ATİKER FAST Lpg'ye İlk Geçişte Çözülemeyen Sorunum

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve oktayoo tarafından 15 Nisan 2014 başlatılmıştır.

1. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    "mayçiçek" lpg-benzin geçişlerimde hiç sıkıntı sarsıntı yok sıcakken istediğin kadar geç,dediğim gibi sadece soğuk aracı çalıştırdığımda ilk geçişte oluyor.bu yüzden denemeleri sabah araca binerken ve iş çıkışında yapabilirim.
    İlk geçişte araç fakire düşüyor benzinde çalışırken araç soğuk daha mesela benzin enjeksiyon 3,8 olsun lpgye ilk geçişte benzin enjeksiyon 4,5-5,0ms lere çıkıyor.araç sarsılıyor devir düşüyor sorun bu,düzeldikten sonra sıkıntı yok.hatta kısa uğradığım yerlerden geri arabaya binip çalıştırıyorum motor daha soğumamış oluyor lpg ye geçince sıkıntı yok.

2. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    sanki bu işe yarar gibime geldi orjinalde ayar 200ms. de enjektörün gaz gönderme süresini geciktirmezsek olur gibime geldi şimdi.bu değerin üstüne çıktım ama hiç düşürmedim.enjektör hata zamanının mantığını doğru anlamışsam tabii :)

3. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    Oktayoo sen bir dene düzelme durumu yüksek. Bu yorumu yaparken lpg enjektörü ile manifolt arasındaki hortumu göz önünde bulunduruyorum.

4. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Lpg ilk taktırdığımda aynı sorunu yaşıyordum hata zamanı şuan 50 ms de ve o sorun yok obde cihazından benzinden gaza geçerken takip ediyorum benzindeki değerler hiç değişmiyor bilginize.

5. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    ben dün akşam rakamı 200 den 1000 ms ye çıkardım ama, benzer şekilde gaz geçişi iyileşti.

düşürünce de iyileşiyor mu?

6. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    enjektör hata zamanı kaba bir tabirle geçişlerdeki üst üste bindirmedir. Süre gereğinden fazla uzun olduğunda araç boğuluyor özellikle sabah soğuk havalarda ve ilk geçişte daha çok boğuluyor ısınınca okadar yapmıyor. Bu ayarı yaparken dikkat edilmesi gereken en önmeli kural lpg enjektörü ile manifolt arasındaki hortum uzunluğudur. Bana göre hortum uzunluğu 10 cm kadar olan ve 10 cm fazla uzun olmayan montajda ideal değer 50 ms ile 100 ms arasıdır. Benim araçta hortum uzunluğu 5cm geçmiyor 30 ms 40 ms ve 50 ms değerlerinde sorun çıkarmıyor ben 50 ms kullanıyorum. Benzinden gaza geçiş süresininde 10 sn altında ayarlanmaması gerekiyor. Benim araçta benzinden gaza geçiş sıcaklığı 40 dereceye ayarlı sabah ilk geçişler 500 m kadar yol alınca oluyor. 35 derecede obd cihazıyla geçişleri izledim araba lpg geçtiği anda sft derleri -8 -9 çıkıyor 40 dereceye ayarladığımda ise lpg geçtiği anda sft -2 gösteriyor.

7. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Arkadaşlar olmadı 100ms.80-60-50-40ms. sırayla denedim olmadı araç ısınmadan hızlı hareketlerle yaptım sonra 600-800-1000ms. Denedim aynı sonuç değişmedi.1000ms. İken enjektörler tek tek geçiyor 1sn. Aralıklarla sıralama dikkatimi çekti benzinden lpgye geçince 1-2-4-3 olarak açılıyor lpg enjektörleri tekrar benzin lpg yapıyorum genelde 1-2-4-3 oluyor bikaç sefer farklı gördüm emin değilim ama 2-1-3-4 gibi. bu önemli mi? Sıcakken 100 de aynı 1000de aynı geçişlerde hiç bir şey hissetmiyorum.

8. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    Abi aracı geceden lpg dönüşüm yaptırdığın yerin önüne çek sabah onlar çalıştırsın ve direk çözsün sorunu

9. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Emre çözebilirler mi bilmiyorum.

10. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    Abi ne demek çözebilirler mi ben senin yerinde olsaydım araba düzelene kadar ordan çıkarmazdım 40 derece geçiş yapıyor rolanti düşüp toparlıyor benim 25 derecede çok ufak bir sarsıntı oluyordu 30 derecede hissedilmiyordu regülötör veya enjektör arızalı parça hangisi ise değiştirilsin eğer ilgi alaka yok ise sikayetvar.com'a yaz yönlendirdikleri servise git onlar çözsün

11. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Doğru diyosun,garantisi devam ediyorken öyle yapalım.çözememek zoruma gidiyor servis çalıçanları inan buradaki arkadaşların bildiğini bilmiyor.

12. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    Abi garanti dahilinde yaptırmaya bakalım biz cepten para çıkmasın öbür türlü her türlü hallettiriz zaten çağlar usta var , maltepede var , göztepede var bunlar hep tanıdık sorunu çözmeden göndermezler :)

13. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Enjektörlerin 1-4-3-2 sırasında açılması gerekli acaba enjektör sıralaması yanlışmı yapıldı.

14. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Galiba yanlış yazdım 1-3-4-2 şeklindeydi. Ustalar tam doğru bilgiyi vereceklerdir.

15. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Ben bugun kendi arabamda da enjektor olu zaman degerini arttirdim, bende 0 (sifir) ms idi, rolantide iken ilk gecis hissediliyordu. 100 er ms arttirdim 500 - 600 ms yaptigimda lpg gecisi hissedilmez oldu o noktada biraktim. Bekleme suresi de 5 sn civari. Toplam gaze gecis suresi 7.5-8 sn arasi suruyor toplamda.

16. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Sıralamada hata olsa ısındıktan sonra hiç sorunsuz çalışır mı?
    Sorun ilk geçişte ve motor soğukken.Sonraki geçişlerde sıkıntı yok,
    Araçtaki sıcakken düzgün çalışan şeyler soğuk ilk çalışmada sorun çıkarıyor bu duruma göre soğuyan ve ısınan parçalara bakmak lazım.Bunların başında ;
    1-Regülatör (büyük ihtimal sorun bundan)
    2-Enjektörler (ısınan bişeymi bilmiyorum ama soğuk sıcak aynı çalışır sanırım)
    3-Lpg ecu su (araçtan devamlı enerji alıyormu devamlı çalışma halinde mi,yoksa lpg ye geçincemi çalışmaya başlıyor elektronik parçalar entegre,işlemci vs. ısınıncamı doğru çalışıyor acaba)
    By_Emre arkadaşımızın dediği gibi dönüşüm yaptırdığım yere gidip durumu anlatıp regülatör değişikliği vs. yapılmasını isteyeceğim.Sağolsunlar ne istemişsem yaptılar şimdiye kadar.Garanti devam ediyorken halletsinler.

17. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Son haritam şu şekilde,eskiden hep üst üste gelirdi şimdi enjeksiyon süreleri doğru olduğu halde garafik böyle.

18. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Lpg den dolayı benzindeki haritan bozulmuş gibi 2.0 nozulda turuncu çizginin 1.2 seviyesinde çıkması gerekmiyormu? İlk ayarlarda bendede senin şuanki yerle aynı oluyordu turuncu çizginin konumu. 300 Km benzinde kullandıktan sonraki kalibrasyonda 1.15 regülatör basıncı ile 1.2 seviyelerinde çıkıyor artık. ortalama 1 lt lpg ile 10.5 km yol yapıyorum lft değerlerim 0 da. Bir dikkatimi çeken şeyde regülatör basıncını 1.15 getirebilirsin fazla yükseltme 1.20 seviyelerinde enjektör rekorları büyük hatasını alırsın. İyice araştır aracın fakir karışımda kalır yakıtı çok yakarsın ve motora zarar verir. Obd cihazıyla lft değerlerini kontorl edip burada paylaşabilirmisin.

19. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Diğer bir ayrıntı aracının hava filtresi yenimi hava filtresi tıkalı ve eski isede araç az hava alacağıdan yakıt hava dengesini kurmaya çalışacağından kalibrasyon sonrası karışımı kısıyor olabilir.

20. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Regülatör basıncını artırırsam daha aşağı iner turuncu çizgi,benzin haritam yeni dediğiniz şekilde yaptığım hali.Obd cihazım yok,araç 98 model buna uygun cihaz varmı bilmiyorum.

Sayfayı Paylaş