Atiker Fast Hyundai Accent Era lpg ayarı

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve ALPEREN5939 tarafından 13 Haziran 2018 başlatılmıştır.

1. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    ilk adım problemim lpg den mi olduğuna anlamak lazım Elm327 v1.5 ile arıza kodlarını okuyup ltft stft değerlerini kontrol etmekte fayda var üstelik arızayı da silebilirsiniz
    sonrasında lpg bakılmalı.

ALPEREN5939 ve x-calibur bunu beğendi.
  2. ALPEREN5939

ALPEREN5939 Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    powerkırk3 hocam geçen gün benzindede lamba yakmıstı p2096 2 gündür benzinle geziyorum akşam söndürdüm lambayı stft ltft baktım ltft 0 stft -2 ila +3 arası oynuyor değer nasıl ? benzinde çalışması rölantide çok güzel çok atak araba lpg de de öyle ama lpg ye alınca araç afallıyor hala havamı alıyor biyerden acaba ?

3. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Guzel benzinde sıkıntı yok ozaman.
    Hava alsa map 0.35 den yuksek olurdu.
    Fastte Sag altta yesil enj. Isaretleri var sadece sìrasi ile 1. 2. 3.ve 4. Yesil birakarak afallama duzeliyor mu kontrol eder misiniz . Yesili kaldırdınız piston benzinle çalışılacaktır.
    Biriyle bile duzeliyorsa enjektorler değiştirmek gerekir.
    Enjek. Sıralamasını da ayni yerden kontrol edebilirsiniz sadece 1. Enj. Yesil yapin ve fisini cekin motorun calismasi bozulmasi lazim sonra 2 3 4. Denersiniz. fakat Sagdakimi soldakimi 1. Tespit etmek gerekiyor.

4. ALPEREN5939

ALPEREN5939 Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    powerkırk3 hocam fakir karısım hala devam ediyor şaştım kaldım lpg de stft - lerde geziniyor bu seferde ltft - oluyor benzine alıyor tam tersi birde şöyle bir sorunumuz var lpg basıncını ayarlayıp 1.10 1.20 arası kalbrasyon yapıyorum gaz bitmeye başlayınca basınc fırlıyor 1.40 1.60 lara gaz alıyorum düşüyor ama kalibrasyon sonra 1.15 se bi bakmısım 1.23 ne yapmak lazım regülötör demi sıkıntı var acaba

powerkırk3 bunu beğendi.
  5. symbol

symbol LPG-C04a Pro Brc Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    969
    Haftasonu bir arkadaşın araca ayar yapmaya çalıştık ancak lpg regülatörü değişimini önerdim. Benzer sıkıntı onda da vardı, regülatör basıncı sabit kalmıyordu, ne kadar ayar yaparsanız yapın araç kendini toplayamıyordu. O sebeple ayarı yarıda bıraktık, enjektör+regülatör değişimi sonrası yapacağız ayarı

powerkırk3 ve ALPEREN5939 bunu beğendi.
  6. Serdarserdar

Serdarserdar Lpg-C01A Pro Atiker Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    22
    Aynı araçtan bende de var sistem safefast regülatör yeni bende bi ayar tutturamadım arıza ışığını ben söndürüyorum 2 gün sonra yine yanıyor kronik sanırım bu araçlar da.

7. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam bence de regülatörü yenilemeniz gerekiyor. Ama min basıncı kademeli arttırarak belki bir süre daha idare edilebilir.

x-calibur bunu beğendi.
  8. ALPEREN5939

ALPEREN5939 Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    evet çogu accent erada bu sorun var ince ayar sadece başka birşey yok

9. ALPEREN5939

ALPEREN5939 Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    şuan min basınç 0.68 gaz bitince basınç yükseliyor aşırı bir tekleme ve chek lambası yanıp sönüyor 1.2.3.4 silindir hatası veriyor haliyle bu arada haritadan zenginleştirdim baya baya biraz şuan hiç fakır karısım hatası vermedi fakat ltft - 20 lerde :) tekrar haritayı atıcam

powerkırk3 bunu beğendi.
  10. ALPEREN5939

ALPEREN5939 Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    powerkırk3 Hocam uzun zamandır sorucam bu filtreden enjektörlere giden hortum biraz fazla uzun değilmi motorun etrafından dönüyor :) doch yazısının altında enjektörler ?

11. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Evet Hocam sanki gereksiz uzun olmuş hortum. Isı sensörüde filtre üzerinde hortumda tam rüzgar alan yerde kalmış. Hele Dur kalklar da daha da sıkıntı tam egzoz manifoltundan hararet alacak yerde.
    Enjektör kütügünün sagdaki hortum girisiyle soldaki kör tapasını yer degiştirin ve gaz girişini kütüge soldan verirseniz hortum baya kısalacaktır.
    Kolay gelsin

12. karaefe

karaefe LPG-C04a Pro Brc Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    47
    @powerkırk3 giriş fark etmiyor mu?

@ALPEREN5939 evet hortum çok ama çok uzun.özellikle benzinden gaza veya gazdan benzine geçişlerde sartıntı oluyor mu?

13. ALPEREN5939

ALPEREN5939 Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    karaefe YOK herhangi bir şikayetim yok geçişlerde banada çok saçma geldi bu kadar uzun tutulması

ercan78 bunu beğendi.
  14. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam enjektör kütüğüne giriş yönü farketmiyor

x-calibur bunu beğendi.
  15. ALPEREN5939

ALPEREN5939 Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    powerkırk3 Hocam bu hortumun bize ne gibi artı eksileri olabılır ?

16. Serdarserdar

Serdarserdar Lpg-C01A Pro Atiker Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    22
    Benim filtre radyatörün yanında benimki çok çok uzak o zaman geçiştede sarsıntı oluyor. Demem bundanmış.

17. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    geçişlerde sıkıntı,
    havanın sıcak soğuk durumunda, dur kalkın çok olduğu veya yüksek sür'atli kullanımda ltft stft de kafa karıştırıcı değişiklikler olabilir.
    Buna sebep ise Gazın sıcaklığının ölçüldüğü yer ile enjektörlerin bulunduğu yerdeki sıcaklık farklılıkları alacaktır

Son düzenleme: 17 Kasım 2018
    x-calibur ve ALPEREN5939 bunu beğendi.
  18. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Bende kisaltma yoluna bakacagim..1 mt den fazla hortum var..yapinca paylasacagim.

ALPEREN5939 bunu beğendi.
  19. ALPEREN5939

ALPEREN5939 Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    powerkırk3 hocamçok şükür fakir karışım hatası almıyorum alsam bile ayarını yapıp sıkıntı çıkmıyor fakat daha öncede belirttiğim gibi nozul 2.2 basınç 1.21 araçta gaz bitince basınç 1.30 1.35 lere çıkıyor haliyle lpg ms 4.7 4.9 lara iniyor gaz alıyorum bu sefer ama basınç yerine oturuyor 1.21 bu sefer lpg ms 5.1 5.2 alttakı güncel pazar günü yol ayarı yaptım bu şekilde bir harita oluşturdum fakat bugun arabada hantallık hissettim bi baktım 2 3 4 5 6 7 lpg çizgisi aşağıya inmiş yani benmi yapamıyorum yok bir sıkıntımı var birtürlü bu harita sabit kalmıyor

20. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam gaz biterken basınç artıyorsa regülatör bozuluyordur.
    Siz basınç düzeltmesini ayarlarmış mıydınız her %10 basınç yükseldiğinde %10 fakirleştirme her %10 basınç düştüğünde %10 zenginleştiriniz. Min basınç degerini 1.2 bar için .75 ayarlayınız.
    Haritada bazen benzin kısmı da değişiyor aklınızda olsun. Sizdeki gaz haritasındaki değişim basınç değişimiyle alakaşı olmalı.

Sayfayı Paylaş