ATİKER FAST LPG AYARI VE YÜKSEK DEVİRDE YIĞILMA SORUNU

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve bugra011 tarafından 12 Aralık 2017 başlatılmıştır.

1. bugra011

bugra011 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    23
  2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam baya karışık bi durum şu ndan yapar diyemicem ama sırayla kontrol edelim.
    Basınç düsmesi için
    1.Tankın üzerindeki valf
    2.tankdan öne gelen gaz borusunda ezik okup olmadıgı
    3.motor tarafındaki gaz kesicinin kontrolü ve filtresinin durumu
    Kontrol edilmesi gerekiyor.
    Bunlar saglamsa sorun regülatörde olabilir.
    Enjektörleri temizleme olayına girmeyin elinizde kalır . Ama programda sag alt tarafta yesil enjektör sekilleri var .lpg de iken hepsini renksiz yapın .araç benzinde çalışır. Enj. Cikış hortumlarıni pense ile sıktınızda motor calısmasında farklılık oluyormu kontrol edin düzelten hortumun enj. Arizalıdır
    1. Enjektörü yesil yapın lpg de calışsin ve çıkışını pense ile sıkın mororun calışmasında bakın bozulması lazım sonra sirası ile hepsini 234 de yapın. Bu kontrol yazdıgım gibi olursa enjektörler ssglamdır.
    Bu yazdıklarımı hicbir hortumun kaçırılmadığı manifoltun kontrolsüz hava almadıgı buji ve kablolarının bobinlerinin saglam oldugu varsayılarak yazdım.

leoncu ve x-calibur bunu beğendi.
  3. bugra011

Beğenilen Mesajları:
    23
    @powerkırk3 hocam basınç düşmesi derken aslında lpgnin bitmesine bağlı basınç düşmesinden bahsediyorum.
    basınç tam düşmeye başlayıp gaza atması gerekirken o seviyeye kadar düşmeden 1. 2. 3. enjektörler kapanıp 4. enjektör açık kalıyor. yani enjeksiyon süresi normal devam ediyor.
    Aslında enjektörün açık kalması mı problem yoksa diğer enjektörlerin kapanması mı problem anlayamadım. enjektörler kapanınca basınç haliyle yükseliyor tekrar.
    Bundan dolayı aklıma ilk gelen enjektörden veya ECU'dan kaynaklı problem olabilir mi?

4. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Anlattıgım sekilde enjektörleri kontrol eder misiniz

5. bugra011

Beğenilen Mesajları:
    23
    Merhabalar,

@powerkırk3 hocam dediklerinizi denedim anladığım kadarıyla enjektörlerde problem yok fakat denerken şunu fark ettim.
    enjektör kütüğünden map sensörüne giden hortum P1 yazan yere bağlı. MAP yazan yerden çıkan hortuma da T dirsek bağlayıp bir ucunu emme manifoldunun üzerine diğerini de regületöre bağlamışlar.
    emme manifolduna giden hortum hafif katlanmış şekilde ve katlandığı yerde ve diğer kısımlarında yüzeysel görünen çatlaklar var.
    Hatta bu çatlaklar regülatöre giden hortumlarda da mevcut. fotoğrafları aşağıdaki gibi. Bu katlanma ve çatlaklar bu soruna yol açabilir mi?
    Ayrıca LPG basınç hata zamanını 10 bile yapsam sorun aynı şekilde devam ediyor fakat 0 yapınca sorun ortadan kalkıyor ama anlamadığım bu daha önce 300 iken neden sorun yoktu da şimdi sorun var?
    Değerli görüşlerinizi bekliyorum ;)

powerkırk3 bunu beğendi.
  6. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam catlıklı olan hortum degilde
    Enjektör kütüğünden map sensörüne p1 girişine giden hortum bu sıkıntıyı yapar. Ama hortum degil map sensoru.
    Gazı depo vanasından gazı kapatıp basınç hata zamanını 0 yapıpmotor benzine atın caya kadar calıştırın (Bu şekilde gaz bitmindeki sıkıntıyı görebilirsiniz) motoru durdurup Kontak açık motor calışmazken map sensoründeki p1 ucunu söküldügünde sıfıra çok yakın bir deger görmelisiniz dener misiniz. Birde p1 map e baglı hotumların saglam olması önemli siz her ihtimale karsi degistirin.
    Min basıncı 0.80 yapsanızda basınc 0.80 nin altına düstügünde motor benzine atmayorsa map sensörünün p1 girisi yani kontrol edicemiz ölcümünde sıkıntı oabilir

leoncu bunu beğendi.
  7. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Birde yedek alip fabrika ayarına dönüp tekrar yedegi yükleyerek dener misiniz

leoncu bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş