ATİKER FAST LPG SIRALI SİSTEM LPG PROGRAMINDA BASINÇ DÜZELTME SICAKLIK DÜZELTME RESİMLİ UZMAN AYARI

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve oktayoo tarafından 25 Ocak 2015 başlatılmıştır.

1. dr.arrican

dr.arrican LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    132
    Ateşleme sisteminde sorun yoksa orjinal tırnak aralığı ile sorunsuz kullanırsınız.

2. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    aynen, kendi deneyimim, vectra da benzinde sürekli vuruntu algılayan sensör, LPG de çok çok nadir vuruntu algılıyor.

Vuruntu olmuyorsa, buji görevini yapıyor demektir.

3. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    sevindim açıkçası, baya mücadele ettiniz. sonuç güzel oldu. tepe tepe kullanın aracınızı.

4. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Yani bu değerler normal mi diyorsunuz.Teşekkürler :)

5. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Bu konuyu özellikle takip ediyorum sorunun kaynağı hakkında meraktayım. :)

oktayoo bunu beğendi.
  6. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Bende aynen...
    Enjektör testi nasıl yapılır.hortumları sıkmak dışında.

7. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132

Buna benzer bir ekran olmalı. Atikerin yazılımını bilmiyorum. Buradan enjektorler tek tek devreden çıkarılıp süreler kontrol ediliyor. Çok detayini ben de bilmiyorum. ;-)

8. hondamurat

hondamurat LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    86
    program üzerinde benzin ve enjektör çalışma ms altında enjektorlerin resimleri var kucuk 4 adet üzerlerine tıklayınca devre dışı bırakılıyor.tekrar tıklayın ca devreye alınıyor.çalışırken yeşil çalışmayınca beyaz oluyorlar

oktayoo bunu beğendi.
  9. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Teşekkür ederim bilgi için.Deneyelim bakalım ne oluyor,peki devre dışı bırakılan lpg enjektörü yerine benzin enjektörü mü devreye giriyor yoksa çalışma 3 silindiremi düşüyor.

10. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Başka bir konuda aynı soruyu sormuştum cevap anlamamıştım, emin olmamakla birlikte benzin enjektoru devreye giriyor diye düşünüyorum. Çünkü aracın çalışması bozulmuyor.

11. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    benzin enjektoru devreye giriyor

dr.arrican bunu beğendi.
  12. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    bende 1.18 basınçla yaptığım kalibrasyon değerinin neden araç ısındıkça 1.04 lere duştuğu yanıtını alamadım.gerçi basınç düzeltme ile müdahale ettim ama programda neden böyle gorunuyor

13. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Tek tek kapatıp açtık nasıl anlıycaz sorunlu enjektörü.

14. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Bir soru daha bende enjektörler atiker ahc 3ohm seçili.enjektörler kırmızı üzerinde 3 ohm yazıyor fakat ahc yazmıyor.acaba sadece atiker 3ohm seçip kalibrasyon yapsam bişey değişirmi.3ohm ile ahc 3ohm farkı nedir.

15. mahirK

mahirK LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    82
    enjektörler görülür yerde ise enjektörlere giren kabloları çıkar tak bu şekildede anlarsın yalnız kablo sırasına dikkat et çıkardığın şekilde tak :)
    rölantata her enektörü deniyorsunya hafif bir gaz ver denemelerinde
    ben enjektörleri temizleme vermiştim bir çıhaza bağladılar yarım saat sıvı verdiler içerisine her enjektöre bağlı bir ölçü çıhazı vardı üç enjektör aynı değerde gösteriyor biri yukarı değerde gösteriyordu o enjektörün bağlı olduğu kırmızı şeyin bağlı olduğu demiri alyanla çevirerek aynı değere getirdi
    tüp takıldığında 4 ay sonra enjektörleri değiştirdim 10000 km olmamıştı :(

16. mahirK

mahirK LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    82
    fiyatı merek ederseniz temizleme fiyatı ve filitre değişimi 2013 yılında 75 tl idi

17. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    çok para ben geçen gün atiker valtek enjektorleri yanında filtre takımı ile 90 tl ye aldım mscs elektronik ten. 2 yıl garantili kafam rahat en azından sıkıntı olursa firma zaten yanımızda .enjektor kablolarını sokerek deneme yapmak riskli onun yerine enjektorden çıkan boruları karga burun pense ile sıkarak denemek daha mantıklı . zaten çalışıp çalışmadığı o zaman belli olur .herşeyi geçtim motor kaputunu açıp motoru çalıştırdığınızda benzinden gaza geçişi dinlediğinizde ve çalışmasını dinlediğinizde sıkıntılı motor kendini belli eder.iyi pazarlar

18. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Selam arkadaşlar,bugün enjektörleri programdan tek tek devre dışı bırakıp denedim.Herhangi bir sıkıntı görmedim.Sonra tatmin olmayıp enjektör üzerindeki kabloları sırasıyla tek tek çekip geri taktım.Her çekip taktığım kabloda motor sesi değişiyor stop edecek gibi yaparken geri taktım,hatta o arada gaz kesici rölenin sesini duydum,(çat çat) benzine geçip tekrar gaza geçiyor sanırım.Bu duruma göre enjektörlerim sağlam.

Arkadaşımın aracının (civic 1.4is 90bg.) lpg bakım sinyali ötüp duruyordu,bu arada onun ecu ya bağlanıp alarmı 5000km. ye kurdum uyarı sinyal sesi kesildi.Arkadaş sevindi :) Arkadaşta kırmızı enjektörler var üzerinde Valtek yazıyor ve tepede 3ohm yazılı.Programda "Atiker 3 ohm" seçilmiş.

Arkadaşın görseli ; hiç sorunu yok dediğim araç; nozuller küçük yada basınç açmak lazım ama bulaştırmadım şimdilik :) kendisi memnun.Akü değişikliği yapmıştı hata vermiş ve benzin haritası silinmiş.

Son düzenleme: 22 Şubat 2015
  19. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Arkadaşlar yaptığım test'e göre enjektörlerim sağlam,bendeki enjektörler kırmızı üzerinde Atiker tepesinde 3 ohm yazılı,programda enjektör tipi "Atiker ahc 3ohm" seçili.Ben bunu "Atiker 3 ohm" olarak değiştirdim ecuyu resetleyip,daha önceden yedek aldığım benzin haritalı ayarları yükleyip kalibrasyon yaptım.Her zamankinden çok farklı bir çarpan çizgisi çıktı,enjektör rekorları büyük uyarısı vermedi ve lpg enjeksiyon süresi ahc seçili iken 3,8-3,9 hafif oynarken bunda 3,8-4,1-4,3 gibi daha geniş aralıkta oynamakta.Gözlemlediğim bunlar oldu,ekran görseli almayı unutmuşum.Şimdi böyle kullanmayı düşünüyorum ne olacak bakalım.

Sormak istediğim "atiker ahc 3 ohm" ile "Atiker 3 ohm" arasında ne fark var,bendeki enjektörler acaba hangisi?
    Not: Programda "Atiker ahc 3 ohm" bu şekilde yeşil renkli yazılmış,esprisi nedir bilmiyorum.

20. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    Benimde enjektörlerim atiker 3 ohm seçiliydi montaj yaptığım yer öyle seçmişt sonra kendim ahc yapıp ayar yapmıştım, tekrar gittiğimde direk usta onu düzeltti :)) pek fark yok bendede ahc ile 4.1'di normal yapınca 3.7-3.8 oldu

Sayfayı Paylaş