Tam 3 bin devirde kesiklik?

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve drfatih tarafından 15 Haziran 2017 başlatılmıştır.

1. drfatih

drfatih Guest

Merhaba hayırlı ramazanlar, uzun süredir lpg de iken aracim hızlanırken tam 3 bin devirde yada 2.500 devirde kesiklik oluyor sanki nefes alırken öksürüyor gibi bir anda gaz kesiliyor gibi oluyordu. 2 adet sıfır orjinal atesleme bobini ve orjinal buji kabloları aldım dün montajı yaptim hazır onları degismisken 4 bujiyide denso sıfır aldım onlarida degistirdim. montaj başarılı test sürüşüne çıktım fakat değişen hiçbişey yoktu sonra enjektorlerden olabilir diye düşündüm gittim atiker italyan enjektor buldum sıfır onuda degistirdim eskisi zaten çalışırken şıkır şıkır ses yapiyordu onunda montajını bugün bitirdim yine test sürüş üne çıktım. fakat hiçbir değişiklik yok halen daha aynı gaz ayarinida yaptım anormal bisey yok enjektör sureleri harika basinc 1.17 oda iyi.yani aklıma baska bisey gelmiyor sizce sorun nerdedir. birsürü masrafa girdim ama nafileyardımcı olursanız çok sevinirim. iyi ramazanlar

2. drfatih

drfatih Guest

Benzinde hiçbir sorun yok uçak gibi. Sadece tüpte bu sorun var ve çok sinir bozucu.

3. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Basıncı arttırın yada nozülü büyütün

4. drfatih

drfatih Guest

Basıncını kaç yapayım

5. drfatih

drfatih Guest

nozullar 2.0 şuan

6. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Şimdi ben kendi yaşadığım sıkıntıyı yazayım sizdeki ile aynı mı siz karar verin. Ben arabada lpg programı tablette açık vaziyette geziyorum genelde. Geçenlerde benim arabanın aynısını kullanan arkadaşın sıkıntısını yaşama amaçlı kendi ayarımı değiştirmiştim. Rampalı köy yoluna gittiğimde geçen hafta sonu arkadaşın yaşadığı sıkıntıyı bende yaşadım. Olay şuydu gidiyorsun gidiyorsun herşey güzel hiç sıkıntı yok, bir noktaya geliyor araba sanki anlık bir gaz yemiyormuş gibi olup ileri atılıyor. kerkinme diyende var silkeleme diyende var ama olay anlık . Bu olayın ne zaman olduğuna baktığımda araç ne zamanki OPEN LOOP noktasına giriyor o anda yapıyor.başka hiç yapmıyor zaten saniyelik bir olay. Arkadaşın sorununu şimdilik basınç arttırmak ile çözdük, 1,4 falan yaptı herhalde basıncını ama nozül büyüterek basıncı 1 bara getirmek daha mantıklı olacak. Bende eski ayarıma getirdim düzeldi. Olay bu şekilde yani, sizdeki olayda bu şekilde ise sizde bir basınç arttırma ile deneyin düzelir ise nozül büyütüp basıncı azaltırsınız.

RomanoyaAyarVerenAdam bunu beğendi.
  7. drfatih

drfatih Guest

ok. hemen deniyorum..

8. drfatih

drfatih Guest

basıncını tam 1 yaptım şuan kesiklik bayabi azaldi cok az hissediliyor ama simdide rolantide calisirken gaz verince ilk basta bayabi bayılıyor o neden?

9. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    merhaba, basinc kacti ki 1 yaptiniz?

10. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    1,17 imiş. e dusurmusunuz?

11. drfatih

drfatih Guest

evet 1.17 idi tam 1 lerde şuan nolduki?

12. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    @x-calibur bir olay paylasip basinc arttirdik, buna gore duzelme olursa basinci 1'e cekip nozul buyutebilirsiniz demis. normali 1 bar da, sizin aracin beygir gucu vs. belirsiz. nozul 2 mm demissiniz.

x-calibur bunu beğendi.
  13. drfatih

drfatih Guest

1.5 motor 90 beygir Dohc 4 silindirli atmosferik benzinli motor nozullar 1.8 miş bu arada

14. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Evet hocam ben basıncı arttırıp deneyin düzelirse sonra nozül büyütüp 1 bara çekersiniz demiştim.

15. drfatih

drfatih Guest

e ben kucultunce duzeldi ama? yinede yukselteyimmi?

16. drfatih

drfatih Guest

basıncını 1.30 lara cikardim simdi daha cok kesiklik yapıyor

17. drfatih

drfatih Guest

Yokmu başka fikri olan ? basınç 1.20yken 3 bin devirlerde kesiklik yapıyor. Basınç 1 kende kesiklik azalıyor ama bu seferde kalkislarda araba cok bayiliyor rolantideyken gaza bastigimda gec toparlanıyor? sorun nerdedir yardimdi olun.

18. kara65

kara65 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    43
    powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  19. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    1.5 motor 2.2 yada 2.4mm delip basıncı 1 bar yapın daha sonra map reset yapıp oto kalibrasyon yapın. Pehlivan gibi olur aracınız İnşaAllah

x-calibur ve powerkırk3 bunu beğendi.
  20. drfatih

drfatih Guest

Nozullardan dolayı böyle kesiklik yaparmı ya?

Sayfayı Paylaş