AKL SIRALI SİSTEM LPG AYARI Palio1.2 16v 80BG

Konusu 'AKL LPG AYARI VE AKL LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Uğur ÖCAL tarafından 19 Şubat 2015 başlatılmıştır.

1. Uğur ÖCAL

Uğur ÖCAL LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    5
    Artık Nozulları alırken ustaya bi arkadaş için alıyorum diyecegm ☺ zira 1.2 motor için 2.00 nozul a bile büyük diyordu. Şimdi 2.2 nozul taktirip tekrar deniyecegm. Umarım bu sefer olur. Sizden ve Destek ekibinden ricam yukaridaki diğer sorularım cvp verebilirsiniz. ?

2. Uğur ÖCAL

Beğenilen Mesajları:
    5
    Cevap yazacak arkadaşlar için önceki sayfadaki yazımı kopyalıyorum.
    Matkapla 1.8 den 2.00 yapılan nozul bulabildim ve onları taktırdım, basıncı 1.30 a çıkardım ve ecu SIFIRLAMA+Map reset+Oto kalibrasyon yaptım.
    Değerler düştü ama hala istenen sayılara ulaşamadım. 1. video kalibrasyon sonrası ekran görüntülerine ait, 2.video ise benzim ms lerini kontrol ederek yaptığım düşürmeler sonrasına ait.
    Kullanım sırasında gözlemlediğim sıkıntılar
    1-Rolantide geçişler hissediliyor, sabah ilk geçiş yine sorunlu oldu ve bi 10 sn kadar devam etti.(Bu durum gaz sıcaklık düzeltme ayarıyla alakalı olabilir mi?)
    2-40km yol yaptım ve yol bilgisayarı ortalama tüketimi 4.2 gösterdi. Normali 5.1-5.6 arası olmalı. Bu zengin karşım anlamına gelir mi?
    3-2500 devir ve sonrası gazı bırakıp tekrar sonuna kadar yüklendiğimde araç çok kısa süreli silkeleme yapıyor. dip aniden gaz yapmazsam sorun yok.
    Gazda rolantide beklerken motor devri, gaza hızlıca basıp bırakınca; motor soğukken 1200-1400, sıcakken 2000 devre anca çıkıyor.
    Benzinde denediğimde ise devir 2500 e kadar çıkıyor. Merakla cevaplarınızı bekliyorum.

3. Uğur ÖCAL

Beğenilen Mesajları:
    5
    2.0 nolula rağmen enj sürelerimin yüksel olma sebebiyle alakalı aklıma bir şey geldi. Daha önce lpg enj. temizlik için söktüler, montaj sırasında da enj arka tarafında bulunan vidaları sıkarak ayar yapmaya çalışmışlardı. Acaba bu yapmaya çalıştıkları ayar yüzünden enj süreleri uzun çıkıyor olabilir mi? Cevabınıza göre ya 2.2 nozul taktırmaya gidicem. (2006 model Palio 1.2 16v 80BG-AKL)

dr.arrican bunu beğendi.
  4. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Tablo normal değil o kesin fakat diğer taraftan 80hp araca 2mm nozul yetmeme olayı ilk.
    Söylediğiniz doğru olabilir, eğer enjektörler ellenmiş ise değiştirmeniz icab edebilir.
    Yeri gelmişken tekrar söylüyoruz:
    lpg enjektörlerini temizleme diye bir şey yok. Söküp topladığınızda kesinlikle enjektör kalibreleri bozuluyor.
    Artı lpg enjektörleri bu zamanda pahalı değil. Değiştirmekte fayda var.
    Müşterilerimize özel , uygun fiyata lpg yedek parça (geliş fiyatına neredeyse )tedariğimiz mevcut.
    Sorunlu parçaları değiştirin, uğraşmayın diyoruz.

dr.arrican bunu beğendi.
  5. Uğur ÖCAL

Beğenilen Mesajları:
    5
    Enj. sizden almak istiyorum, alım işini nasıl halledeceğiz.

6. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Atiker enjektör filtre takımı
    Yaptığımız anlaşmalar sonucu Sanalpazarda ki yedek parça ilanlarımızı 1-2 gün içerisinde kaldıracağız.
    Tedariğimiz devam edecek olup, sadece sanalpazarı kullanmayacağız.
    Havale-eft, Mail order ile satış yapacağız.

7. Uğur ÖCAL

Beğenilen Mesajları:
    5
    Enj. arkasındaki vidaları kontrol ettim, enjektörlerden 3 yerinde sağa sola hareket edecek kadar gevşek, birisi sıkıydı. Diğerlerinide hareket etmiyecek şekilde sıktım. Bu işlem sonrası bilgisayardan kontrol ettiğimde regülatör basıncı yükselmiş ve lpg enj sürelerim uzamıştı.
    Tekrar kalibrasyon yaptım, tabloya müdahale ederek rölantide benzin-lpg sürelerini eşitledim, kullanım sırasından yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimi değeri düşük çıkması(100km/4,5 litre) sebebiyle 2000 devir ve sonrası için %7-8 kadar fakirleştirdim.
    Sonuç olarak 3.4.5. viteslerde gazı bırakıp dip gaz yapınca oluşan silkeleme gitti,
    yol bilgisayarı ortalama tüketim aynı şartlarda kullanımda 5,1 çıktı.
    Sabah ilk geçiş ama sadece ilk geçiş ve devam eden 15-20 saniye sorunlu sonrasında gaza geçişte kesinlikle en ufak sorun yok.
    Deneme amaçlı sabah lpg ye geçmeden benzinde motor sıcaklığı normale gelene kadar kullandım ve sonrasında durup rölantide lpg ye geçiş yaptım ve sorun yine oldu.
    Bir iki gün deneyip sabah ilk geçiş sorununu çözemezsem sizin yardımınızla enj yenileyeceğim.

8. Uğur ÖCAL

Beğenilen Mesajları:
    5
    Nejektörlerim geldi ve montajını yaptım.(Teşekürler Recep Bey.)
    Araç 2006 model 1.2 16V 80BG palio. AKL+1.40Basınç+2.5mm nozul
    Map reset, ecu sıfırlama ve otomatik kalibrasyon sonucu maalesef yine lpg sürem 4 lerde. Artık 1.2 80BG araca daha büyük nozulmu, daha fazla basınçmı şaşırdım kaldım.
    Aşağıda videoyu paylaşıyorum. İlk 1 dakika rölantide lpg benzin süreleri devamında ise 1.ve 2. viteslerde dip gaz yaptım. İnceleyip bana bir yol gösterirseniz sevinirim. iyi çalışmalar.

9. Uğur ÖCAL

Beğenilen Mesajları:
    5
    2006 model 1.2 16v 80BG palio. AKL-2.5mm nozlul-1.40 basınçla

10. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Bu kadar buyuk nozzle ve bu kadar yuksek basinc ile bu lpg sureleri hic normal degil

Ama onemli olan sureleri dusurmekti, bunu saglamis olduk.

Su anda manuel olarak 10 ms satirinda kutucuklarda yazan degerleri, 12-14-16-18 ms satirlarina aynen kopyalayin.

Aeb ecu std kalibrasyon ile, yuksek motor yuklerinde fakir karisima neden olacak bir temel carpan tablosu olusturuyor. 10 ms ve alti satirlar genelde ayni carpana sahip olmasi performans anlaminda iyi sonuclar veriyor.

11. Uğur ÖCAL

Beğenilen Mesajları:
    5
    Dediğinizi yapıcam. Merak ettiğim konu büyük nozul yüksek basınca rağmen neden lpg sürem düşmüyor. Bi anormallik olduğu kesin, bunun çözümü için nereye bakmam, neresini kurcalamam lazım. Lütfen bir yol gösterin.

12. Uğur ÖCAL

Beğenilen Mesajları:
    5
    Bu arada aklıma bir şey geldi. ben ayar öncesi map reset ve ecu sıfırla yapıyorum. Acaba ecu sıfırla değilde ecu resetleme mi yapmalıyım?

13. dr.arrican

dr.arrican LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    132
    Hocam biryerlerde donanimsal bir sorun olabilir mi? Motor hacmi, gücü ile basınc nozul ikilisi ve enjektsiyon süreleri arasındaki ilişki anormal değerlerde.

14. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Dusundum ama aklima bisey gelmedi.. Ne olabilir ki?

15. Uğur ÖCAL

Beğenilen Mesajları:
    5
    Az önce baktım da sanki filtreleme ters takilmis gibi geldi. Bu arada akşam iş çıkışı ilk gaza geçiş yine sorunlu, sonrasında sıkıntı yok.

16. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Bende onu diyecektim,filtre ters takılmış olabilir mi? yada gaz hattında geçişi etkileyecek bir yerlerde sıkışan,eğilen hortum boru vs. var mı?

17. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Benim de aklıma birşey gelmiyor.

18. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Filtrenin ters takılmasının pek etkileyeceğini düşünmüyorum ama düzeltilip değerlere bir bakılabilir.

Sizin ayrıca montaj fotoğraflarını mı görsek diyorum. Kitin detaylı resimlerini atabilir misiniz?

19. Uğur ÖCAL

Beğenilen Mesajları:
    5
    Yarin sabah ilk iş fotoları paylaşıyorum. İyiki varsınız arkadaşlar.

20. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    gaza ilk geçişteki sorun lpg sıcaklık ayarı ile ilgili,sıcaklık düzeltme yapın sizde sıcaklık düzeltme var mı? yada enjektör tipi ahc seçili ise onu değiştirip "atiker 3 ohm" yazanı seçip kalibrasyon yapın.Denemelerim sonucu "ahc" olmayanı seçince sıcaklık düzeltmeyi lpg ecu su çok önemsemiyor yada kendi yapıyor."atiker ahc 3 ohm" seçili olduğunda sıcaklık düzeltmeyi kesinlikle yapmanız gerekiyor ve çok etkili oluyor.

Sayfayı Paylaş