ATİKER FAST SIRALI SİSTEM LPG AYARLARI RESİMLİ

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve hondamurat tarafından 18 Nisan 2014 başlatılmıştır.

1. hondamurat

hondamurat LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    86
    Sayın powerkırk3 elimizdeki sistemi ve programı kurcalaya kurcalaya hep birşeyler bulduk paylaştık öğrenmeye ve öğretmeye çalıştık ama ben otomatik adaptasyona pek güven miyorum. zaten belli bir süre açık kaldığında fakirleşme olacak diyorlar. onun için basınç -sıcaklık ve gerekli çarpanları ayarladıktan sonra herşey belli bir ortalamaya girmiş olacak . sadece yazın gözlemlemek ve sıcaklığa göre ne gibi bir değişim var bakmak gerek . ama dediğinizi denemeden net bir şey konuşmak zor. ayrıca hava filtresi değişimi bile herşeyi etkiliyor. esasında otomatik ataptasyon 4 4 lük çalışsa hep oarada bırakmak lazım sistem herşeyi ayarlasın diye ama 1 haftadan uzun bırakılması önerilmiyor. bu arada teşekkür ederim

2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Oto adaptasyon lamda sensörü karışım sınırımı 2.0 yaparsanız fakire gitmiyor ben neredeyse 1 yıl açık kullandım hiç bir şey olmuyor.Fakat sizinde yazdığınız gibi hava filtresi,hava sıcaklığı , yakıt markası ,aynı yakıtın yaz/kış propan butan oranın değişimi v.b. ayarlarda ufak bir sapmaya sebep oluyor fakat bu değişiklik yakıt tüketiminde farkedilmiyor çünkü arabanın kendi ecusu devamlı düzeltme yapıyor ve focus 1 ler çok şükür nerdeyse lpg de sıkıntısız.

3. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    evet focus 1 e lpg problem i yok sadece bakım ve doğru ayar. kışın lpg propan ve butan gaz olayı sadece menzili etkiliyor. yanıcılığı artırmak adına yapılan oynamalar. benim şu anda şehir içi 1 lt lpg ile 6.5 km yol alıyor ama benim durkalk olayım çok ve Aydın şehir içi neredeyse işkence. sokak arası gibi dur kalk yapıyorum hep, 3. vitese nadir atıyorum. ben hep aynı lpg istasyonu ve aynı pompadan alamaya özen gösteriyorum açıkcası ve shell den alırım . sıkıntım yok o konuda ama başka bir istasyonla denemek istiyorum neler değişecek diye . uzun yolda ortalamam 1 lt lpg ile 13 km ki 100 km üzeri hızlarda. son örnek 22.3 lt lpg ile 190 km yol yaptım . 95 km sehiriçi 95 km sehir dışı olmak üzere . ortala 8.5 km . şimdi işteyim 35 km sehir dışında 20 tl gaz alıcam buradan totalden o da 9.2 lt gaz yapıyor bakalım haritada ve kmde değişim olacak mı?

powerkırk3 bunu beğendi.
  4. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    biraz önce araca bağlandım ve en son haritam aşağıda ve total den aldığım lpg ile 35 km şehir dışı yoldan sonra hali . hiç bir değer değiştirmeden oluşan harita. lpg markası belli yerlerde değişim sağlamış

powerkırk3 bunu beğendi.
  5. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
  6. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    Levent Bey. Birşey sormak istiyorum 12 ms den sonraki değerlerim bir daha baktığımda daha bi zengindi . Geçenlerde bağlandığımda ecu 1 kere resetlendi dedi ondan sonra zengine doğru ilerliyor. Resetlenmeden önce fakire doğru ilerliyordu. Sizce yeni bir kalibrasyon mantıklı mı. Paylaştığım fotoda ortuşme ılan uerler zengine donmuş ben çarpanları dusursukçe zengine donuyor. Acaba biz çarpanları ayarlıyoruz harita zambala mı oturuyor.iyi akşamlar

7. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Valla hocam tam bilemeceğim. Ama söyle bir yorum yapsam:
    Son aldığınız yakıt daha kaliteliymiş ki önceki yakıtla ayarladığınız çarpanlar fazla geliyor
    bu durumda daha kalitesiz yakıt kullandığımızda (veya eski) yeşil çizgi mavinin altına doğru hareket etmesi gerekir.
    Sağlamasını yapmak lazım.
    Fakat bence bu değişiklikleri motor ecusu 3000 dv/dk kadar (cloce loop) tolere edecektir. 3000 dv/dk üzerinde (Openloop) ise tecrübe temek ve ayarlamak gerekiyor diye düşünüyorum..

8. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    günlük olarak takip ediyorum. Bakalım akşam nasıl bir tabloyla karşılaşacağım.iyi gunler

9. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    biraz önce total in kendi sitesinde bir şey buldum .

''Şu ana kadar ülkemizde kullanılmakta olan LPG'de propan oranı %25-30 iken, yeni ithal ettiğimiz Performa EuroGas'da bu oran %50 seviyelerine yükseltilerek, kış dönemi için gerekli buhar basınç değerlerine ulaşılmış ve yakıtta yüksek performans sağlanmıştır.

Yüzde 100 ithal edilen ve Avrupa'da standart olarak kullanılan Performa EuroGas, yüksek propan oranı ve oktan değerleriyle, soğuk havalarda bile araçların ilk çalışmasında kolaylık sağlamakta, araçların motorlarına yüksek ve vuruntusuz bir performans kazandırarak, sürücülerin kış aylarında yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmaktadır. Araçlarında Performa EuroGas kullanan müşterilerimiz, sunduğumuz ürünün yüksek performansını hemen fark edeceklerdir.''
    sanırım sorunun cevabı burada

10. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    22
    Merhaba arkadaşlar belki konuyla alakasız gelicek ama benim aracın soğuk havalarda LPG tüketimi epey artıyor. Atıyorum 10 litre gazı 25 derece sıcaklıkta şehiriçi 100 km yaptırıyorsa 10 derece sıcaklıkta 80 km yaptırıyor bu kadar fark olması normal midir ? Genelde gaz aldığım zaman litre üzerinden karşılaştırma yapıyorum bir önceki tüketimimi tutmuyor hep farklı kilometreler görüyorum yol bilgisayarında. Herkese iyi akşamlar.

11. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    kışın bütün araçların yakıt tüketimi artar. buna benzin ve dizel dahil çünkü araçlar tam ısındığında yakıt değeri düşer ama soğukta motorun ısınma süresi artacağı için ister istemez yakıt değerleri de artıyor kabaca.

ksk_cem bunu beğendi.
  12. mehmet ulusoy

mehmet ulusoy New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    nasıl düzeltirim yardımcı olurmusunuz

13. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    merhaba uzun zamandır ince ayrıntı konusunda uğraştığım ayarlarım aşağıda ama harita resmini alırken hata yapmışım .ama eğim haritası üzerinden yorumlarsanız örtüşmenin olduğu belli 1 -2 nokta ayarları yapıldı. iyi seyirler

14. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    yedeklediğim ayarlardan çarpan değerlerini ve lpg kontrol ayarlarını da ekleyelim

Murat44 ve powerkırk3 bunu beğendi.
  15. alican

alican Member

Beğenilen Mesajları:
    10
    Arkadaslar forumda takip ettigimde sıcaklık ile ilgilide bazı ayarlar yapiyosunuz atiker fast sistemde sıcaklık egrisiyle ilgili nelere dikkat ediliyor nasil ayar yapiloyor?

16. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Ayarları yedekleyin.
    Enjektör tipini atiler 3 ohm ahc seçip kalibrasyon yapın.
    Sıcaklık düzeltmede paremetreler kısmında kalibrasyon sıcaklığına sağ tıkla sarı nokta oluşturun.
    Motor sogukken sıcaklık düzeltmede sarı noktanın solu yukarı çıkartıldıkça lpg azalır aşaya aldıkça artar.(ters çalışıyor)

leoncu, x-calibur ve selverin bunu beğendi.
  17. alican

alican Member

Beğenilen Mesajları:
    10
    Bunu yaparak ne anlıyoruz ustam yani niye lpg yi azaltip artirma geregi duyacagiz sicaklikla ne alakasi var bu işin?

18. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam lpg gaz olduğundan sıcaklıkla yoğunluğu yani miktarı değişiyor .Bahsettimiz ayarla sıcaklığı değil lpg miktarını sıcaklığa göre ayarlıyoruz

hondamurat ve x-calibur bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş