toyota avensis 132 hp valvematik zavoli lpg ayarı

Konusu 'ZAVOLI ALISEI LPG AYARI VE ZAVOLI ANLATIMLARI' forumundadır ve seydiekici tarafından 10 Kasım 2015 başlatılmıştır.

1. seydiekici

seydiekici Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    Sizlerden aldığım zavoli ayar kablosu ile araca otomatik kalibrasyon yaptım.sonuçlar resimlerde göründüğü gibi.Nözüller 2,2mm.Kafamı karıştıran mesele şu benzin enjektör süreleri değişken çıkıyor.Örneğin resimlerde görüldüğü üzre gazda ve benzinde lpg enjektör sürelerini neredeyse sıfır hatala eşitledim.Hem benzinde hem lpg de 2,51 de eşitledim.Ancak biraz kullanınca arabayı benzin enjektör süresi değişiyor.Resimlerde de görüldüğü üzre 2,17 seviyesine iniyor orda eşitledim 2,0 seviyelerine indi.ne yapmalıyım.Araç 2,viteste gazı bırakıp tekrar bastığımda tekleme yapıyor.1.vitesten 2.vitesi atıp ilk gaz vermede yapmıyor ancak yine 2.viteste gazı bırakıp tekrar bastığımda çok tekliyor.[​IMG][​IMG][​IMG]

Son düzenleme: 12 Kasım 2015
  2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Seydi Hocam, güle güle kullanın. Arabanın lpg sisteminde oynama yapmadan önce mutlaka mevcut ayarların yedeklerini alın, yedek alamıyorsanız da her sayfanın her ekranın bir ekran görüntüsünü alın. Ondan sonra kendi ayarlarınıza devam edin. OBD bağlantısı yapılmış mı sistem de? Ekran görüntülerine göre kapalı görünüyor.

Birde ayarlama esnasında RÖLANTİ nin tam oturduğu zamanda ayar yapın, ilk eşitlemede rölanti 750 devirlerde 2. de 600 lü devirlerde. Ayrıca gaz sıcaklığıda önemli bir etken. Siz oto kalibrasyon yaptınz mı?

3. seydiekici

seydiekici Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    Teşekkürler. Her ayarın yedeğini alıyorum.her iki ayardada araç yeterince sıcaktı.otomatik kalibrasyon yaptım evet.
    Ben arabayı aldığımda üzerinde zavoli vardı ben taktırmadım.Ustaya gösterdiğimde bu obd li değil demişti.

4. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    ZAVOLİ nin siesinden bir bakın kitiniz OBD li olup belki OBD bağlantısı yapmamışlardır.

Bu arada bizim arabalar VALVEMATIC sizde VALVETRONİC işaretli , o kısım yanlış. Ayrıca OTO KALİBRASYON yapmadan önce MAP RESET yapmanız gerekiyor.

5. seydiekici

seydiekici Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    valvetronik kısmını otomatik kalibrasyon yapınca sistem otomatik işaretledi.otomatik kalibrasyon öncesi Map reset yapıyorum.

kitimi nasıl sorgulayacam zavolinin sitesine göz attım ama bulamadım.

6. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    AKILLI KİT VE EASY KİT diye 2 ayrı seçenek var. Bunlarda ECU farklıdır muhtemelen ECU su nasıl fotosu varmı, ECU kabloların girdiği yer.

http://www.zavoli.com.tr/tr/kategori/7/zavoli-lpg-sirali-donusum-sistemi-akilli-kit
    http://www.zavoli.com.tr/tr/parca/33

http://www.zavoli.com.tr/tr/kategori/6/zavoli-lpg-sirali-donusum-sistemi-easy-kit
    http://www.zavoli.com.tr/tr/parca/25

Sizinkisi hangisine benziyor? Siz ayar yapmadan önce VALVETRONİC kısmı işaretsizdi ve sistem sonradan kendimi işaret koydu o kısma yani?

7. seydiekici

seydiekici Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    benimki LPG Sıralı Dönüşüm Sistemi Easy Kit galiba ecu siyah çünkü.
    Valvetronik olayına gelirsek.Ben oraya işaret koymadım.Map reset yaptım ve otomatik kalibraston yaptım sonrasında valvetronik işaretliydi.Ne işe yaradığını bilmiyorum ama gerekiyorsa işareti kaldırabilirim.

8. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    VALVETRONIC bizim TOYOTA larda değilde BMW lerde var. Kaldırıpta deneyince ne olur yada işaretli olursa ne olur tam olarak bilmiyorum. Kaldırıp deneyebilirsiniz.

9. seydiekici

seydiekici Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    hocam arabalarımız aynı.Sizden rica etsem sizin lpg ayarlarını ve özellikle map haritasının fotoğraflarını bana gönderebilir misiniz.Burada ki tek zavoli servisi ile atıştık biraz.Başka ayar yapacak birini de bulamadım.Size zahmet fotoğrafları yollarsanız bende map değerlerimi üç aşağı beş yukarı ayarlarımı yaparım.
    seydiekici@gmail.com

10. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hocam arabalarımız aynı olsada bunlar birbirinin aynısı haritayı kullanamıyorlar.
    1. Enjektör Özellikleri
    2.Nozul ölçüleri
    3.Regülatör basınçları vb şeyler çok etken sistemde. Ayrıca borulaması bile fark ettiriyor. Ama her zaman yollarım ayarlarımı, şu anda yanımda değil. Forumda videolarım vardı, hem toyotaclubtr de hemde burada :)

Sizin sistem OBD li sistem değilse ilk başta yaptığınız gibi BENZİN ENJEKSİYON MS leri hem LPG de hemde BENZİNDE aynı olacak şekilde ayarlayacaksınız. ARACIN ECUSU benzin msleri hafızasındaki LTFT değerine göre yakıtı azaltıp arttırdığı için OBD siz sistemde nasıl ayar yapılır bilemiyorum.

Sizin NOZUL ölçüleri ve REGÜLATÖR basıncı olması gereken de ise ayarlama işiniz kolay olacaktır. Forumumuzda çok deneyimli üstatlar var, Allah razı olsun hepsinden, size yardımcı olacaklardır.

11. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    selam hocam çarpanlar yani LPG sureleri yuksek.

regülatör üstünden mekanik olarak badinci arttırarak sureleri dusurebiliriz.

araba LPG de calisirken regülatör üzerindeki vidayi saat tersi yönde çevirerek basinci 1.4 bara arttirin.

geçiş sayfasında regülatör 1.1 bar yazan yere 1.4 bar yazip enter a basin.

daha sonra sifirdan kalibrasyon yapip durumu paylasin.

bu arada resimleri klavyedeki print screen tuşunu kullanarak programdan kaydedin paint programı ile de dosya olarak kaydedip yukleyin lütfen.

hem boyut duser hem de goruntu kalitesi artar.

12. seydiekici

seydiekici Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    Lpg ustasina gosterdim araci.once nozul küçük dedi.enjektorleri söküp bakti yeterince büyük dedi bundan büyük olmazmış.Sonra haritayi yuksek degerlere cikardi.gozlemledi.enjektorler bozuk dedi falan filan.şıu markayı takalım falan çok iyi dedi .Ben arkamı dönüp çıktım tabii.
    Değerler çok yüksek demişsiniz.Ben 132 değerli olan yukarıdaki resimde rolanti değeri 132 olan ayarı kullandım.P0171 hatası verdi araba.Anlamı düşük yakıtmış.Bende biraz artttırdım aşağdaki resimde son hali var ama pc araca bağlı değil.Enjektör süreleri eşit.Eğer dediğiniz gibi basıncı artırırsam çarpanlar düşecekse araç tekrar düşük yakıt uyarısı vermez mi veya yukarda bahsini ettiğim 2.vitesteki teklemeler geçer mi.

Aşağıdaki resimde son kullandığım ayarların resmi var.

13. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Seydi hocam nozullerin ölçüsü ne peki?

14. seydiekici

seydiekici Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    hocam usta rakam vermedi.zaten büyük dedi sadece.

15. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Bizim arabalar valvematic olduğu için normal sistemlerde olması gereken nozul ölçüsünden 1-2 numara düşük takılması tavsiye ediliyor. Birazdan pc ye geçince nasipse bendeki haritayı atayım siz bakın ama dediğim gibi uyması zor. Bende obd sistem var nozul C yani 2 mm basınç 1. Bar

16. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    En son haritam bu aşağıdaki gibi
    harita.PNG

17. seydiekici

seydiekici Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    Ben bu degerleri kendi aracima uyarlasam olur mu aceba.haritanin ilk rolanti degeri 133.benim ayara cok uzak degil aslinda

18. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Seydi hocam,

Öncelikle daha önce dediğim gibi TÜM ekranların, GEÇİŞ-LAMBDA-SENSÖRLER vb gibi ekran görüntülerini alın bir yerde saklayın, yada yapılabiliyorsa YEDEKLEYİN yazılımdan. daha sonra GEÇİŞ kısmının alt kısmında ECÜ'YÜ SIFIRLA var ona basın. Tüm LPG eküsü sıfırlanacak bu şekilde, daha sonra tek tek ekranlarda ayarları yapın, VALVETRONİC seçmeyin, sonrasında OTO KALİBRASYON yapın. OTO KALİBRASYON sonrası oluşan veriyi YEDEKLEYİN, sonrasında ilk mesajınızda belirttiğiniz gibi benzin ms lerini takip edersiniz yolda kullanırken. hem LPG de hemde benzinde.

19. seydiekici

seydiekici Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    Bu dediklerinizin hemen hepsini defalarca yaptim buludugum en iyi deger biraz yukardaki mesajda verdigim resimde zaten.

Bu seferde yakit ile ilgili hata verirse sizin haritayi benim araca klonlayacagim.bakalim ne olacak

20. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Diğer ekranlardan ekran görüntüsü verebilir misiniz?

Sayfayı Paylaş