ATİKER GOLD LPG AYARLARI

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve handsome1975 tarafından 22 Mart 2016 başlatılmıştır.

1. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    Sensor degisimi yapildi iki gun sonra gene yandi ariza isigi.aklima takilan obd baglantisi hatali olabilirmi.soyle izah edeyim.obd auto secenegini seciyorum benzine alip lpg geciyor yesil yaniyor asagida yakit kesme cikiyor _li +li sonra belli sure sonra kayboluyor gaz kesme olan kisim 3 ve -4 arasi geziyor.ve o yesil yanan kisim kirmizi carpi isareti oluyor.not sensor eskiydi ondan yakmis olabilir lambayi.asil sorum obd neden pasife geciyor lambda sensorunden dolayi olabilirmi tesekkur ederim simdiden biraz uzun oldu ama kusura bakmayin

2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Aracınızın marka modeli nedir detaylıca

3. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    Seat leon 1.6 16 v 105 hp atiker gold

4. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    2004

5. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Tek kablo mu bağlandı aracınızın obd portuna? Can protokolü haricinde olan obd bağlantısı sizin anlattığınız şekilde tepki veriyor ara ara çalışıyor.

6. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    Evet galiba tek kablo cunnku onuda bir koruyucu kilif gibi biseyle baglamisdi.obd soketine

7. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    Baglanti normalmi hocam yoksa eksiklikler varmi yada sakinca olurmu

8. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Sizin aracın yabancı sitelerde obd protocol cinsini bulamadım 1.8 motordan başlıyor 1.6 yok maalesef. ISO protokolü ise tek kablo bağlanması normal, arkadaşım da Lovato obd var onun araçta ISO bağlantılı sizin anlattığınız gibi tepki veriyor ara ara bağlanıyor 1 2 dakika kopma yaşıyor

leoncu bunu beğendi.
  9. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    teşekkür ederim hocam emegınız için.obd li kiti boşa takmış olduk galiba.oncekı sıstemde lamba sureklı yanıyordu alısmısdık artık bundada alısacaz gıbıme gelıyor :)

x-calibur bunu beğendi.
  10. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Obd seçim yerini AUTO konumundan ISO bağlantı seçeneklerini deneyerek seçin Auto konumu bazı araçlarda arıza ışığı yaktırır

leoncu bunu beğendi.
  11. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    evet altt tarafta baya değişik modlar var iso olanlardan seceyım can gıbı ogelerde var acaba hangısı ?

12. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Can olanlar kesinlikle değil çünkü tek kablo bağlanmış. Diğerlerini seçip bakın bakalım bağlantı kuracak mı? Sizin araç neden arıza lambası yakıyor? Benzinde çalışırken yavaş ve hızlı yakıt düzeltmeyi LPG yazılımında görebilirsiniz.

leoncu bunu beğendi.
  13. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    bu bcb motorların herşeyi elektronık hocam.ne ustasını bulabılıyorsun ne lpg cısını ne ayarcısını.ustaya soruyorum oksıjen sensoru alayım degıseyımmı degıssende ıkı gun sonra yıne yanar pekı dıyorum lpg cıye gıdıyorum abı sensoru degıseceksın arızalı pekı ben kıme guvenecem.bosch car servısı aradım abı o motorlarda bosch lambda sensoru lpg lı ıse yıne yakabılır basımıza geldı dıyor.yanı bende kendı kendıme lpg ayar ısıne soyundum ustalara rıca mınnet sunu tak bunu degıs dıyorum ama ne bılgı alıcam bırını nede ustayı bulabıldım.saolsun bu sıtenın yardımı cok oldu.nozul buyutmeyı ayar yapmayı ogrendım sayılır.suankı sıkıntım sadece arıza lambası benzın ve lpg dede arac gayet guzel dıyebılırım.

14. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hocam kesinlikle yanlış bilgi vermişler, iyi bir ayarda lpg de de arıza lambası yanmaz. Siz öncelikle bu obd bağlantıyı AUTO konumundan çıkarın. Size arıza kodu verdiler mi? Arıza kaydında ne diyor?

leoncu bunu beğendi.
  15. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    lambda sonda 1 sınyall kesık sureklı.kod olarak goremedım hocam.sensoru degısdım yıne ıkı gun yanmadı lakın degıstıgım sensor aracı ılk aldıgımda lambda sensoru arızalı dıyıpde acemılıgımıze denk gelmıs ustanın ısguzarlıgıydı vede degısmesıne ragmen sıfır olmasıan ragmen yıne yanmısdı lamba.eskı cıkanıda atmamısdım onu takdırdım gerı aama oda arızalı cıkdı galiba.sımdı alsam ucuz bıseyde deıl 480 tl ngk marka bosch zaten gene yakar dıyor.ben en ıyısı aksam ıse gecıdgımde pcye baglayım lpg ayar sayfalarını buradan paylasayım yanlısmı yaptık dogrumu degerlerı bırde sızın bılgı ve onerılerınıze sunayım tesekkur ederım..

x-calibur bunu beğendi.
  16. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
  17. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    Atamadim galiba resim olarak ama degerler bu sekilde yardiminizi bekliyorum

18. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hocam bu değerler hep lpg de kullanım mı? Nozüller büyütmeden önce kaç mm di?

19. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    1,8 di 2,0 yaptım 2,2 yaptım en son 2,5 yaptım. evet lpg kullanımda bir tane benzındekı fotoyu attım dıgerlerı lpg.ne rolantı ttremesı ne cekıs dusuklugu yok ama arıza lambası yanıyor hocam

20. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067

Bu foto ile diğer foto değerleri arasında dağlar kadar fark var. Hep LPG de kullanımda ise sizin nozüller büyük olmuş ve LPG enjektörleri desteklemiyor. LPG enjeksiyon süresi 4.5 ms altına inmeyecek 6ms üstüne çıkmayacak şekilde nozül ölçüsü düşünülebilir

Sayfayı Paylaş