Atiker Fast Tekleme Sorunu Hk.

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Selman tarafından 10 Şubat 2016 başlatılmıştır.

1. Selman

Selman New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
  2. hondamurat

hondamurat LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    86
    selam
    dediğim gibi olay bujilerden çıktı. 2. olarak basınç ayarı tam tersi şeklinde yapmalısınız. düşen basıncı azatmak ?düşen kısmı yükseltin ,yükselen kısmı azaltın denge sağlanması gerek . sıcaklık düzeltme kısmı ise benzin lpg geçişleri yaparak benzin ms değerleri değişmeyecek şekilde ayar yapılmalı . belli bir şema yok her araç için her montaj için değişir. sıcaklık düzeltme ekranı atiker ahc 3 ohm enjektör seçiminde etkili oluyor . dediklerimi yaptıktan sonra otomatik adaptasyon daha iyi sonuçlar verecektir

3. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
  4. Selman

Selman New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    evet, her ne kadar basınç düzeltmesini dediğiniz gibi not alsam da tam tersini girmişim. :)
    Hiç farkında değildim. dediğiniz düzenlemeleri de yapacağım inşaAllah..

5. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    not almaktan ziyade yapacağınız işlemi ezbere değil de anlayarak olayın mantığını çözerek yaparsanız yaptığınız müdahalenin ne işe yaradığını ve haritanızın durumuna göre nerede nasıl işlem yapacağınızı yorumlamanız daha iyi olur. üstte verdiğim linki okuyun . orada yazılanlar montaj konusunda yapılan değişiklikler hemen hemen hepsi işlendi . iyi akşamlar

6. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    son olarak enjektör ön ısıtma seçeneğindeki tıkı kaldırın. çok soğuk memlekette yaşamıyoruz . enjektör hata zamanı 300 ms yeterli aynı zamanda max basınç 1.34 değerini siz mi girdiniz. sizin değerleriniz için 1.10 yeterli.

7. Selman

Selman New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    daha önce 1,20 idi basınç şimdi ise 1,06. maximum değerini 1,34 diye ben yaptım. Çünkü benzindeyken basıncı yüksek gösteriyori LPG'ye geçtiğinde düşüyor; İşte tam bu noktada kalibrasyon yaparken benzinden LPG'ye geçtiği anda basınç yüksek hatası veriyor. Biraz beklese basınç bu değere hızlıca inip kalıyor aslında. Bu sebeple yükselttim.
    Basıncı gaza tepkimesi biraz fazla bu arada; gaza bastığımda 1,15 veya gazdan ayağımı bir anda çekersem 0,95 gibi değerleri de anlık olarak da olsa veriyor. Normal midir?
    Enjektör hata zamanı ne demektir? 300 ile 500'ün arasında ki fark nedir?
    Yorumlarınız için teşekkür ederim.

8. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Murat Beyin Müsaadenizle ben cevap vereyim.
    Efendim maç basınç değerini kalibrasyon dan sonra değiştirmiyoruz. Basınç düzeltme ekranından yaptığımız tablo basınç değişimlerine düzeltme yapıyor.
    LPG basınç hata zamanı değerini yukseltmeniz kalibrasyon daki basınç yüksek hatasını düzeltebilir denemek lazım çünkü bu değer LPG basıncının ne kadar aralıkla dikkate alınacağını belirliyor buna eminim {1000 msn=1 sn}
    Gaz verme cekme anındaki regülatör basınç değişimi biraz fazla yetersiz kalıyor olabilir
    Enjektör hata zamanı LPG enj. Gecis anindaNe aralıkla devreye girip çıkacağını belirliyor şayet 1000 değeri girerseniz lpg enj. 1 er saniye aralıkla devreye girerler benzine geçerken de 1 er sn aralıkla devreden çıkarlar kolay gelsin

Son düzenleme: 15 Şubat 2016
    hondamurat bunu beğendi.
  9. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    Levent Bey musade sizin her zaman . Ayrıntılı bilgi için teşekkürler ;)

powerkırk3 bunu beğendi.
  10. Selman

Selman New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Sayfayı Paylaş