Atiker fast sistem harita yorumu

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve lancellot tarafından 20 Ocak 2012 başlatılmıştır.

1. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    22
    Hocam regülatörü sökmekten kastınız boru bağlantılarını çıkardıktan sonra regülatörün içini açmak mı? Sızıntı iki tane kalın su hortumunun diplerinden oluyor gördüğüm kadarıyla hatta bir resim çektim onu da paylaşayım.Birde bu regülatör benim akünün altında.Aracı krikoyla kaldırıp altına mı gireyim yoksa aküyü ve akü tablasını sökerekmi çıkarayım sizce ? Sökerken gazı kesmeli miyim, su ve gaz borularını direk çıkarırsam bir sakıncası olur mu ? Sıvı contayla bu sızıntıyı engellemeyi düşünüyorum şimdilik, zaten regülatör eski sorun devam ederse sizin ilandaki regülatörü alabilirim.Benim beynin üstünde sr02 yazıyor sizin ilandaki sr07 bunlar birbirine uyarmı bir de ? çok sordum cevaplar için şimdiden teşekkürler :)

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Hortumları çıkarmanız yeterli. Conta ile engelleyemezsiniz.
    Diresekleri değiştirebilirsiniz. Eksilen suyu tamamlayacaksınız. Tank üzerindeki vanayı kapatmanız gerekir.

3. metin_mimoza

metin_mimoza LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    0
    clio3 75 bg 1.2 nozul 1.8
    dün sitenizden albien marka enjektör 2 mm nozul ve filtre aldım. montajı yaptım. yalnız albien biraz sesli çalışıyor gibi geldi bana.
    son ayarlarım şu şekilde bir problem gözüküyor mu

4. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Merhaba min basınç değeri 0.65 olursa daha iyi olur.
    Çarpan tablosundaki turuncu çizgi üzerindeki noktaları yeşil çizginin mavi çizgiye farkı kadar tersi oranında şekillendirir seniz ayarlarınız daha güzel olacaktır
    Soldan 2.nokta 2
    3.nokta 5
    4.nokta 3
    5.nokta 2 tık yukarı olmalı.

metin_mimoza bunu beğendi.
  5. metin_mimoza

Beğenilen Mesajları:
    0
    Elle yapsam 0.65 ayar bozulurmu.

6. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hayır bozulmaz bu deGer gaz biterken hangi basınç da benzine geçilir Değeri. Kolay gelsin.

metin_mimoza bunu beğendi.
  7. metin_mimoza

Beğenilen Mesajları:
    0
    üst sınır kaç olmalı peki.üst sınıra müdahale edilince enjeksiyon süresi değişiyor gibi geldi

8. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Evet değişir max basınç değeri kalibrasyon dan sonra degistirilmemeli.
    kolay gelsin

9. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    22
    Merhaba arkadaşlar az önce kablomu alıp araca bir ayar yapayım dedim kabloyu bağlar bağlamaz ecu 1 kez resetlendi dedi ve harita sekmesine baktığımda aşağıdaki resmi gördüm.Sormak istediğim benim bir önceki haritamda hem mavi hem yeşil çizgiler vardı bu sefer neden onları göremedim acaba.Bu arada akü kutupbaşını hiç sökmedim en son kalibrasyon yaptığımdan beri.[​IMG]

10. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    22
    Mavi ve yeşil çizgileri geri getirmek için tekrar kalibrasyon yapsam sağlıklı olurmu acaba ? Araca ilk kalibrasyonumu yaptıktan sonra hep lpg'de kullandım yorumlarınızı bekliyorum.Bundan önceki bağlanmamda yaptığım ayarlar ve haritam şu şekildeydi :)[​IMG]
    Not:Tekrardan kalibrasyon yaptığım halde yine mavi çizzgiyi göremedim, yeşil noktalardan başka birşey görülmüyor harita sekmesinde.

Son düzenleme: 31 Ekim 2015
  11. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Sayın Cem bey Ecunun +12 volt sigorta bağlantılarını ve sigortasını kontrol etmelisiniz krozyon veya gevşeklik olabilir

Son düzenleme: 1 Kasım 2015
    ksk_cem bunu beğendi.
  12. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    22
    Hocam cevap için teşekkür ederim, bu dediğiniz +12 sigortası nerede bulunur ? Akünün kutuplarına bağlanmış lpg sigortasınım mı kontrol etmeliyim yoksa kaputtaki sigorta kutusunda mı dır bu ?

13. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Akünün + kutbuna bağlı olan LPG sigortasının pabuclarini biraz sıkın sigorta hafif zor girsin kolay gelsin

ksk_cem bunu beğendi.
  14. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    22
    Hocam teşekkürler.Yarın dediğinizi yapacağım.

15. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    22
    Merhaba arkadaşlar yeni regülatörümü taktıktan sonra ilk kalibrasyonumu yaptım az önce.Akü sökülüp montaj yaptığım için benzin haritası silindi, bugün benzinde 10 km sürüp kalibrasyonumu yaptım.Dikkatimi çeken hususları söyliyeyim, ısı sensörü enjektör kütüğünde olduğu içinregülatörle aynı sıcaklıkta değil, regülatör basınç aralıkları bana normal geldi ama sizlerinde yorum yapmasını isterim.Üçüncü olarak turuncu çarpan çizgisini 1.6 ya yaklaşmış gördüm şu an üstündeki nozulları enjektör kütüğü vidasını açamadığım için değiştiremedim yani önceki 1.8 mm lik nozullar mevcut.2mm nozullarımı takınca çizginin 1.4 yaklaşacağını tahmin ediyorum ama öncedende 1.8 lik nozullar takılıyken çizgi 1.4 idi.Acaba benzin haritasının istenilen değerleri yakalayamasıyla alaklı bir durummudur çünki akü söküldükten sonra 10 km kullandım, ilk resim kalibrasyon öncesi lpg ye alıp çektiğim ikincisi kalibrasyon sonrası çektiğim resim, herkese saygılar sevgiler
    [​IMG] [​IMG]

Sayfayı Paylaş