Turbo değişimi sonrası yeniden ayar gerekli mi?

Konusu 'BRC LPG AYARI VE BRC LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve ersin310 tarafından 17 Temmuz 2018 başlatılmıştır.

1. ersin310

ersin310 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    75
    Merhabalar,

Aracım volvo s40 2.0 turbo, brc seq24 my11 montajlı. En son afr cihazı ile aracımın ayarları kontrol edilmişti, neredeyse sorunsuz çıktı. Yakın zamanda turboyu revize ettirmeyi düşünüyorum, revizyon sonrası için aklıma takılan 2 konu var.

1. Turbo gidici olduğu için şuan 0,1-0,2 bar civarı basıyor ve afr ile kontrol bu basınçlarda yapıldı. şimdi turbo yenilenince basınç 0,6 bar civarına gelecek, yeniden ayar yaptırmalı mıyım?

2. Eğer ayar gerekirse map sensörü ve kablo alacağım. Ayar yaptıktan sonra map sensörünü araca bağlı bırakmamda herhangi bir avantaj/dezavantaj var mıdır?

Teşekkürler şimdiden,

2. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Ayar yaparken turbo normal basıncı basiyormuydu?

Eğer cevap evet ise gerek yok.

Hayır ise kontrolde fayda var.

oktayoo bunu beğendi.
  3. ersin310

Beğenilen Mesajları:
    75
    yukarıda yazdığım gibi basınç düşükken ayar yapılmıştı. turbo değişince kontrol edene kadar lpg de kullanmayayım ya da sıkıştırmadan kullanayım o zaman.

map sensörü için ne derseniz? bildiğiniz gibi brc de ayar sırasında takılıp sonra sökülüyor. sürekli üzerinde kalmasının bir faydası olur mu?

4. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Ben atmosferik aracımda sürekli map sensörünü üzerinde takılı kullanıyorum .
    Sıkıntı olmuyor. Fakat ne faydasını görüyorsunuz derseniz hiç sökülü kullanmadığımdan bilmiyorum.
    Farkı,büyük irtifa değişimlerinde ayarın daha stabil kalmasını sağlıyor olabilir.
    Sizin aracınız turbolu olduğundan yapısı gereği zaten hava basıncı değişiminden zaten etkilenmiyor.
    Bence sizin aracınızda takılı kalmasında ihtiyaç yok.

maycicek ve x-calibur bunu beğendi.
  5. ersin310

Beğenilen Mesajları:
    75
    anladım, haklısınız aslında. sonuçta turbo olunca biraz kapalı devre oluyor. gerçi turboda da + ve - yönlü basınç değişimi çok oluyor.
    bu durumda ayarların kontrol edilmesi şart anlaşılan. ben kablo ve map sensörünü edineyim, artık sensör bağlı ve değilken değişiklik oluyor mu gözlemlerim. teşekkürler.

Sayfayı Paylaş