Atiker Fast Ayarlarım

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve lertek tarafından 12 Nisan 2014 başlatılmıştır.

1. lertek

lertek New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Son olarak LPG ile 10 km kadar yol yaptım ve bilgisayara bağladım 1.20 olarak ayarladığım basıncın 1.05 lere düştüğünü gördüm. Tekrar basıncı arttırarak 1.20 seviyelerine getirdim. Birkaç defa sertçe 5000 devirlere kadar gaz verdiğimde basıncın 1.15 lere düştüğünü gördüm bunu 2-3 defa tekrarladım en sonunda basınç düşmemeye başladı bu haliyle kalibrasyon yaptım. ekran görüntülerini paylaşıyorum. Regülatörde sorun olduğunu düşünüyorum, siz ne dersiniz.

Moderatör tarafından son düzenleme: 17 Kasım 2014
  2. lertek2

lertek2 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba,
    Ben lertek kullanıcı adımla foruma girerek gönderdiğim mesajlar forumda gözükmüyor, mesajı gönderdiğimde admin tarafından kontrol edileceği yazıyor. Ben yazıyorum admin cevaplıyor fakat benim mesajlar gözükmediği için konuyu okuyan diğer üyeler için kopukluk oluşuyor sorunu düzelttikten sonra lertek2 olarak açtığım bu kullanıcı adını ve mesajı silin lütfen.

3. lertek

lertek New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba,
    Üç gün önce aracın kutup başını söktüm ECU sıfırlandıktan sonra 135 km benzin ile kullandım basıncı 1.20 ye ayarladıktan sonra yaptığım kalibrasyon görüntüleri aşağıda

4. lertek

lertek New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Bugün ayarlara baktığımda harita tamamen değişmişti, basınç 1,20 ile 1,29 arasında oynuyor. 3 gün önce arıza lambası tekrar yandı. Kalibrasyon sonucu alınan ekran görüntüleri aşağıda. Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen.

5. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    Haritan çok güzel aynı harita benim aracımdada mevut bu haritada lpg karışımından dolayı arıza lambasının yanmaması lazım. İlk resimdeki basıncı 1.20 ayarladığın resimdeki değerlerde karışım güzel basıncın 1.20 ile 1.29 arasında oynadığı değerlerde araç lpg de bira zengin karışıma düşmüş bana göre regülatörde basınç dalgalanması ayarların değişmesine sebep oluyor. Aracındaki regülatör son günlerini yaşıyor olabilir. Birde lpg ve regülatör ısısı aynı gözüküyor forumda bununla ilgili bilgilere ulaşabilirsin. Arıza lambası yandığında arıza kodunu okuttunmu arıza kodunu burada paylaşırsan sana daha net yardımcı oluruz.

6. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Birde lpg geçme sıcaklığını 25 dereceye ayarlamışsın 35 yapsan daha iyi olur lpg geçme zamanınıda 10 sn altında olmasın. max basınç ve min basınç yazan yerdeki değerlerden min basınç yazan yeri 0,65 yapabilirsin. Oradaki enjektör hata zamanı yazan yer ise kaba bir tabirle üst üste bindirmedir. araç benzinden lpg geçerken geçişin yumuşak olması için geçen süredir bu ayarda dikkat etmen gereken ise lpg enjektörü ile manifolt arasındaki hortum uzunluğuna göre girdiğin değerdir 200 ms sorun çıkarmıyorsa bu ayarı değiştirmene gerek yok.

7. lertek

lertek New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba Maviş01,
    Değerlendirmelerin için teşekkür ederim. Harita değerlendirmesi nasıl yapılıyor nelere dikkat edilmesi gerekiyor bir türlü öğrenemedim. İlk kalibrasyon yaptığımda haritadaki her iki çizgi üst üste binmişti, bu şekilde 1 gün sonra arıza lambası sönmüştü. Balım bu kalibrasyondan sonra ne olacak eğer iyi olduysa lamba sönecektir diye tahmin ediyorum. Regülatör ile ilgili değerlendirmene katılıyorum. 2007 yılında LPG kiti ile birlikte araca takılan regülatör ömrünü tamamlamış olabilir. Regülatörü kesinlikle değiştirmem gerektiğini nasıl anlayabilirim acaba? Fazla yakıta sebebiyet verir dersen kesinlikle bu belirti var ama ayarlardan mı, regülatörden mi bilmiyorum.

8. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Öncelikle lpg regülatörünü iyi bir ustaya göster ömrünü tamamlamışsa değiştirmelisin regülatörle ilgili forum yetkilileriylede görüşebilirsin çok uygun fiyata stabil çalışan regülatörleri olması lazım. Karışıma gelince lpg ayarı yaptıktan sonra her devirde benzin enjektör ms takip edeceksin ve lpg de iken benzindeki bu değerler değişmeyecek. Örneğin senin arabanın rölantide benzin ms. 3.3. dür. Bir diğer ayar şeklide obd cihazıyla yapılır hava yakıt karışım değerleri takip edilerek.

9. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    LPG montajının resmini sakıncası yosa buraya koyabilirsen montajını merak ettim standartlara uygunmu. Bir diğer konu arıza lambası yandığında hemen lpg karışım ayarı bozuk diyemeyiz öncelikle arıza kodunun ne olduğunu görmek lazım başka sorunlarda olabilir.

10. lertek

lertek New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Keşke Edirne'de iyi bir usta olsa da baktırsam adam kalibrasyon yaptıktan sonra haritaya bakmaya bile gerek duymuyor. O derece usta yani. Regülatörü sorduğumda bozulana kadar kullan dedi bana. Ben de gittim kablo aldım, ben ondan daha iyi usta olacağım yardımlarınızla.
    Benzin ve LPG deki ms leri nasıl takip edebilirim, farklı çıkması halinde nasıl eşitleyebilirim bunu söylersen iyi bir anahtar vermiş olacaksın bana. Birazdan montaj fotoğrafları çekip buraya vereceğim fotoğrafları. İlgine teşekkürler.

11. lertek

lertek New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Montaj fotoğraflarım aşağıda

12. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    enjektörlerinin montajının bu şekilde olacağını tahmin etmiştim enjektör manifolt arası hortum uzunluğu 10 cm fazla bu şekilde o enjektörlerle kalibrasyonu düzgün yapsan dahi arıza lamban yanacaktır. Benden sana tavsiye öncelikle o enjektörleri söktür manifolduda söktür manifoldu güzelce temizlet ve enjektörleri manifolt sökülü şekilde enjektör manifolt arasındaki hortumlar 10 cm geçmeyecek şekilde yeniden monatını yaptır. montaj sırasında nozullarınıda kontrol et 2.0 mm olacak hatta bu araca 2.0 nozul bile yetmiyor 2.1 mm nozul taktır bulamazsan torna tezgahında nozullarını 2.1 mm ölçüde genişlettir. ondan sonra gaz kesici ve lpg filitreni yenile regülatörün bakımını yaptır gerekiyorssa değiştir. ondan sonrada Akünün hemen yanındaki kutuda aracın ecusu var 3 adet giriş jakı var onları söktürüp 30 dakika kadar bekle geri taktır benzin ecusu sıfırlanacaktır 100 km kadar benzinde bin ve lpg de kalibrasyon yaptır ve resimlerini burada paylaş ince ayarlarınıda ben buradan sana tarif edecem ve inşallah lpg karışımı kaynaklı arıza lamban yanmayacak.

13. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    lpg programı açıkken sağ üst köşede benzin ve lpg yazan yerde benzin ve lpg süreleri yazıyor aracı benzine al ve oradan her devirde rölantide benzin ms nerede olduğunu not et sonra örneğin benzinde 1000 devirde iken lpg al benzin süresi değişmemeli 2000 devirde aynını yap o şekilde süreleri eşitleyeceksin yani lpg aldığında benzin ms değişmeyecek. lpg aldığında benzin ms artıyorsa o anda lpg de fakir karışım geliyor benzin ecusu yakıtı artırmak için benzin ms artırıyor demektir tam tersi oluyor benzin ms düşüyorsa lpg de zengin karışım geliyor benzin ecusu zengin karışımın önüne geçebilmek için benzin ms yesini düşürüyor demektir. Siz yukarıda belirttiğim ayrıntıları yaptırın ve bir müddet benzinde kullanıp lpg kalibrasyon yapıp resimleri burada paylaşırsanız ince ayarlarınıda ben size yaptırırım.

14. lertek

lertek New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Söylediklerini hafta sonu yapmaya çalışacağım, ama o enjektörleri 10 cm hortumla nasıl takacaklar bilemiyorum. Sizin aracınızın montaj fotoları var mı forumda, sizin enjektörleri görebilir miyim.

15. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Sonradan görüdüm montajı ve bakımı kolay olsun diye lpg filtresinin montajını regülatörden çok uzağa yapmışlar lpg filtresini söktürüp onuda arka tarafa lpg regülatörünün yakınına montaj yaptır böylece aradaki hortum kısalacak ve gaz ısısıda düşmeyecektir. Regülatör ısısı ile lpg ısısı aynı gözüküyor forumda bununla ilgili kaynaklarıda inceleyebirisin ısıların aynı olmaması gerekiyor.

16. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Hafta içi çalışıyorum arabayla uğraşacak zamanım olmuyor çarşamba günleri izinliyim çarşamba günü ayarlarımın görselini ve montaj resimlerini sana fikir vermesi açısında burada paylaşırım benim enjektörlerimde seninki ile aynı manifoldun en altında manifoltla silindir boğazının birleştiği yere çok yakın aradaki hortum uzunluğu max 5 cm. ben bile montajlı haliyle zor görüyorum ama montajı yapılırken gördüğüm için kafam rahat. Tüm fotoları çarşamba günü çekip buraya eklerim.

17. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Enjektörleri emme manifoldunu söktürüp dışarıda yaptır.

18. lertek

lertek New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Benim aracın regülatör-lpg ısıları aynı olmaması gerekiyorsa aynı değil, fazla düşmemesi gerekiyorsa da aradaki fark sadece 2 derece bu normal değil mi? Ben yine de söylediğin gibi forumu inceleyeceğim.

19. lertek

lertek New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    O zaman ben senin fotoğrafları bekleyim, işlemleri senin fotoğraflara göre yaptırayım.

20. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211

Sayfayı Paylaş