ATİKER FAST LPG SIRALI SİSTEM LPG PROGRAMINDA BASINÇ DÜZELTME SICAKLIK DÜZELTME RESİMLİ UZMAN AYARI

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve oktayoo tarafından 25 Ocak 2015 başlatılmıştır.

1. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Bende böyle düşünüp dediğiniz şekilde ufaktan bi ayar yaptım bu sefer rolanti zengin oluyor.Benzin enjeksiyon sürem 2.8 - 2.9 olması gerekirken 2.4 - 2.5 oluyor.devir ekranı biraz daha detaylı olsa iyi olurmuş 300 - 600 - 800 olarak artıyor. 300 olan yerleri %5 artırdım.deneyeceğim bakalım.Rolanti devrim 740-760 oynuyor ve devir haritası 600 üzerinde buna müdahale edince zengin oluyor.devir haritası 300 -400-500-600 olsaymış daha hassas ayarlanabilirdi.

2. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Çok emin değilim ama vardı heralde,dikkatimi çekmemişti.Daha önce sordunuz sanki,bu bağlamda ayağımızı gazdan çekince enjeksiyon süreleri düşmeye başlıyor ve benzin enjeksiyon süresi 2.0 iken lpg 3.0-3.1 ve cut-off oluyor.Bu süreler araçta ne yapar lpg enjektörleri 3.0 da nasıl çalışır. yoksa cut-off a gidişte bu etkisizmi sadece değerler düşüp etkisi olmuyor mu

3. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    2.0mm nozul varkende 2.2. Ilede ayni sorun mevcut brcsi olandada yapiyor kitmtm dede malesef çözümü yok ama stop etmemesi gerekiyor ederse sıkıntı var

4. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    selam arkadaşlar,rpm düzeltmeyi kendi yapsın bakalım ne yapacak diye oto adaptasyonu açayım dedim.Benzin haritası istenilen düzeyde değil silinsin mi dedi, evet dedim sildim.Lambda sensör aralığı belirlenemedi oto kalibrasyon yapın dedi, bunu yapmadım .Benzine alıp aracı kullandım basın Express-e5 den bakırköye şirkete kadar benzinde kullandım.Trafik vardı fakat üst devirlere fırsat buldukça çıktım.Benzin haritası tüm map basıncında 3500 devir olan yere kadar oturdu,yarım gaz dip gaz vs. kullandım şuan oto adaptasyon açık fakat aracı park edince lpg ye aldım sadece rölantide düzeltmeler başladı. akşam çıkışta yolda yapacak artık.

Videoyu izlerseniz ,merak ettiklerim;
    - oto adaptasyona basınca çıkan lambda sensör karışım sınırı değeri ne yazılmalı, 0,0 ayarlı
    - araç ecusu bildiğimiz üzere oksijen sensöründen aldığı bilgilere göre benzin enjeksiyon süresi oluşturuyor.Oksijen sensörü benzinde yanma sonucu açığa çıkan o2 ile lpg de açığa çıkan o2 değerini aynı şekilde ölçebilir mi? yada oksijen sensörü ölçer ama benzinde ve lpg de ortaya aynı o2 mi çıkar.aracımız lpg de çalışırken oksijen sensörü bunu ölçüyor,karışım zenginse enjeksiyon süresini düşürüyor fakirse artırıyor.Acaba diyorum lpg de biraz zengin yada fakir bırakmak gerekir mi? umarım anlatabildim derdimi :)

video kısa;

http://youtu.be/OCLUh59JHN4

Son düzenleme: 15 Mart 2015
  5. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    RPM Düzeltme ekranındaki devir (sizdeki 300 600 800 standardı 500 1000 1500)satırlarını tıklayınca istediniz değeri girebiliyorsunuz (hatta msn değerlerini de değiştirebiliyorsunuz) fakat hiç denemedim baştan kalibrasyon yapmak gerekebilir.

6. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    lamda sensörü karışım sınırı açıklaması stag 300 ISA (bildiğimiz ATİKER FAST) kitapçığında
    "lambda sensör mixture threshold - voltage value of the lambda probe above which the fuel mixture will be regarded rich" yani ben en yüksek lamda voltajını giriyorum (en soğuk havada ilk çalışma lamda voltajım 1.8 volt )
    0 .0 yaparsak o zaman hep fakire gitmez mi

EGR bunu beğendi.
  7. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    bencede böyle bir değer girmek lazım ama fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.En yüksek lambdayı girsek oto.adaptasyonu hep açık bıraksak belkide düzgün gidecek.

EGR bunu beğendi.
  8. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Ben en büyük lambda voltajını girerek aylardır otomatik adaptasyonu açık kullanıyorum.
    Gayet de memnunum.
    İlk benzin haritasının tamamının oluşturulması ( rpm düzeltmesinin temeli olduğundan ) gerekli...

EGR ve oktayoo bunu beğendi.
  9. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    en büyük lambada voltajı (uego->voltaj) yazanmı olacak yani.

10. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Lambada sensörünü obd cihazı ile takip ettiğimde sinyal dalgası 0 ile 0.5 arasında gidip geliyor lpg de yakıtı azaltınca yani fakirleştirince sinyal dalgası 0 ile 2 arasında oluyor zenginleştirincede 0 ile 0.8 arasında gidip geliyor. benim araçta lpg de çalışrken lft şuan sıfırda sinyal dalgası bu şekilde. Otomotik adaptasyonum aktif değil Sinyal durumu bu şekilde olduğuna göre lambada tipini Voltage (0V fakir demek) seçeneğini seçmeliyim programda otomotik adaptasyon seçeneğine tıkladığımda açılan kutucukta lambada sensörü karışım sınırını da 0.8 şeklinde ayarlayıp otomotik adaptasyonu bu şekilde çalıştırmalıyım. Tahmin ediyorum ayarı bu şekilde yaptıktan sonra aktif edilen otomatik adaptasyon aylarca açık kalsada araç lpg de fakir karışıma düşmeyecektir.
    Oktay hocam tecrübelerinizi en ince detayına kadar paylaşmanız çok güzel bence konu sabitlenmeli.

oktayoo bunu beğendi.
  11. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    buradanda anlaşılacağı üzere lambda probundan bahsediyor

12. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Nasıl yani lambada probu ne demek açıklarsanız seviniriz. Birde sizin araçta lambada tipi hangi seçenek seçili durumda.

13. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Fast programinda ki lambda 1 lambda 2 voltajlarindan bahsediyor ben oradaki en yüksek değeri gidiyorum. Zaten Lambda voltajları ilk çalışmada ayni degeri gosteriyor (1.8/1.8) motor tam ısınincaya kadar biraz farkli (0.8/1.1) tam isindiginda da aynı gösteriyor (0.25/0.25)
    siz oradaki ilk calismadaki en yüksek değeri girin LPG ecusu sadece RPM düzeltme si yapsın
    Focus1 de motor ısındıkça lamda voltajı düşüyor. ayar düşük fakir seklinde

Son düzenleme: 16 Mart 2015
  14. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Atiker nanofastta voltaj değeri gözükmüyor hangisini seçeçeğimi bilemedim.

15. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    arkadaşlar oto.adaptasyon açık kullanıyorum durum şu şekilde ;

Ecu bağlantı sırasında "lambda voltaj aralığı tespit edilemedi,otomatik kalibrasyon yapın" şeklindeki uyarı,otomatik adaptasyona tıklayınca "lambda sensörü karışım sınırı" programda 0,0 gözüken yeri 1,2 yapınca artık bağlantı sırasında bu uyarıyı vermiyor.

Aracı ilk çalıştırdığımda yani soğuk iken programda gözüken lambda1 ve lambda2 voltaj değerleri 1,25v. olarak gözüküyor,en yüksek değer bu.Araç lpg ye geçtiğinde 1.20v oluyor,ısınmış halde ise 0,25-0,27 ye düşüyor.Bu sebeple ben "lambda sensörü karışım sınırı" nı lpg ye geçtiğinde en yüksek gördüğüm değer olan 1.2v olarak ayarladım.

Haritalar şu şekilde (20km. şehiriçi kullanım sonucu) ;

Lambda değeri

rpm düzeltme

eğim

Son düzenleme: 16 Mart 2015
    EGR bunu beğendi.
  16. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Hocam burada dediğiniz "Zaten Lambda voltajları ilk çalışma ve motor tam ısınmada aynı gösteriyor" bende ısındıkça düşüyor bu değerler.
    hangisi doğru acaba.

17. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Kusuruma bakmayın ifademi duzelttim sizde benim gibi lambda tipine dusuk değer fakir seklinde ayarlayin
    ayarlarinizda çok iyi olmuş güle güle kullanin...
    ....

ömerriza2016 ve oktayoo bunu beğendi.
  18. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Çok teşekkür ederim..bu forum, kurucuları ve çok değerli üye arkadaşlarımız sayesinde çok yol katettik.Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim.

powerkırk3 bunu beğendi.
  19. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Oktay bey senin araçta lambada tipini Voltage (0V fakir demek) seçeneğimi seçili bildiğim kadarıyla senin lpg kitide atiker nanofast.

20. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    evet, Lambda Tipi Voltage (0v.fakir demek seçili) - Lpg kitim: Atiker Fast System

powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş