ATİKER FAST SIRALI SİSTEM LPG AYARLARI RESİMLİ

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve hondamurat tarafından 18 Nisan 2014 başlatılmıştır.

1. hondamurat

hondamurat Guest

Merhaba bugün baktım tekrar haritada lpg çizgisi en üst noktada ayrılmaya başlamış ortalama 75 km oldu otomatik adaptasyon sizce yeterlimi yoksa artık kapatmalımıyım.birde bugün benzin enjektör suresi dun 3.1-3.2 civarındaydı bugun lpg ye geçince 3.3-3.4 leri gormekte .sizce neler yapmalıyım .bence bu kadar iyi bir noktaya geldim bozmak istemiyorum .teşekkürler

2. hondamurat

hondamurat Guest

Hayırlı akşamlar,
    biraz önce arabanın yanına indim ve son ayarlara bakmak istedim.ve aşağıdaki son sonuçları elde ettim ama belli kısımlarda ayrılmalar olduğunu fark ettim .son resimlerde işaretlediğim kısımları 1-2 tık yukarı kaldırdım ve sizden son olarak yorumlamanızı rica ediyorum. ayrıca ayarlar belli süre sonra bozulma yaşıyor.Sayın destek sizinle bugün konuştum ve yorumlamanız benim için ayrıntılı cevaplamanız çok önemli teşekkürler

3. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    telefonda söylediğimiz gibi ayrışmanın nedeni oto. adaptasyonun uzun süre açık kalmaısndan kaynaklanabilir. Tavsiyemiz:
    Ecu'yu resetleyin
    Eski ayarları yükleyin
    Oto. adap. 5-10km açık bırakın, kapatın
    ayrışmalar olmayacaktır.
    (mevcut ayrışmalar çok az olduğu için önemli değil, her hangi bir etki yapmaz performansa ve yakıta)

4. hondamurat

hondamurat Guest

Sayın destek , dün sizinle konuştuktan sonra daha önce aldığım yedeği yükledim . 35 km civarında. yol yaptım ve değişik devirlerde kullandım . yakıt ve performans konusunda sıkıntım yok işin aslına baktığımızda ama dün dediğim gibi oto adaptasyon kapalı aynı ayarlarda kullandığımda alt ms lerde zengin üst ms lerde fakire düşmeler gördüm. yedeklemede oto adaptasyon açıkmış ve bu değerleri verdi. merak ettiğim rmp düzeltmedeki değerler daha sonra ayarların bozulmasına neden mi oluyor . ve son resimde işaretlediğim yerlerdeki noktalara yaptığım müdahale rmp düzeltmede belli değerler oluştuğu için etki etmiyormu. birde rolantide araba küçük küçük gaz veriyor. son olarak ayarları sıfırladığımda oto adapdatsyon sonucu oluşan değerler sıfırlanacağından ayaralarda bozulma yaşanacak mı ? teşekkürler

5. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Evet rpm düzeltme sayfasında aslında oto. adaptasyonun yaptığı müdaheleleri okuyoruz.
    Eğer ayarları yüklediğinizde bu değerlerde geri geliyorsa nedeni bu olabilir.
    Ayarlarda bozulma olmaz. Yüklediğiniz ayara göre yine çalışmaya devam eder.
    Fakat size önerim sıfırlamadan sonra oto kalib. yapıp mevcut değerler ile kıyaslama yapmanız.

6. hondamurat

hondamurat Guest

Merhabalar,
    dediklerinizin hepsini yaptım ve sonuç olarak çok iyi bir yakıt ve performans sonucu yakaladım. son resimleri paylaşmadım çünkü yukarıdaki resimlerin bütün çizgilerin örtüşmesi gibi bir sonucu nihayet bende gördüm ve şimdiye kadar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı bütün form arkadaşlarıma ve sayın Destek 'e çok teşekkür ederim ve hepinizden Allah razı olsun . İyi ki böyle bir form mevcut kurandan da Allah razı olsun . Herkese iyi günler

7. hondamurat

hondamurat Guest

Bugun lpg bitti sesi çıkmamaya başladı,anahtar yanıp sönüyor ama buzzer ses vermiyor .baktım sağına soluna ama sonuç aynı sabah bitti uyarısı verdi ama öğleden sonra vermedi.sizce neden olabilir birde programda bunla ilgili bir kısım var mı ?iyi geceler

8. hondamurat

hondamurat Guest

Merhabalar,
    herkese hayırlı Ramazanlar,
    son değerlerim aşağıda eklediğim resimlerde yer almakta . her şey çok iyi görünmesine rağmen 7.7 lt lpg ile şehir içi 51 km gibi bir yol yaptı . sizce hata nerede olabilir.teşekkürler iyi akşamlar

9. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    Çizgiler üst üste gelmiş ama aracında fakir karışım var o araca o şekilde ayar olmaz gaza çok basarsın çok yakar.

10. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    teknik olarak bir sıkıntı mevcut değil.
    Her şey normal gözüküyor.
    Sürüş tarızınız, aracın vites şekli vs yakıtı etkileyebilir.

11. hondamurat

hondamurat Guest

Merhabalar,
    Çok iyi bilmediğim için soruyorum. Fakir karışımı neye göre yorumladınız.eğer rölantideki benzin ms ile soylediyseniz rölantide biraz lpg zengin .birde harita yorumlama konusunda çok iyi değilim bana bunun detayını anlatırsanız çok sevinirim.iyi gunler

12. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Rölantide çizgiler üst üste geliyor ama obd cihazıyla takip ettiğinde 2000 dv/dk sonra araç fakir karışıma düşüyor. en doğru ayarı obd cihazıyla yapabilirsin bana göre çizgilerin üst üste gelmesi kalibrasyonun %100 doğru olduğu anlamına gelmez bu benim fikrim. üst devirlerde araç fakir karışıma düştüğünden aracın çok yakıyor olabilir birde atikerin regülatörlerinde basınç dalgalanması olabiliyor kalibrasyon gaza basınca veya hareket halinde iken değişebiliyor. vs.vs. En güzel ayarı obd cihazı ile rölantide ve yolda yapabilirsin. Rölantide benzin ms. değişmemesi sadece rölanti için geçerlidir. Araç hareket edince ms.ler değişiyor.

13. hondamurat

hondamurat Guest

sizi anlıyorum . obd cihazı ile yapılan mutlaka daha iyi olacak ama anlarsınız ki herkezde obd cihazı yok . kablo ile işlem yapmaya çalışıyorum. ben sadece benim haritama bakarak fakir karışımda olduğunu nasıl anladınız onu demek istedim . yani bir çok kişi haritaya bakarak yorum yapıyor , bende orada görmek istediğim bir kısım var ise onu sormuştum . ama bugün öğrendiğim bir bilgi ile kısaca mavi benzin haritası üzerine oturan yeşil lpg çizgisi arabanın değişik devirlerde benzinle aynı örtüşmeyi sağladığını gösteriyor. benim kalibrasyonumun doğru olduğunu iddia etmiyorum ama bir çok kişi obd cihazı olmadan ayar yapıyor ve mükemmel sonuçlar yakaladığını belirtiyor. o zaman onlarında ayarları doğru değil sonucuna varırım . sizce ?Teşekkürler bu arada kimseye kızmıyorum sadece bildiklerimi paylaşıyorum . sizde burada bildiklerinizi paylaşırsanız bir çok kişi için olumlu sonuçlar çıkabilir

14. hondamurat

hondamurat Guest

son olarak dün paylaştığım harita rolantide oluşan bir harita değil. uzun km ler yaptıktan sonra oluşan harita . şehir içi ve şehir dışı hatta dip gaz ve aksine narin şekilde sürerek yapmış olduğum fakir ya da zengine düşen yerlerde belli oynamalar yaparak örtüşmeyi sağlamaya çalıştım. Teşekkürler iyi günler

15. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Yukarıdaki eklediğin 2. fotoya göre aracın 3500 dv/dk civarına kadar fakir karışımda kaldığından otomatik adaptasyon düzeltme yapmış kırmızı daireler içine aldığın çarpan çizgisinin üzerindeki sarı kutucukları yukarı kaldırırark 1000 devirden soraki alanı 6 ms kadar zenginleştrmen lazım 6 ms sonraki alanıda üst devirlerdeki duruma göre düzenlemen lazım aslında anlatmak istediğimi yazarak tam anlatamıyorum.

16. hondamurat

hondamurat Guest

Merhabalar maviş01
    Lütfen en son eklediğim resim üzerinden yorum yaparmısın .senin eklediğin bir önceki harita son eklediklerine göre yorum yaparsan daha iyi olur aynı zamanda otomatik adaptasyon olmas ben bu kadar iyi sonuc alamazdım.iyi gunler

17. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Çarpanlar üst üste gelmiş şuanki ayarın güzel enjeksiyon süreleri örtüşmüş ama 3ms sonrasından 6ms kadar olan kısmı biraz yukarı kaldırıp deneyebilirsin. Dediğim gibi en güzel karışımı obd cihazıyla yapabilirsin obd cihazıyla ilgili destekle görüşebilirsin.

18. hondamurat

hondamurat Guest

teşekkürler dedikleriniz deneyeceğim . bugün 35 km şehir dışına çıktım ve klima açıktı dediğiniz 3ms -6ms arası fakire düşmüş oraları biraz zenginleştirdim . bakalım geri dönüşte bir daha kontrol edeceğim sonucu paylaşırım .Teşekkürler

19. spawnem

spawnem Member

Beğenilen Mesajları:
    3
    şu başlığı baştan sona kadar imrenerek okudum.
    Kendimi 70 yasında teknolojiye ayak uyduramayan dedelere benzetiyorum şuanda!Halbuki daha 28 yasındaydım :)
    Bu ayarları gercekten nasıl yapıyorsunuz?İşgüzar lpg ustaları demeye dilim varmıyor güya ayar yapan kişiler yüzünden bende kendi ayarımı yapmak için kablo aldım bugun ilkkez bilgisayara bağladım.Bilgisayara öyylece baktım.Ondan önce bu baslık altında bircok notlar almıştım.Ama hiçbirini yapamadımBilgisayara bağlamadan öncede 100km sadece benzinde kullandımki ona göre doğru parametrelere göre kalibrasyon yapayım.Ama ne oldu program ne dediyse onu yaptım.Bana ilk bastan otomatik adaptasyon yapılmasını önerdi tamam dedim sonra olmaz ilk bastan kalibrasyon yapman lazım dedi onada tamam kalibrasyonu yaptıktan sonra otomatik adaptasyona gectim.Ordada aracın benzin haritasının oluşması lazım dedi onada tamam bi 5km kadar benzinde kullandıktan sonra benzin haritası oluştu bunun üzerine bilmiyorum doğrumu yaptım lpg'ye aldım öylede bir 5 km dolaştım sonra lpgharitası oluştu ama hiçte iyi değildi benzinle lpg cizgilerinin arası baya acıktı.gene eskisi gibiydi yani.Laptobunda şarjı bittiği için resim cekemedim.işin garip yanı bu lpg ayarı yapan kişiler bu haritaya normal diyorlar.Araba alt devirlerde 1100-1500 devir arası inanılmaz tekliyor 2 viteste kasisler benim için kabus haline geldi.Aslında sormak istediğim bircok sey var.sıfırdan baslıyorumbu işe forumuda arastırdım fast sistmhakkında bir ayar kılavuzu nasıl ayar yapılır nelere dikkat edilir gibi birsey en azından ben bulamadım.En yakın bu konu vardı.
    Mesela elle lpg cizgiini benzin cizgisiyle nasıl örtüştürüyoruz.?
    Scaklık basıc düzeltmelerinde belirtilen değerleri nasıl neye göre düşürüyoruz artırıyoruz?
    Belki bunlar bilenler için 2+2 kadar kolaydır ama benim için gercekten şuan için cok zor!!

Moderatör tarafından son düzenleme: 17 Kasım 2014
  20. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    öncelikle aracınıza ait değerleri gösteren resimlerle müstakil bir başlık açarak konuya başlayabilirsiniz.

Sayfayı Paylaş