Yakıt durumu Değerlendirimisniz Gas İtaly

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve nurul87 tarafından 23 Aralık 2012 başlatılmıştır.

1. nurul87

nurul87 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Hyundai accent 2005 1.3 75hp gasitaly

lpg litre fiyatı :2.74tl

7.29 litre ile 95km yol yaptım yani 20tl ile.

1lt ile 13km yapar

km de 0,21kr yakmış oluyor

hızım 90 ila 110 arası 5-6 defa kırmızı ışıktya dur kalk yaptım hava oldukça yağmurlu.

şuanda ideal ayarları yakaladığımı düşünüyorum performans sıkıntımda görünmüyor.

2. mstfkmlshn

mstfkmlshn New Member

Beğenilen Mesajları:
    10
    Aracım 2000 Clio Symbol 1.4 lt. 8v 75 hp. Bende de hemen hemen o aralıkta (20-22 kuruş) yakıyor. Değerleriniz o hızlarda gayet normal.

3. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba
    1Lt/13km gayet güzel.
    Ayar yaparken nelere dikkat ettiniz?
    Bütün devirlere ayrı ayrı ayar yaptınız mı?

4. nurul87

nurul87 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Butun devirler ayar imkani bulamadim cunku benim programin kayit tutma ozelligi olmadigi icin ancak rolantide islem yapabiliyorum. Normal bi kullanimda araci kullandim hemen durup otomatik ayar yaptim cikan sonucu %20 civarinda carpanlari dusurdum gaz ve benzin zamanini esitligini bozmayacak kadar diger ms zamanlarinida otomatik ayardan cikan orani bozmucak sekilde ayni oranda dusurdum ardindan araci denedim. Sonuc bu sekilde.
    Bi kac tespitim var her aracta aynimidir bilemiyorum rolantide 90° ye ulasinca otomatik ayar yaptigimda carpanlar 1.92 civarinda cikiyor fakat arac yolda giderken 70 ila 90° arasi sicaklikta calisiyor ve enjektoriisi dusuyor rolantide 55° iken yolda 20 -30 sicaklikta oluyor bende yol yapip ardindan hemen durarak otomatik ayar yaptim ve cikan carkanlar 1.78 cikti bende zamanlari esitlemek icin biraz daha dusurdum ortalama carpanlar 1.69 - 1.71 arasi tabi aracin sicakligi tavan yapinca yine aracla yol yapip tekrar durdum yani her ufak ayar yapisimda yol yaptim bi tespitim de montajcimin aharladiginda carpanlar 1.55 ti fakat rolantide bile bir ust ms de calisiyodu enjektorler ee bu durum yoldada gecerli yani yakitti cok kisarsanda ms arttigindan cok yakacakfazla carpanlar fazla artirirsak lpyi tam yakamayacagi icin yine cok yakacak ben suanda ortasinin olabilecek en altina ayarladigimi dusunuyorum. Diger arkadaslarda araclarini tam isinmadan yani 60 ila 80° civarinda bi otomatik ayar alip bi degerleri gorsunler bende farkli cikti hep

5. ShaRLooT

ShaRLooT New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Benim aracım Grande Punto 1.4 T-Jet Turbo beslemeli 120 Hp
    Bende şehirler arası 90-100 km hız ile 25-30 kırmızı ışıklı Antalya - Alanya arası 250km yol yapmıştım 5 hafta önce 21krş olarak hesaplamıştım 2.76tl idi LPG'nin fiyatı

6. alivelim

alivelim New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    istanbul güngören 30 tl ye 78 km lütfen özellikle istanbul şehir içi kullananlar da yakıt tüketimini yazsın lütfen gaz 2.49 kasımda adapazarı gaz 2.69 50 tl 238 km şehir dışı tüketim baz alınmamalı bence

7. mstfkmlshn

mstfkmlshn New Member

Beğenilen Mesajları:
    10
    Üstadım İstanbul ve Ankarayı (hatta trafiği yoğun bir kaç şehri daha) ayrı tutmak lazım aslında. Ben Tokattayım. Trafik burada da inanın hafta içi köprü trafiği gibi oluyor bazen. Ben Tokat ta şehir içi 20-60 km arası hızlarda km de 28-29 kuruş yakıyorum ki bu da gaz 2.8 tl den 1 lt gaz ile yaklaşık 10 km gidiyorum demektir. Her seferinde 50 tl lik gaz alıyorum o da 17.85 lt yapıyor. Bununla şehir içinde 180 km yi hiç ama hiç göremedim son 3 aydır.

8. alivelim

alivelim New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    üstadım ben de söylediğinizi anlatmaya çalıştım benim aracımla Güngören topkapı zeytinburnu yapınca 30 tl gaz ile 2.49 dan 80 km gitmiyor ama adapazarına gidiyorum 90-100 sabit 2.69 dan gaz alıyorum 50 tlye 238 km hemde aracım 99 lanos bakımları tam ama insanlar şu aracın yakıtını şehrine hatta kullandığı yer ismine göre söylese diğer vatandaşlarda aa benim aracım niye çok yakıyor diye bir sürü masraf etmese o anlamda söylemiştim kışın aracınız ne kadar bakımlı olursa olsun istanbulda 11-14 litre gaz yakar ve bu normaldir yani aracım çok yakıyor diyen boşu boşuna moralini bozmasın az yakanda keyfini çıkarsın

Sayfayı Paylaş