Atiker Enjektör Sıralaması

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve social tarafından 17 Mart 2012 başlatılmıştır.

1. Medet keles

Medet keles New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Devre semasina gore yaptim ama benzin enjektor kismini gostermiyo ayni rengi benzin enjektorunne bagladim bende

2. Seslenti

Seslenti LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    147
    bu denemeyi benimde yapmam lazım. 1. Numaralı enjektörü kapatık fişi çekince ne olması lazım ki doğru veya yanlış olduğunu anlayalım ?

3. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Atiker fastte lpg programından kapatıldığında kapatılan piston benzin enjektörüyle çalışıyor bu mantıkla
    2-3-4 numaraları programdan kapatın sadece 1 numara lpg ile çalışsın onunda üzerinden fişini çekin motorun silkelemerek çalışması lazım

4. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Enjektor soketleri motor kapagının altında vidaya uyan alyan anahtarda bulamadım bende,
    Programdan kapattıgım enjektörün hortumunu pense ile sıktım motorun çalışmasında değişiklik olmadı, aynı enjektörü açıp sıktığımda titremeye başladı.
    Sadece,
    3 ve 4. Enjemtörler açıkken hortumları sıktığımda çok fazla değişiklik titreme yapmadı.

Programdan sadece 3. Ve 4. Enjektörü kapattığımda rolantideki devir inip çıkması düzeldi.

Benim enjektörlerin sıralaması doğru ama enjektörler bozuk sanırım.

5. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Programdan kapattığınız da benzin enj. Devreye girdiginden degisiklik olmaması normal. Ve hatalı çalışmadığını gösterir.
    Fakat 3le 4. Enj. Kapattıgınızda dalgalanma düzelmesi ya enjektorlerin fislerinin yanlış takıldını ya da arızalı olduklarını gösterir.

Seslenti bunu beğendi.
  6. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Benim enjektörler 1-3 ,2-4 şeklinde 2şerli olarak çalışıyor, resimdeki gibi. Brn şimdi enjektör soketlerini buna göremi takmam lazım acaba

3. Ve 4. Enjektörlerin hortumlarının yerini değiştirdim bi düzelme olmadı

Triger tarafımdan reismdeki diagramda benzin enjektörlerimin sıralaması
    1-4-2-3

Lpg Enjektör sıralamasımıda buna göremş yapmam lazım

Ekli Dosyalar:

7. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hayır

8. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Enj sıralaması ateşleme sırası ile ilgili değil genelde triger kayısı tarafından baslar 1. Piston 1 enj 2.piston 2. Enj. Seklinde

Seslenti bunu beğendi.
  9. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Oyle ise sıralama doğru, programdan 1. Enjektörü kapatıyorum tiriger tarafından 1. Kapanıyor, 4. Enjektörü kapatıyorum en sondaki kapanıyor, diğerleride aynı kapanöada sorun yok.

Ama 3. Ve 4. Enjektörlerin çalışması sıkıntılı çok az değişme oluyor, boşuna enjektör almak istemediğimden emşn olmak istiyorum

Servis fabrikaya yollayacaz ne zaman gelir belli olmaz dedi bendr onu beklemektense bu siteden enjektör alayım diyorum ama sorun enjektörden değilse ondan emin olmak istedim.

Sayfayı Paylaş