Yakıt haritası bozulma problemi

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve husertas tarafından 17 Mart 2012 başlatılmıştır.

1. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Aracım Tempra 2.0ie 16v, Atiker Fast sistem takılı.

LPG de kullandığım zaman arabam 2 ay sonunda benzinde kalkış yapamayacak duruma geliyor. İlk anlarda benzinde gaz yemiyor, sarsılıyor vs. Bir süre benzinde kullanıyorum her şey düzeliyor, sonra tekrar LPG de kullanıyorum ve sonraki 2 ay içerisinde aracın benzin düzeni tekrar bozuluyor ve ben tekrar benzinde 200 km kadar kullanarak haritayı düzeltiyorum. Araç normalleşiyor ve bu böyle devam ediyor.

Bu bozulmayı engellemek için zengin karışım sağlayacak şekilde mi ayar yapmalıyım.
    Saygılar

2. MSC Elektronik

MSC Elektronik Administrator

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, karışım fakir yada zengin olabilir. Bunu anlamanın yolu LFT ve SFT değerlerine ulaşmak. Haritanın düzelmesi için akü kutup başını bir süre sökülü bırakabilirsiniz.

3. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Malesef kutup başı sökme bizim arabada LTF ve SFT yi düzeltmiyor. Bir gün bile sökük bıraksam değişen bir şey olmuyor. Sadece 200 km kadar benzinde sürersem düzeliyor.
    Acaba LPG karışımını zengin bıraksam düzelir mi?, diye düşünüyorum.

4. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba
    Lft ve Sft'ye bakmadan buna karar veremeyız.
    Sorununuzun fakir karışım mı, zengin karışımmı olup olmadığı öncelikle tespit edilmelidir.
    Ancak siz önce zengin karışım yapıp deneyin.
    Olmazsa diğer olasılıklar değerlendirilebilir.

Sayfayı Paylaş