afr hep 15.5

Konusu 'MIMGAS LPG AYARI VE MIMGAS LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve rset_ tarafından 31 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

1. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Sft ve lft eksi olmasi lpg carpanlarinin hafif fazla oldugunu gosteriyor, yakit fazla.geliyor benzim ecusu sureleri azaltiyor, bu sekilde hava yakit karisimi dengeleniyor..

Carpanlari biraz azaltirsaniz lft zamanla sifira yaklasir..

2. MSC Elektronik

MSC Elektronik Administrator

Beğenilen Mesajları:
    72

Wideband sensör ve controller cihaz olmadan AFR öğrenemezsiniz. Piyasada bir kaç araç dışında üzerinde wideband sensör olan araç yok. Hesapladığınız tutara bırakın controller cihazı wideband sensörü alamazsınız.

3. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    merhaba basınç 1.33 civarı yukarda yazmayı unutmuşum

4. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Sıkıntı yok yukseltin.. Baska bir konuda 1.6 motorlu 2 mm nozzlelu bi arkadas vardi basinci 2 bara kafar yukseltip enjeksiyon suresini dusurunce araci kendine gelmisti..

Basinci 1.6-1.7 bar a kadar yukseltip lpg enjeksiyon suresini kontrol edin..

Basinc yukselince kalibrasyon yapilmali mutlaka..

5. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    merhaba basıncı 1.42 ye yukseltip tekrar kalibrasyon yaptım lpg süresi 5.1-5.2 arasında çıktı tabiki bununla beraber nozul büyük uyarısı aldım ve o şekilde bıraktım.sanırım sizinde buyuk nozul uyarısı veriyor programda ve o şekilde kullanıyorsunuz.

maycicek birde şu var seyir halinde iken basınç değişiyor 1.8 1.6 ve 1.7 gibi değerler gözlemledim bu normal değilmi manifolttan regülatöre hortum bağlantısı var aracımda. tam gaz enjeksiyon sürelerini 5. viteste kontrol edemedim tek başıma araç kullanmak ve laptopu takip zor oluyor nerdeyse kaza yapıyordum :) bi arkadaşımla test sürüşüne çıkmam lazım

6. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Aman dikkat ekonomi yapicaz diye kaza yapmayalim allah korusun.. Bi arakadasiniz kullansin siz bilgisayardan takip edin..

Veya bilgisayar ekran goruntusunu kaydeden programlardan kurun test ederken yola bakarsiniz durunca kayittan izlersiniz..

Konuya donersek evet bende de nozzle/basinc buyuk uyarisi veriyor.

sizin ekranda basincin cok degismesi.normal sizin sistemde map sensor yok bu nedenle siz mutlak basinci goruyorsunuz, bu basinc gaza basiniza gore degisiyor cunku motor icindeki hava basincida degisiyor, bu degisiklik regulatore yansitiliyir..

Regulatore vakum hortumu baglaninca basincin degismesi normal..

7. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    ekranı kaydeden programı bulup süreleri izleyecem test sürüşündeki izlenimlerim güzeldi gaz tepkisinin arttığını farkettim ivmelenmede eskiye oranla daha iyiydi
    lft değerinide sıfıra yakın bulursam bir hafta sonra kurcalamayı bırakacam :)

8. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Programda kayit yaparken obd programi ve lpg programini yanyana acin..

Hangi yerlerde sft ne oluyir gorup nokta atisi duzeltmeleri yaparsiniz..

Boylece lft de sifira yaklasirsiniz..

Basinc konusunda biraz daha cesur davranabilirsiniz 1.6-1.7 barda lpg enjeksiyon sureleri ideal noktalara gelecektir, ondan sonra yolda surup sft kontrol edip gerekli duzeltmeleri yaparsiniz..

9. rset_

rset_ Member

Beğenilen Mesajları:
    24
    bir soru da ben sorayım:
    ltft 0 iken yol ayarına çıktık. enjeksiyon süreleri ile (grafik ile ya da) oynayarak stft'yi sıfırlamaya çalıştık ama pek mümkün olmadı. çünkü çok oynak bişey. yolun durumuna göre sürekli değişiyor.

bu normal mi?

bir de, map sayfasından zenginleştirme ya da fakirleştirme yapmanın grafik sayfasında enjeksiyon sürelerinde değişiklik yapmaktan farkı var mı? (mimgas)

10. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    teşekkür ederim tavsiyelerini uygulayacam

11. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Sft benzinde bile oynaktir zaten onemli olan sifira olabildigince yaklastirabilmek..

12. goldidea

goldidea New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ben bu menüyü bulamadım Afr değerini görmek için ek program gereklimi? Bilgi verirseniz sevinirim

13. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Air Fuel Ratio şeklinde olabilir, hatta 2 seçenekli Calculated ve hatırlayamadığım bir tane daha değer vardı.

Sayfayı Paylaş