Atiker Atikfast Chevrolet Cruze 1.6 124 HP

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve selverin tarafından 23 Aralık 2017 başlatılmıştır.

1. selverin

selverin Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    363
    Sıcak motora pc ile bağlandım. Basınç 1.16 bar ve enjektor suresi ise 7ms ye çıkmış. 1.20 bar yapıp tekrar kalibrasyon yaptım. Gaza veya benzine geçişte sorun yok tekleme sarsıntı yok. Torque ltf ve stf bakarak yola çıktım. Benzinden gaza geçtiği gibi ltft ve stft sıfıra sabitlendi. Araba yığıldı kaldı 40 kmyi geçemedim. Motor arıza ışığı yandı. Hata kodu kontrol ettim. Çoklu silindir ateşleme hatası ve yanlış zamanlama ateşleme hatası kodlarıyla karşılaştım. Tekrar pc ile bağlandım. Basinc sabit degışıklı yok. Ama enejktor süresi 8ms ye çıkmış. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir

2. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    Lpg programi hata bolumune baktinizmi.herhangi bir hata kodu verdimi.

3. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    Evet baktım hata kodu yoktu acaba ECU mu bozuldu

4. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    Sorun çözüldü eki enjektorleri taktım sorunlar geçti

powerkırk3 bunu beğendi.
  5. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    ecuda olsa programa baglanmazdı.gecmiş olsun muhtemelen enjektorlerden.ama hata vermemesı ılgınc.

powerkırk3 ve selverin bunu beğendi.
  6. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    Teşekkür ederim evet hata vermeyince aklım karıştı buji olabilir deyip kontrol ettim sıkıntı yoktu. Vaktim varken enjektorleri değiştireyim dedim ve eskilerini taktım araba sorunsuz çalışınca enjektorle gitmiş dedim.

powerkırk3 ve leoncu bunu beğendi.
  7. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Enjektörlerin hepsimi ayni 8 ms ye çıkmışti yoksa bir ikisi sıfır digerlerimi 8 ms idi.

8. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Eski enjektörler neydi hocam kac ohm du.

9. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Şimdi konunun başına baktım bildigin valtek 3 ohm muş enteresan. Tekli enjektörleri destekle iletisime gecip garantiye gonderebilirsin. Belki biri falan bozuktur.

10. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    Evet hepsi 8ms olmuştu. Zamanında usta enjektorler tıkanık deyip içini açmıştı. Destek garantiye girmez dedi. Tekrar ustaya döndüm ben hepsinin içini açmadım 4. Silindire gideni açtım dedi. Meğer ben o sırada arabanın içine girip çıkınca, usatanın yanına gelip sorduğum vakit içini açtım kapattım dediğinde ben hepsini anladım. Desteğede hepsinin içini açıp temizlemiş deyince garanti gitti. Neyse şu an hepsi kutuda hangi enjektörü açıp temizledi bilmiyorum.

powerkırk3 ve Cliosymbol bunu beğendi.
  11. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Peki bu şekilde bir problem yaratması için şundan olabilir bundan olabilir dedimi destek. Bu şekilde hata vermesi enteresan.valteklerle suan bir problemin var mı motorda sana garip gelen tekleme gaz kesme vb.

selverin bunu beğendi.
  12. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    Bu sorun hakkında destekle görüşme fırsatım olmadı. Eski enjektörleri taktığımda fark ettiğim tek şey; yeni enjektörler araba benzindeyken çat çat çıt çıt benzeri ses çıkartmasıydı. Gaza geçince bu ses gidiyordu. Eski enjektörde böyle bir ses yok.

13. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    Destekle görüştüm enjektörlerde problem olup olmadığını anlamak için lpg servisine gidip göstermem gerekiyor. Aklıma tek bir şey geliyor usta takarken jel deterjanı enjektörün ucuna sürüp hortuma öyle bağlamıştı. Deterjan enjektör içinde pislik bırakmış olabilir.

14. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Ne cins bir ustaymiş bu ya muhtemelen gaz kaçağı olursa deterjan baloncuk yapsin diye sürdü. Motora bile gitmistir o deterjan. Bir kaçak tespit cihaziyla bakmak bu kadar mı zor.

selverin bunu beğendi.
  15. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Ön ısıtma açıktır ondan ses çıkarıyordur. Bende bu enjektörlerden almayı düşünüyordum hem ithal diye ama gözüm korktu açıkçası.

16. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    Ben yoruldum artık derdimi bunlara anlatmaktan. Gördüğümde ne yapıyorsun usta tıkayabilir dedim. Ben her zaman böyle takıyorum şimdiye kadar sorun olmadı diye cevap verdi.

x-calibur, powerkırk3 ve Cliosymbol bunu beğendi.
  17. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    Ben hala kullanmayı düşünüyorum. Doğru düzgün kullanamadan bu hale geldi. Tahminimce deterjan enjektorleri tıkadı başka bir usta bulabilirsem ona göstereceğim.

powerkırk3 ve Cliosymbol bunu beğendi.
  18. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    Merhaba arkadaşlar enjektorleri bir usta bulup gösterene kadar eski enjektorle deneme yaptım. Öncelikle enjektoru taktiğim zaman barı 1.15 e ayarladım. Bugün aralıklarla kontrol ettim bar 1.10'a sabitlendi ve tekrar kalibrasyon yaptım. Bununla yetinmeyip rölantide ltft stft sıfıra yakın olacak şekilde haritayı düzenledim. Haritanın kalan kısmını da rölantide göre düzenledim. Torque programıyla gözlem yapıp video aldım. Büyük ihtimalle yüzde 10-15 arası azaltmam gerekeçek ama nerlere müdahale edeceğimi kestirmedim. Değerleri aşağıda paylaştım.
    Video

Harita resimleri

19. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    500 ve 1000 kolonlarının komplesini %10 azalt geri kalanlarıda %20 azalt. Sonrasında yine video da bakarsın duruma, yada yanına birisini alıp hem cep telden bakarken hemde lpg yazılımında kutularda cep tele göre düzenleme yaparsın.

20. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    Teşekkür ederim malesef tek başıma yapmak durumundayım :) yeni değerler aşağıda mantığı kavradım gibi 1500 ve sonrası kollarda yüzde 5 veya 10 kısma yapacağım değil mi?
    Video

powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş