ATİKER FAST SIRALI SİSTEM LPG AYARLARI RESİMLİ

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve hondamurat tarafından 18 Nisan 2014 başlatılmıştır.

1. hondamurat

hondamurat Guest

Peki lambda sensörü için seçeceğim bir değer var mı?

2. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Mavis01 hocam sicaklik azaldikca yakit azalacak sekilde yapmis.

Normalde sogukken -8, -9 olan trimleri (zengin) sicaklik duzeltmesi yapinca -2 lere dusmus.

Teorik olarak dogru yaptigimizi gosteriyor.

Hassas ayar icin fuel trimleri gosterecek bir cihaz sart. Enjeksiyon surelerine bakarak bu kucuk degisimleri algilamak cok zor. Ama genel olarak konuda belirttigim formulu uygularsak yakin bir sonyc cikacak gibi.

3. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Bende "Voltage (0V fakir demek)" seçili.

4. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Muhtemelen lambda sensor baglantisi yapmamislardir herhangi bir ayara ihtiyac yok o kisimda.

5. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    evet sıcaklık azaldıkça yakıt azalacak şekilde yapmış,bende soğukken zaten karışım fakir o yüzden azaltınca daha çok titriyor demekki.Şu ilk geçişteki sorunu çözmemiz gerek,map sensör yapr mı acaba?
    Not:basınç düzeltme çok işe yaradı.

6. hondamurat

hondamurat Guest

evet basınç değişikliği gerçekten fark ettiriyor bugün arabanın değişik çalıştığını fark ettim ama eğrilerde dalgalanma yapmışım resimlere baktıkça fark ettim . eve giderken ilk çalıştırmada daha da belli olacağını tahmin ediyorum.Ayrıca bugün fabrika ayarlarına dön dedikten sonra lambda bağlantı hatası vermeye başladı. daha önce hiç demezdi ama. 0v fakiri seçiyorum değerler 1.... şeklinde çıktı sonra 0V zengin dedim değerler 0... şeklinde veriyor.
    olcak bu işi iyice öğrencem ama zaman gerekli birde tablodan çarpan kısmına baktığımda ne hikmetse rolantideysen - değerler verdi belli kısımlarda .acaba neden olabilir. ama benzin enjeksiyon değerlerine göre değişik devirler çarpanları ayarlamaya çalışacağım. yine resimlerle paylaşmaya çalışırım.
    teşşekürler

7. hondamurat

hondamurat Guest

Merhablar,
    dün akşam baktığımda rolantide biraz düşüşler görmeye başladım. sanırım kalibrasyon yapınca düzelecek . bir iki gün daha binip nerelerde hata vermiş bakmam gerecek

8. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    soğukken karışım fakir diyorsunuz ama, aslında lpg ısınmış motorda yaptığınız kalibrasyona göre soğuk halde daha zengin çalışıyor..

mavis01 in aracından örnek verelim, soğuk motorda trim -8 - 9 oluyor, sıcaklık düzeltme yapınca trim -2 oluyor, yani lpg ısısı düşük olursa karışım daha zengin oluyor..

siz soğukken karışım fakir diyorsanız o zaman kalibrasyon ve ayar sonucunda karışımı zengin bırakın yani, ısınmış motor rölantide benzine geçince benzin süresi düşecek şekilde ayarlayın..

soğuk haldeyken daha da zengin olur, böylece belirttiğiniz fakir karışım durumu yaşanmamış olur.

bu şekilde deneyin bir fark olacak mı görelim derim..

9. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Dönüşüm yaptırdığım yer dediğiniz şekilde çarpan çizgisini yukarı almıştı.ısınmış motorda benzin enjeksiyon sürem 2.3-2.4 ms. Olmuştu.bu sefer ısınmış motorda benzine alınca motor yavaşlıyordu benzinde benzin enjeksiyon sürem 2.8-2.9ms. Kısaca dediğiniz şekilde zenginde bırakıldığı halde ilk geçişte yine titreme oluyordu.Sorunu lpg sıcaklık düzeltmeyi sizin dediğinizin tersini yaparak çözdüm.soğuk yerleri çok fazla arttırdığımda bırakın titremeyi devir daha yukarı bile çıkıyor tekrar indirip soğuk motorda benzin enjeksiyon süresini eşitledim kabaca daha incesini de yapıcam inşallah.

Konu ile ilgili görselleri aldım laptopta. Yarın Atiker Fast Sistem Basınç ve Sıcaklık ayarlama konusunda paylaşırım.cepten yazdım.

10. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Sorun bitti yani :) cok iyi olmus oyle yada boyle sorunun cozulmesi guzel olmus.. gecmis olsun :)

11. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    sorun bitti gerçekten yardımlarınız için teşekkür ederim.

12. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    atiker fast sistemde lambda 1 ve lambda 2 0,39 gösteriyor bu durumda lamdanın bağlı olup olmadığı anlaşılabilirmi getz 1.4 doch

13. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    araç çalıştığında değerlerde oynama olmuyorsa fiziki bağlantı yapılmamış demektir.

14. hondamurat

hondamurat Guest

Merhabalar,
    arabanın akü başlarını söküp hem şehir dışı hem şehir içi kullanım yaptım.bugün sabah lpg ye almadan otomatik kalibrasyon yaptım ama programı açınca herşey daha güzel olsun diye programa fabrika ayarlarına dön dedim ve benzin haritam silindi. şimdi böyle bineceğim bakalım . sonuç nasıl olacak . hayırlısı diyorum .

15. hondamurat

hondamurat Guest

Merhabalar,
    danışmak istediğim bir konu var.arabayı 100 km civarında benzinle kullandıktan sonra lpg ye geçmeden otomatik kalibrasyon yaptım ve hiç bir ayarla ile oynamadım bu gün sanayide lpgci arkadaşın yanına kaçak kontrolü var mı diye bakmaya gittim ve cihazla nereden aklıma geldiyse arabanın egzozuna cihazı tuttuğumda cihaz yavaş yavaş kırmızı renge doğru uyarı verdi. sizce araba zengin karışımda mı . bu arada arabanın çalışması çok iyi.. bilgisayara bağlayamadım en son yaptığım değerleri resim olarak en yakın zamanda ekleyerek sizden yorumlarınızı bekleyeceğim . kalibrasyon yaptığımda lpg ısısı 35 derece idi.
    şimdiden teşşekürler

16. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    ilginç bir tecrübe olmuş.
    Bununla ilgili valtek ve diğer enjektörlere sahip araçlarda deneme yapabiliriz.
    Denemeden sonra durumu paylaşırız.

17. hondamurat

hondamurat Guest

Merhabalar,
    size en son yazdıktan sonra arabanın çok yaktı. ve araba tam ısındıktan sonra bir daha otomatik kalibrasyon yaptım arkasından otomatik adaptasyonu açtım.daha sonra benzin haritam oluşsun diye benzin 3-5 km yol yaptıktan sonra lpg geçerek gezdim.bugün iş yerim şehir dışında ve buraya 90-100-110-130 km hızları görerek geldim ki gaza bastığımda hiç bir kasılma görmeden rahat bir yolculuk yaptım ve en son sistemin vermiş olduğu değerler resimlerde yorumlarsanız çok sevinirim .Teşekkürler

18. hondamurat

hondamurat Guest

bu da lpg de çalışırken ki resim

19. hondamurat

hondamurat Guest

ve en son resim enjektör çalışma süreleri tam çıkmamış ama bir önceki resim ile aynı

20. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba, gayet güzel olmuş.
    Sorun gözükmüyor.

Sayfayı Paylaş