Zavoli- Fakir Karışım Sorunu

Konusu 'ZAVOLI ALISEI LPG AYARI VE ZAVOLI ANLATIMLARI' forumundadır ve ABDULLAH GÜRSES tarafından 3 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

1. ABDULLAH GÜRSES

ABDULLAH GÜRSES New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba , sevgili ustalarım, astra 2005 1,6 benzinli twinport 110,000 km. aracımda zavollinin son çıkanın bir önceki sistem var. (ancak böyle tarif edebileceğim.) Aracım fakir karışım hatası verip arıza lambası yakıyor. Zavolli bayii ustası ayar yapıyor ve tekrar lamba yakmayacağının garantisini veremiyor. Buradan aldığım kablo ile oto kalibrasyon yaparken stop sorunu yaşadım, elle yaptığım ayarlamalar buna çözüm olmadı. Nedir bu fakir karışım nasıl gelebilirim bu işin üstesinden.

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    kalibrasyon yaparken stop olayı normal değil. Lpg kitinin montajında bir sıkıntı var mı ona bakılmalı, Enjektör sıralaması doğrumu sağlaması yapılmalıdır.

dr.arrican bunu beğendi.
  3. ABDULLAH GÜRSES

Beğenilen Mesajları:
    0
    Teşekkürler, o zaman ustamı değiştirip öncelikle fiziksel problem olup olmadığıyla ilgili konuya baktırayım.

4. ABDULLAH GÜRSES

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba,ustalar montaj ile ilgili bir problem olmadığını söyledi. Rolantide benzin enj 4 küsürlerde iken lpg de bu değer 7 küsürlerde dolaşıyor. Haritadaki değerleri yüzdesel olarak kısmi miktarlarda aşağıya doğru çektim (enj sürelerini eşitlemek için.) Rolantide Bu çekme ile lpg ile benzin enj süreleri neredeyse eşitledim derken bi %-5 daha azaltayım dedim araç stop etti.Tekrar çalıştırdım araç lpg ye geçince stop etti. Harita değerlerini eski haline getirince stop etmedi, sorun nerde olabilir anlayabilmiş değilim.

5. dr.arrican

dr.arrican LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    132
    Ekran ve montaj görüntülerini bir görelim.

Sayfayı Paylaş