ATİKER FAST SIRALI SİSTEM LPG AYARLARI RESİMLİ

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve hondamurat tarafından 18 Nisan 2014 başlatılmıştır.

1. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Selam lpg gecme isisi 40 derece
    Lpg gecme zamani 5 sn
    Lpg hata zamani 1000 ms

Olarak ayarlayip soguk motorda lpg gecisinde bir degisiklik oluyor mu kontrol edersiniz.

Sicaklik ve basinc duzeltme ayari icin konu mevcut konu listesine bakarsaniz gireceksiniz. Detayli yazi ve ekran goruntuleri mevcut.

2. hondamurat

hondamurat Guest

selam dediklerinizin çoğunu yapmaya çalışıyorum ama lütfen benim en son yüklediğim resimleri ve aracın yakıt durumu nedir bu konuda bana bir yorum yapın . yine çok yakmaya başladı yani ben az yaksın demiyorum hakkı ne ise onu yaksın başkada bir şey istemiyorum ama şehir içi 1lt lpg ile 6,5 km yol yapıyor şu andan . lütfen bir yorum ve ne yapmam gerektiğini söyleyin . harita yorumlama konusunda çok yetersizim lpg mi zengin benzin mi bilemedim . ban yapacağınız doğru yönelendirmeler ve sonrasında yaptıklarımla doğru sonuçları ulaşmayı çok istiyroum . teşekkürler

3. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Nozzle i duzgun sectikten sonra, sistem parametrelerinde hata yoksa, yakit tuketimi olmasi gereken yerdedir..

Lpg enjeksiyon sureleriniz gayet iyi durumda.

Yakit tuketimini nasil olcuyorsunuz?

depoyu tam doldurup, bir sure kullanip tekrar tam doldurun yaptiginiz km ve harcadiginiz lt ye gore hesap koyun..

Depoyu tam doldurmadan yapacaginiz olcum sizi yaniltir.

4. hondamurat

hondamurat Guest

selam ,
    ilk koyduğum resimlerden nozzle ölçüleri küçük denildi ben de hepsini 2.0mm yaptım . daha sonra kalibrasyon yaptım ve turuncu çizgim kendini 1 e sabitledi ben en son değerler de onu 1.2 civarına çektim . hani gaz yemesi konusunda herhangi bir problem yok. en son gaz ölçümünü 10 tl lik gaz aldım 2.69 dan 3.7 lt yapar. o şekilde kullandım ve 24 km yol yaptı . ona istinaden kullanımı değerlendirdim. son kez diğer arkadaşların haritalarına bakıyorum bide kendiminkine bakıyorum benim lpg ve benzin çizgilerim örtüşmüyor . ve sizinde dediğiniz sıcaklık ve basınç ayarlamasını hallettikten sonra bir daha deniyeceğim . bakalım sonuç ne olacak. şu kalibrasyonun tarif edildiği daha doğru en baştan anlatılan bir konuyu forumda bulamadım hep başka arkadaşların konuları içerisinde parça parça şekilde okuyarak çözmeye çalışıyorum. tek bir konu altında toplu anlatım yapan bir konu var mı yada bana link paylaşımı yapar mısınız.?
    teşekkürler

5. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
  6. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Ek olarak dusuk miktarli gaz ile yapacaginiz olcumler sizi yaniltir.

Ayarlari yukaridaki gibi yapin en az %35 yakit ekonomisi garanti ediyorum.

7. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    mayciçek yukardaki konuları inceledim özellikle gaz sıcaklığı düzeltmesi ile ilgili olan dikkatimi çekti benim sistem lovato smart acaba düzeltmeyi bunda nasıl yapmam gerekir bilginiz varmı

8. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Lovato programinda daha dogrusu ecuda bu sekilde bir duzeltme menusu var mi? bu menuler atiker fast programda mevcut.

9. malatyadoğan

malatyadoğan LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    5
    Malesef Lovato da sıcaklık düzeltme menüsü yok, ama program kalibrasyonda başarılı, eksiği ısı müşürünün olmaması.

10. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    Isı müşürü yoktu ama ben taktırdım regülatör sıcaklığınıda okuyabiliyorum akşam baktım programa gaz sıcaklığı düzeltmesi kısmı mevcut atikerde olduğu gibi grafik değil tablo şeklinde yüzdelik değerler var oradan arttırıp azaltma şeklinde olacak galiba biraz kurcalamak gerekiyor

11. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    Benzinde enjeksiyon haritan bozuk ise çarpan çizgisi 2.0 nozulda 1 in az üzerinde çıkıyor. normalde sein araçta çarpan çizgisi 1.2 seviyesinde olmalı. Bir dikkatimi çeken daha çarpan çizgisinin kalibrasyon sonrası dümdüz çıkması haritanın bu şekilde olmaması gerekli. Benim aracımda çarpan çizgisi 1.2 seviyesinde çıkıyor ilk zamanlar bendede çarpan çizgisi 1 seviyesinde çıkıyordu fakir karışım kaynaklı bi kaç kez arıza lambam yandı arızalar fakir karışım, catalitic konvektör failed vs. 300 km benzinde kullandım ve kalibrasyonu 1.15 regülatör basıncında kendim yaptım çarpan çizgisi bu seferde 1 ile 1.2 arasında çıktı obd cihazıyla kontrol ettiğimde oda ne? halen fakir karışım vardı çarpan çizgisini 1.2. seviyesine çıkardım ve yolda her şartta ayarı yaptım noktasal müdahelelerle şu anda lft değerim 0 ile +1 arasında ve Allaha şükür arıza lambam 10 bin km oldu daha yanmadı 1 lt lpg ile şehir içinde net 10 km yol gidiyorum. Şehirler arası da 12 km gidiyor. Tabiki her aracın haritası ayar şekli bir değildir sadece size fikir vermesi açısından yazdım bana göre benzin haritası senin araçta bozulmuş aracı bir müddet benzinde kullanıp 1.15 regülatör basıncında yeniden kalibrasyon yapmalısın.

12. hondamurat

hondamurat Guest

Merhabalar ,
    bugün sabahatan fabrika ayarlarına döndürdüm arkasından gerekli değerli girdim ve otomatik kalibrasyon yaptım daha sonra bana verdiğiniz linkten basınç ve sıcaklık değerlerini girdim . son yaptığım değişiklikler ve enjeksiyon değerleri konusunda yorumlarınızı merak ediyorum . tek sıkıntım kaldı cihazın fakir yada zengin karşımda olduğunu çözmeye çalışıyorum ve çarpan değerlerini neye göre ayarlıyacağım orasını anlamadım . teşekkürler

13. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Selam araba isinmisken ve rolantideyken benzine alin, mavi renkli benzin suresine bakin.

Daha sonra lpg ye gecin ayni sekilde mavi renkli benzin suresine bakin.

Benzin suresi artiyorsa lpg miktari yetersiz geliyor, benzin ecusu bunu algilayip sureyi arttiriyor demektir.

Bunu duzeltmek icin tabloya gidip tum tabloyu taratip yukari ok kullanarak lpg yakitini arttirin taki benzin suresi esit kalana kadar.

Benzin sureai dusuyorsa zengin kaliyor demektir bu durumda tabloya negatif deger vererek yakiti azaltmak gerekir.

Mantik benzin suresinin lpg-benzin gecisinde degismemesi olmali..

14. hondamurat

hondamurat Guest

peki basınç ve sıcaklık değerlerim hakkında ne düşünüyorsunuz . grafikleri doğru yapmış mıyım . desteğiniz için teşekkürler

15. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Artis azalis degerleri nedir? resimleri telefondan net goremiyorum

16. hondamurat

hondamurat Guest

dediğiniz gibi her 20 derece + sıcaklıkta %6 civarı yükselttim ve her 20 derece - sıcaklıkta kıstım
    basınç ise her 0,4 bar düşüsünde %20 arttı her %0,2 bar yükseldiğinde %10 düşüş var şeklinde yaptım .

17. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Sıcaklık eğriside basınç eğrisi gibi olabilirmi kesin bu şekildemi.benim ilk geçişte titreme soğuk taraftaki eğri aşağıda olduğunda daha çok titriyor.

18. hondamurat

hondamurat Guest

Tahmin degil hesaba gore net arttirmak lazim, nokta olusturup yukari oka her basildiginda %1 arttiriyor.

Eger basinc 1 bar da kalibrasyon yapildiysa

0.6 bar %40 arttirilacak
    0.8 bar %20 arttirilacak
    1 bar degismeyecek
    1.2 bar %20 azalacak
    1.4 bar %40 azalacak

Bu 5 noktaya gore cizgiyi olusturursaniz duzelir.

Sicakliga gelirsek;

sicaklikta artis olunca gaz yogunlugu duseceginden hacmen ayni olsa bile miktarsal olarak yakit azalacaktir.

Bu nedenle sicaklik artinca carpani arttirmak lazim.

Burda referans alacagimiz sicaklik celcius degil kelvin cinsinden deger olacak cunku fizik dersindeki gaz kanunu oyle diyor

ornek:

kalibrasyon 40 derece celcius da yapilmis olsun. Kelvin cinsinden sicaklik 273 + 40 = 313

sicaklik 60 derece oluraa 60 + 273 = 333

artis orani : 333 / 313 = %106 yani %6

anlami su sicaklik her 20 derece arttiginda carpani %6 arttirmak lazim. Sicaklik azalincada tam tersi %6 azaltmak gerekir

basinca benzer sekilde cizgimizi cizerek sicaklik dengelemeyide yapmis oluruz.

Kalibrasyon sonrasi bu iki ayari yapip, ondan sonra fuel trimleri izleyerek son dokunuslar yapilabilir.
    mayçicek arkadaşımız konu içinde bu şekilde yazmış

19. hondamurat

hondamurat Guest

birde bugün ayarları sıfırladıktan sonra lambda bağlantı hatası verdi.Ford focus1 lerde lambda bağlantısı atiker fast 10.0.0.2 yazılında ne olarak secilmeli ve enjektör tipi atiker 3 ohm mu yoksa atiker ahc 3 ohm mu olacak teşekkürler

20. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    enjektör tipinde iki seçeneğide kullanabilirsin hiçbir fark yok.

Sayfayı Paylaş