Triger seti Değişiminde Devr-i daim su pompası değişmeli mi?

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Çagatay0038 tarafından 8 Şubat 2018 başlatılmıştır.

1. Çagatay0038

Çagatay0038 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Arkadaslar lpgyle pek alakali olmaya bilir ama baska site bulamadigim icin yaziyorum. Triger seti degisiminde mutlaka devirdaim pompasi degismelimi ?

2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Eğer devirdaim değişicek olduğunda triger değişimi ile aynı işlem yapılacaksa değişmeli

leoncu bunu beğendi.
  3. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    devir daim kesınlıkle degısmelı olası bır arızada yıne sıl bastan trıgger sokulup takılması gerekecek.riske atmaya degmez.arac modelı nedır bılmıyorum ama 100-150 tl lık rıske gırılmez.

Son düzenleme: 8 Şubat 2018
    x-calibur ve powerkırk3 bunu beğendi.
  4. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Mrb, devri daim arıza yapma olasılığı yüksek bir parça. Triger değişiminde değiştirmek mantıklı olur.
    Eğer arıza yaparsa değişmediği için bir triger seti maliyeti daha olacak zamanı gelmeden..

x-calibur bunu beğendi.
  5. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    fordlarda devir daim de değişiyor. değişmezse ciddi arıza çıkarıyor. Japon grubunda hiç duymadım değişim yapıldığını özellikle Toyotada.

6. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Japon grubunda iki triger süresini doldurabilir ama risk almamak en güzeli.
    Değişir bütün araçlarda. Bilinçli ve aracını takip eden sürücüler değiştirmeyebilir.
    Gözümle hyundai accent yumurta kasa gördüm devri daim pervaneleri erimiş.Bir tanesinde azcık parça vardı. düşünün ne kadar süre kullanıldığını..
    Devri daimin en büyük düşmanı antifiriz kullanmamak. Su oksitlenmeyi ve aşınmayı hızlandırıyor.

powerkırk3 ve Cliosymbol bunu beğendi.
  7. TOLGA SÖYLETİR

TOLGA SÖYLETİR Member

Beğenilen Mesajları:
    59
    Devirdaim kayışı triger kayışından tahrik alıyorsa değişmesi gerekir. Ama V kayışından tahrik alıyorsa değişmesede olabilir.Ama kendi fikrim tiriger kayışı değişim km si ile devirdaim pompası değişim km bir birine yakın oluyor genelde arıza yapma olasılığı

powerkırk3 bunu beğendi.
  8. cafer

cafer LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    168
    Mitsubishi araçlarda servise sormuştum.arac motor ömrü kadar ömrü vardır ve motor yapılsa bile kacirmadigi müddetçe değişmez dedi.ama bizde devir daim trigere den hareket almıyor ve trigere uzak yani kaçırma bile trigere sökülmeden dışardan müdahale edilip değişiyor.v kayisindan hareket aliyor.eger trigerden hareket alıyor sa mutlaka değişmesi lazım

powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş