edip geri çalıştırınca gaza geçiyor fakat gaza yüklenince benzine geçiyor. RPM yazan yer 5500 6000 olarak denedim yinede olmadı.Ne yapmak lazım ?

12. AhmetHamza

AhmetHamza New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Resep Map yaparsak ne değişir ? yapmalı mıyım ? Araç şuan gaza yüklenince benzine geçiyor. Ekran resmi bu map.jpg

13. AhmetHamza

AhmetHamza New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Resimdeki değeri düşürünce gaza basınca benzine geçme sorunu düzeldi.Şuan sorun olarak düğmeden benzine geçmiyor bir tek o kaldı. benzine geçme.jpg

14. Oktay DOGAN

Oktay DOGAN UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    10
    ahmet bey sizin anlatığınıza göre regülatör yeterli gaz cıkaramdıgı iççin arac benzine atiyorr
    aracı içerden komut veremiyorsunuz peki pc den verebiliyormusunuz eger veriliyorsa düğme swict arızalanıştır

15. AhmetHamza

AhmetHamza New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Evet Oktay usta ,programdan benzine ve gaza geçiyor ,ama düğmeden hiç bir işlem yapmıyor.Kablolarını kontrol ettim ,kopma vs yok.Kırmızı benzin ışığı ve gaza geçince yeşil ışıklar yanıyor.

16. Ylmzgnc

Ylmzgnc Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ahmet bey en uygun çözüm başka bir anahtar bulup sizin anahtar arizalimi bakmak gerekir bence

17. Ylmzgnc

Ylmzgnc Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    oktay bey araç soğukken kontak açıp bağladım. araç 1 hafta çalışmadı .resimlerdeki veriler var . sizce burda yanlış olan ne var acaba bi bilgi verir misiniz . su sıcaklık 11 derece gösteriyor bu normal mi yoksa sensör yüksek mi gösteriyor. arabamda sorunsabak ilk lpg ye geçişte gaz yememe ve boğulma . araç ısınınca sorun yok . bilgi verirseniz sevinirim.

Ekli Dosyalar:

18. Ylmzgnc

Ylmzgnc Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    bu arada araç 2007 symbol 1.4 75 beygir

19. AhmetHamza

AhmetHamza New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Gaza geçiş sıcaklığını 10 derece daha artırın bence. Sıcaklığı 11 derece fazla gösteriyor demek ki.Benimkinde 19 derece fazla gösteriyordu gaza geçiş sıcaklıgını 20 derece artırdım.Biraz daha benzinde çalışıp öyle gaza geçiyor.Teklemiyor

Sayfayı Paylaş