ATİKER GOLD SIRALI SİSTEM LPG AYARI VE AYAR KABLOSU Grandcherokee 4,7

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve erolkan tarafından 3 Mart 2015 başlatılmıştır.

1. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    10 ms de su anda bile %15 lere yakin negatif duzeltme oluyor.

10 ms ustunde ise butun degerler sifirlaniyor yani closed loop siniri 10 ms

10 ms ve altindaki tum satirlari %15 azaltabilirsiniz kalibrasyon yapmadan.

2. erolkan

erolkan LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    13
    Şimdi 3mm olup kalıbrasyon yapmadan önceki eski değerler üzerindemi yoksa 3mm olup kalıbrasyondan sonrakı değerler üzerindemi değişiklik yapmam gerekıyor..
    Gerçi kalıbrasyon sonrası performans iyi olmadıgı için eski ayarlara geri döndürmüştüm..

3. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    benim mesajımdan önceki ilk videoya göre yorum yapıyorum doğal olarak.

en son hangi ayardaysanız, aynı şekilde video çekerseniz duruma bakalım.

sizden gaz pedalına bas çek bas çek yapmayın, anlaması zor oluyor

gaz pedalına basınca en azından birkaç saniye orda tutmaya çalışın ki düzeltmeleri görelim.

önce gaza %25 basın sabit tutun, sonra %50 basın sabit tutun, sonra %75 basın sabit tutun.

amaç ekranda , hangi MS satırında, % kaç yakıt düzeltmesi oluyor onu tespit etmek.

buna göre haritada satırlara müdahale edilmesi gerekiyor.

ayardan ayara geri dönmenize de gerek yok, zaten ayarlanabilir bir LPG beynine sahipsiniz, OBD nizde bağlı, ayar yapmaya çabalayın, genel mantığını anlatıyoruz 10 küsür sayfadır.

4. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    bugün tekrar kalıbrasyon yaptım.Lpg sıcaklığı 50 derecelerdeyken..

5. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    yarında dediğiniz gibi gaz pedalına basarak oluşan değerlere bakalım

6. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Sabah aracı ilk çalışttırmada Rolantıdeyken aracı d Konumuna alınca rolanti düşüp stop ediyomuş gibi oldu vr araç silkelendi,gaza hafif dokununca da biraz hızlı bi şekilde ilerledi..

7. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Gaza bahsettığınız gıbı basarak rölantıdekı değerler..Oluşan sıkıntım ilk çalıştırmada rolantı düşüyor ve kalkışta bi ayarsızlık oluyor..

8. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    olduğu yerde değil, yolda yapacaksınız :)

olduğu yerde yüke binmiyorki araç, hep aynı satırlarda dolaşıyorsunuz, mantık olarak tablodaki tüm satırlara o yeşil noktayı getirip, yakıt düzeltme değerlerine göre çarpanları güncellemek

yalnız bunu ısınmış motorda yapın.

boş bir yol bulun, gaza %25 basın öyle 5-10 sn gidin, sonra biraz daha basın 5-10 sn gidin, sonra biraz daha basın 5-10 sn gidin, böylece videoda farklı motor yüklerinde oluşan yakıt düzeltmelerini görüp, tabloyu düzeltmeleri sıfırlayacak şekilde arttırıp azaltacaksınız

örneğin:

şu anda rölantide ve düşük motor yüklerinde %10-15 civarı pozitif düzeltme gözüküyor, anlamı çarpanlar %10-15 civarı artmalı, bütün tabloyu seçin ve %10 arttırın, sonra yukarıda yazdığım gibi yol testi yapın?

9. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Evet dün yol testinide en son geri döndüğüm ayarlardayken,belirrtiğiniz gibi yapmaya çalıştım ..Yol ilk etapta hafif iniş daha sonra hafif yokuş yukarı..
    2.Video ise virajlı dar yolda yokuş çıkarken...Gözüme çarpan sıkıntım ,rölantideyken sallama olması ve ilk hareket anında sanki ilerlemek için öncekıne göre gaz pedalına biraz daha fazla basmam gerektiği hissi...

10. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    şu anda videoyu izleyemiyorum, işyerinde açılmıyor.

map1 tablosu altında oluşan % değerlere göre tabloya müdahale ettiniz mi hiç?

nasıl olması gerektiğini örnek ile birlikte 1 önceki mesajımda anlatmaya çalışmıştım.

11. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Şimdilik hiçbirşeye mudahele etmedim. Videoyu izleyip nerede ne kadarlık değişim yapılacak onu çözmeye çalışıyorum ;)

12. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Videoyla ilgili yorumları beklıyorum.Benım kendi izlemem sonucundaki tahminim;
    6 ve 8ms nin tüm satırını %2-3 artırım
    10ms tüm satırı %3
    12 ms tüm satırı %1
    14ms de open loop oluyor gibi çünkü tüm değerler 0 oluyor..
    16 ve 22 ms yide %-1 mi yapacagım?
    Yorumlarım doğrumu acaba?

13. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    bu vıdeoda yokuş yukarı,virajlı ve dar yolda yapılan sürüş..

14. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    ayarıda bu en son videoya göre yapmaya kalksam %-2 ve %-5 arası düşürmek gerekıyor.Bu değerlerin ortasını nasıl bulacagım?

15. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    videoları izleyemedim ama, open loop harici satırlarda (14 ms satırının üstündeki satırlarında), belirttiğiniz gibi düzeltmeleri yapın.

14 ms open loop oluyorsa, 14 ms den bir üst satırdaki değer ne ise, aynı değerler 14 ms ve aşağısındaki satırlarda "aynı" olarak bulunsun.

bu durumda tam gaz yaptığınızda, performans iyi ise, çarpan ayarı doğrudur diyebiliriz, ama tam gaz sonucunda, LPG enjeksiyon süresi benzin enjeksiyon süresini geçmemeli. Eğer geçiyorsa, ya basınç açıp, ya tekrar nozzle büyütüp süreleri ince ayar sonucunda, tam gazda benzin ms süresini geçmeyecek hale getirmek gerekir.

genel olarak sft +/- %5 içinde oynar, bir süre kullanıp lft (yavaş yakıt kesme) değeri sıfırda (%0) kalıyorsa, closed loop ayarı tamamdır.

16. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Bu ayarları ben yaparsam aracın beyni az karışacak gibi duruyor ;)

17. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Şimdi ilk paylaştıgım videoyu biraz detaylı inceleyip,ms lerdeki lpg ms ni benzin ms ne bölerek yaptıgım oranlarda çıkan yaklaşık değerler;
    ms olan değer Olması gereken çarpan
    2,5
    145 143
    3,5 155 142
    4,5 155 138
    6 162 137
    10 162 137
    12 162 131
    14 162 130

Burda gözüme çarpan sanki bi terslik var gibi.Şu andakı tablodaki verilerde değerler aşağıya doğru yükselırken,çarpanlara bölerek yaptıgımda olması gereken değerler tam tersi bi şekilde değerler düşerek çıkıyor.Burdaki durumun açıklaması nasıl olabilir?

18. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    olması gereken çarpan değeri nasıl tespit ettiniz?

varılması gerekn noktalar

1 closed loopta çalışırken, hızlı düzeltme ve yavaş düzeltme olabildiğince sıfıra yaklaştıracak şekilde tabloda çarpan ayarlamak.

2. open loop tan hemen önceki en son closed loop satırındaki (sizde 12 ms sanıyorum) değerlerin, open loop olan tüm satırlarda aynı olması (çünkü genelde, MAP basıncı ve gaz basıncı bu noktadan sonra değişmez, benzin sistemide aynı şekilde değişmeyeceği için çarpan sabit kalabilir)

3. closed loop ve open loop için çarpanları ayarladıktan sonra, tam gaz yaptığınızda LPG ms değeri, BENZİN ms değerini geçmemeli, mümkünse aşağısında olmalı. (bunun için gerekirse, nozzle büyütme ve basınç arttırma yöntemlerini uygulayacağız)

19. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Çarpanı;
    Yeşil noktanın bulundugu ms deyken,lpg ms değerini benzin ms ne böldüğümde çıkan değer yazdıklarım..

20. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Bu ayar hesaplama benim aklımı karıştırdı gibi..

Sayfayı Paylaş