yeni ayarım nasıl accord 2.4

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve bennims tarafından 22 Haziran 2016 başlatılmıştır.

1. bennims

bennims New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba arkadaşlar ilk defa ayar yaptım
    aracım 2004 honda accord 2.4
    kit zavoli
    afr, lft, sft değerlerini anlık olarak obd 2 den telefonla dashcommand programından takip ettim
    uzman arkadaşlardan yorum bekliyorum
    map haritasının biri gazda diğer resim benzindeyken çektim.
    diğer resimdeki lft değerleri benzin ve gazdayken rolantideki değerler (ikisinde de aynı)
    yol testinde de üst devirleri sft ye göre %2-3 sapmayı geçmeyecek şekilde ayarladım.
    önce kalibrasyon yapıp, sonra map üzerinde oynama yaptım ve ayarları kaydettim.
    bu işlemi yapmadan önce ecu yu resetlemem gerekiyor muydu ? (bunu yapmadım)
    genel olarak arabanın gidişi benzine çok yakın 5500 devire kadar benzine atmıyor
    (zaten çok gazlayacağım zaman benzinde kullanıyorum, lpg de aracı zorlamam)
    diğer resmi çekemedim ama regulatör su sıcaklığı 90, gaz sıcaklığı 50 civarıydı
    IMG_0014.JPG IMG_0014.JPG IMG_0015.JPG IMG_0019.PNG

2. bennims

bennims New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    üstteki ilk iki resim aynı oldu.

3. bennims

bennims New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    uzman arkadaşlardan yorum bekliyorum

4. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    Ecu reset leme derken map reset leme mi demek istediniz. Eğer öyleyse gerek yok.
    Onun dışında haritadan bir şey anlamamız için araç hareketli iken hem topun olduğu satırı hem de ltft stft değeri görmemiz anlık olarak gerekir.
    Dash command terine de Torque kullanılabilir daha işlevsel.
    Araç benzine atıyor dediniz bu normal değil. Ha benzin takviyesi açık ya da yüksek devirlerde benzine geçiş olayını mı açtınız

5. bennims

bennims New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba cevap için teşekkürler yol testi için video çekmem lazım fakat laptop ve obd için telefon kullandığımdan kayıt için 2. bir telefona ihtiyacım var :)
    dün şöyle bir sorun oldu araç zaman zaman gaz yememeye boğulmaya başladı ( hem benzin hemde lpg de denedim sonuç aynı) bu sorun olduğu zamanlarda obd den kontrol ettiğimde oksijen sensörü anlık sft %45 lere çıkıyor yani takılı kalmış gibi oluyor sonra aragazı falan verince normalleşiyor ama kullanırken yine aynı oluyor. bugün oksijen sensörünün bozulmuş olacağı ihtimalini değerlendirip sensörün fişini çıkarttım, haliyle arıza ışı yandı fakat sorun kalmadı araç gaz yemesi falan enson lpg ayarı yaptığımdaki gibi çok iyi oldu
    şimdi uzman arkadaşlara sorum şu: OKSİJEN SENSÖRÜ SOKETİNİ ÇIKARTTIĞIM İÇİN LPG DEKİ ENSON YAPTIĞIM AYARLARA GÖRE Mİ ARAÇ HAREKET EDER, YOKSA SENSÖR BAĞLI OLMADIĞINDAN ARAÇ KENDİNİ GARANTİYE ALMAK İÇİN SÜREKLİ ZENGİNDE ÇALIŞTIRIP BU DA LPG DE ZAMANLA AYAR BOZULMASINA SEBEP OLUR MU ?
    uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum, teşekkürler

6. bennims

bennims New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    şu derdime bir çare :)

7. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    Bildiğim tek şey öyle sensörü söktüm araç rahatladı söyle oldu böyle oldu olayı çok yanlış araç yakıt düzeltmesi yapamaz yapsa bile hatalı yapar ayarlar iyice pert olur.
    Sensör sağlığı elm cihazı ile bağlanılıp verdiği volt değerleri bakılarak anlaşılır ama sensoru çalışma volt aradıklarını bilmek vs gerekli.
    Sensör kablosunu bir an önce takın yazık etmeyin araca

8. bennims

bennims New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    bilgi icin tesekkurler sensor saglam ayari ona gore yapmistim lft 0 a gore butun devirleri ayarlamistim ama sensor bozulunca araci bogmaya basladi bunu benzindede yapiyor en azindan yeni sensor alana kadar mecburen bu sekilde yapmak zorundayim

Sayfayı Paylaş